Toen Tinder nog niet bekend was, ging een handjevol medewerkers van de app op pad. Hun taak: Tinder bekendmaken onder jongeren. Ze bezochten studentencampussen om de app aan de man te brengen. Tinder gebruikte namelijk geen televisiereclames en radiospotjes om naamsbekendheid te krijgen. Ze gebruikten studenten. Via mond-tot-mond reclame ging Tinder viraal onder de studentenbevolking van de Verenigde Staten. Het duurde niet lang of de media pikte het op, studenten uit andere landen volgden het voorbeeld en de rest is geschiedenis.

Ondanks het feit dat Tinder niet meer de enige app is en verschillende datingapps zich hebben gericht op specifieke datingniches, blijven studenten een van de belangrijkste doelgroepen voor de apps. Jongvolwassenen zijn altijd al de grootste groep gebruikers geweest van datingapps en studenten zijn daar onderdeel van. Een belangrijk onderdeel.

De studenten van nu willen echter iets anders dan de studenten van tien jaar terug, toen swipen voor liefde nog iets nieuws was. Daarom is Tinder meer een sociale app geworden en minder een datingapp. En Tinder is bij lange na niet meer de enige datingapp die door gebruikt wordt door studenten. Dit zijn vier datingapps die nu populair zijn onder studenten.

1. Tinder

Tinder is verreweg de populairste app onder studenten. Bij de bekende app draait het helemaal om het vinden van matches in jouw regio, gebaseerd op je voorkeuren en afstand. Swipe over de profielen – naar links en rechts – om ze te beoordelen. Wanneer jij en de ander beiden naar rechts vegen: It’s a Match! Tinder scoort hoog vanwege de aanhoudende aandacht op de jongere generaties met functies en features die zich volledig richten op gebruikers van studentenleeftijd.

2. Lexa

Wanneer je aan het daten bent als student is de kans groot dat je intenties tussen iets casuals en mogelijk iets serieus liggen. Als je echter wat meer richting de serieuze kant neigt, dan is Lexa een van de beste apps om te overwegen. In feite combineert Lexa het beste van twee werelden omdat het niet duf en saai is, maar ook niet volledig gericht op casual daten. Daarentegen is Lexa wel wat meer geschikt voor studenten die richting het einde van hun studie gaan en zich daarna graag willen settelen.

3. Bumble

Bumble legt de macht in handen van vrouwen. Swipen is er mogelijk, matchen en chatten ook. Het verschil met Tinder is dat wanneer twee mensen matchen op de app, de vrouw alleen de mogelijkheid heeft om het gesprek te starten. Bij matches van hetzelfde geslacht kunnen beiden als eerste contact opnemen. In tegenstelling tot veel andere datingapps, biedt Bumble ook de mogelijkheid om vrienden te maken en te netwerken – twee afzonderlijke onderdelen van de app.

4. Happn

Daten met degenen die je pad hebben gekruist: het kan met happn. De app is vooral populair onder studenten omdat zij geregeld iemand tegen het lijf lopen met wie ze graag zouden willen matchen. En aangezien studenten veel meer het openbaar vervoer gebruiken dan de werkende bevolking, zijn er meer kansen op deze willekeurige ontmoetingen. De happn-app toont je profielen van mensen waar je langs bent gelopen of die je waarschijnlijk hebt gemist. Dat maakt het makkelijker om dates te regelen als je al bij elkaar in de buurt woont of werkt.

Als je moeite hebt om de ware plotseling tegen het lijf te lopen, dan ben je niet uniek. Het is de reden waarom miljoenen singles zich iedere dag op datingapps begeven. Voor de meesten van hen is het een eenvoudige manier om hun kansen te vergroten. Niemand neemt het je dus kwalijk dat je een datingapp probeert. Je bent geen hopeloos geval als je dat doet. Je bent normaal, want iedereen doet het.