Studentenkamer Amsterdam

Als student een kamer huren in Amsterdam? Wees creatief!

Zoek je een studentenkamer in Amsterdam? Helaas… je bent niet de enige. Niet getreurd echter. Om een betaalbare kamer in Amsterdam te huren moet je soms een beetje creatief zijn. Maak handig gebruik van (gratis) tools om kamers te zoeken, gebruik je netwerk en ontdek alle instanties in Amsterdam die je kunnen helpen met het vinden van studentenkamers.

Met onze handige top 3 tips checklist weet je zeker dat je geen stap overslaat op weg naar je eigen studentenkamer in Amsterdam!

1. Schrijf je op tijd in voor studentenhuisvesting in Amsterdam

Wat veel aankomend studenten (en hun ouders) niet weten: je kunt je al vanaf je 16e kun je je inschrijven voor Studentenwoningweb, zodat je toegang krijgt tot het overzicht van studentenwoningen in Amsterdam. Inschrijven is niet helemaal gratis. Je betaalt eenmalig €38, maar dan is je inschrijving ook voor 8 jaar geldig, dus voor het geld hoef je het niet te laten. Het aanbod van kamers in Amsterdam is niet zaligmakend, maar baat het niet dan schaadt het niet. N.B. wil je na je studie ook in Amsterdam blijven wonen? Schrijf je dan (vanaf je 18e) in bij Woningnet voor een sociale huurwoning. Pas als je daar ingeschreven staat begint ‘de meter te lopen’ en bouw je ‘inschrijfduur’ op voor de Gemeente Amsterdam.

2. Schakel kamer huur & verhuur websites voor Amsterdam in

Er zijn enorm veel websites te vinden voor kamer huur & verhuur in Amsterdam. Vrijwel overal kun je je gratis aanmelden (bijvoorbeeld via Facebook) waarna je kunt zoeken in het aanbod en soms zelfs individuele kamers in Amsterdam kunt bekijken. Om meer details te zien of om te reageren naar de verhuurder van de kamer moet je een upgraden naar ‘premium’ toegang. Vaak kan dat al vanaf ca€10.

Hieronder een aantal sites die volgens ons lekker werken en die een behoorlijk groot aanbod aan studentenkamers in Amsterdam hebben:

  • Kamernet.nl (overzicht kamers Amsterdam)
  • KamersinNederland.nl (overzicht kamers Amsterdam)

 

3. Gebruik je (sociale) netwerk

Niet alleen zijn er allerlei vraag & aanbod groepen op bijvoorbeeld Facebook, je kunt uiteraard ook zelf een oproep plaatsen. Wie weet heeft die ene oud-tante weer een neef die een unieke studentenkamer in Amsterdam voor je kan regelen…

 

 

Bronnen & downloads

Woongids voor jongeren & studenten van de Gemeente Amsterdam