De afgelopen dagen voelde het eindelijk als lente en wij hopen dat deze aangename temperaturen zullen blijven. Met het mooie weer wil je lekker naar buiten en genieten van het zonnetje. Soms kan het lastig zijn om nieuwe activiteiten voor zomerse, zonnige dagen.  Daarom hebben wij een lijstje opgesteld met een aantal leuke activiteiten voor dagen met warmere temperaturen.

1. Huur een bootje

Als de zon schijnt en er staat niet veel wind, dan is het huren van een bootje ideaal! Huur een bootje bij jou in de buurt en kies een leuke vaarroute uit. Je kunt varen op de grachten, maar als je niet van drukte houdt, kun je naar een rustig natuurgebied gaan. Neem een flesje wijn mee, een boekje en eventueel bluetooth speaker voor muziek. Klinkt als een perfecte tijdsbesteding toch?

2. Picknick in een park

Relaxen in een park is altijd goed. Neem een kleed mee, vul de picknickmand met je favoriete hapjes, fruit en eventuele andere lekkernijen. Maak een kan met verse limonade of pers wat verse sinaasappelen en je bent ready voor een lekkere lunch. Neem een boxje mee voor wat achtergrond muziek en een leuk spel wat je kunt spelen na de picknick.

3. Bezoek een pretpark

Zin om wat actiefs te doen? Bezoek dan een pretpark zoals de Efteling of Walibi Holland. Soms is er een leuke korting bij de Albert Heijn op pretpark tickets. Hoewel het druk kan zijn op een mooie dag, is het verfrissende windje in de achtbaan niet verkeerd. Net als de lekkere ijsjes die ze verkopen.

4. Verken een nieuwe stad

Een beetje sightseeing in een nieuwe stad is altijd leuk tijdens lekker weer. Voordat je naar de stad gaat, bekijk van tevoren welke leuke hotspots je zeker wil bezoeken. Tijdens het wandelen door de stad kom je ook altijd nieuwe leuke plekjes tegen, maar het helpt als je alvast wat spots hebt opgezocht zodat je een beetje de richting weet. Ga je met de auto? In de meeste steden kun je parkeren bij een P+R parkeerplaats en is het mogelijk om een combinatieticket te kopen. Hierdoor kun je met het openbaar vervoer reizen naar de binnenstad tegen een voordelige prijs.

5. Naar een braderie

Als je van rondneuzen houdt bij kraampjes, bezoek dan een braderie. Zoek even op internet wanneer er een braderie wordt georganiseerd bij jou in de buurt. Gedurende de zomermaanden worden er altijd veel van deze marktjes georganiseerd. Perfect om tijdens een mooie dag op rond te struinen.

6. Organiseer een bbq

Bij een zwoele avond is het allerfijnste om buiten te eten, en waarom dan ook niet koken? Organiseer daarom een bbq avond voor je familie of beste vrienden. Haal wat vlees en/of vis, stokbrood, maak een lekkere salade en open een flesje wijn. Dat is toch genieten?

7. Maak een fietstocht

Dit klinkt als een activiteit dat je ouders doen of dat ene ANWB-stel, maar onderschat niet dat een fietstocht ook heel leuk kan zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan fietsen naar het stand, naar het bos of tussen de duinen. Plan van tevoren je fietsroute en stop onderweg een aantal keer voor het uitzicht, een kopje koffie en lunch. Actief, maar ook ontspannend.

8. Relax bij een beachclub

Een uitstapje naar het stand als de zon schijnt is altijd een goed idee. Wat het nog beter maakt, is het bezoeken van een gezellig beachclub. Of je nou lekker gaat lunchen of een paar drankjes doet, relaxen bij een beachclub is het ultieme gevoel tijdens de warmere temperaturen!

Dit waren onze tips voor leuke activiteiten tijdens het mooie weer! Hopelijk hebben jullie net zoveel zin als wij om deze activiteiten te gaan doen.