Studentenverenigingen Amsterdam

Amsterdam is een studentenstad met een zeer groot aanbod van studentenverenigingen. De meeste studentenverenigingen liggen erg centraal, in het centrum van Amsterdam. Deze verenigingen in Amsterdam hebben een rijke geschiedenis met mooie tradities. Opvallend is dat bij bijna iedere studentenvereniging zowel universitaire studenten als HBO-studenten welkom zijn.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen in Amsterdam.

Studentenverenigingen

S.V.A.A. NoNoMes

S.V.A.A. Nomen Non Magnum Est (NoNoMes) is een bruisende gezelligheidsvereniging in hartje Amsterdam. Elke dinsdagavond borrelen we in onze eigen sociëteit De Heilige Zeug, naast de Dam. Daarnaast zijn er ook talloze activiteiten waar je onvergetelijke momenten meemaakt.

> Lees meer

A.S.K.V. Particolarte

Particolarte is een studentenvereniging gericht op kunst en cultuur. Op allerlei manieren kun je bij ons je creativiteit uiten. Zo zijn er commissies voor verschillende kunstvormen: muziek, theater, beeldende kunst en dans. 

> Lees meer

SSRA

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging naast je studie en wil je het beste uit je studententijd halen? Studentenvereniging SSRA is opgericht in 1889 en is één van de oudste gezelligheidsverenigingen van Amsterdam.

> Lees meer

L.A.N.X.

L.A.N.X. is een studentenvereniging die in 1880 is opgericht als het ‘Studentencorps aan de Vrije Universiteit’. L.A.N.X. is een zeer grote studentenvereniging en heeft studenten van de VU, UvA en HBO-scholen. De spreuk van L.A.N.X. luidt ‘Nil Desperandum Deo Duce’ (Wanhoopt niet want god leidt).

> Lees meer

ASDV Bonaparte

De Amsterdamse Studenten Debatvereniging Bonaparte is opgericht in 1998. Sindsdien is Bonaparte uitgegroeid tot de beste debatvereniging van Nederland. Bonaparte is een levendige vereniging, waarin ieder lid zelf bepaalt wat hij uit zijn lidmaatschap haalt. Sommige komen om te debatteren, anderen voor de gezelligheid. 

> Lees meer

Studentenkoor Amsterdam

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een enthousiast en ambitieus koor van studenten en oud-studenten, onder leiding van dirigent Servaas Schreuders. Hoewel het koor twee jaar geleden haar dertigste verjaardag vierde, blijkt tijdens repetities en concerten steevast dat het koor nog altijd bruist en haar jeugdige bravoure en expressiedrang niet verloren heeft.

> Lees meer

SIB Amsterdam

De studentenvereniging ‘Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen Amsterdam’ (SIB Amsterdam), is een internationaal georiënteerde vereniging. De vereniging komt voort uit de ‘Nederlandse Studentenvereniging voor Federale Wereldregering’ (1947).

> Lees meer

SV Cyclades

De studentenvereniging ‘Studentenvereniging Cyclades’ is in 1961 opgericht en is een vrij kleine vereniging in het hart van Amsterdam. SV Cyclades staat voor een ongedwongen sfeer, waardoor iedereen dezelfde rechten heeft. De leden zijn welkom in de sociëteit genaamd ‘KPATHP’ aan de Prinsengracht. SV Cyclades organiseert onder andere filmavonden, borrels, een pubquiz en feestjes.

> Lees meer

AEGEE-Amsterdam

AEGEE-Amsterdam is al ruim 35 jaar de gezellige en veelzijdige studentenvereniging van Amsterdam. Wij bieden zowel het bruisende Amsterdamse studentenleven, als allerlei grenzeloze reisjes in vele Europese studentensteden

> Lees meer

A.S.Z.V. Orionis

De Amsterdamse studenten zeilvereniging is de vereniging als je houdt van zeilen en wilt zien wat een studentenvereniging jou te bieden heeft. Orionis richt zich op de drie pijlers; Zeilen, Organiseren en Sociaal. Een vereniging met gezellige borrels, weekenden weg en vakanties.

> Lees meer

S.V. Liber

Opzoek naar een vereniging, maar zie je op tegen verplichtingen? Neem dan even een kijkje bij S.V. Liber! Met zo’n honderd leden is Liber een kleine, open en knusse vereniging waar plek is voor alles en iedereen!

> Lees meer

Ichthus Amsterdam

De studentenvereniging ‘Ichthus’ in Amsterdam is in 1965 opgericht naar aanleiding van een bijbelstudie. Tegenwoordig staan bij deze christelijke studentenvereniging de bijbelstudies en het gebed nog steeds centraal.

> Lees meer

Unitas Amsterdam

De studentenvereniging ‘Unitas Studiosorum Amsterdam’, of wel ‘U.S.A.’, is een gemengde, grote studentenvereniging in Amsterdam. U.S.A. is opgericht in 1911 met de principes ‘gelijkwaardigheid’ en ‘betaalbaarheid’.

> Lees meer

GSVA ‘Petrus Plancius’

‘Gereformeerde Studenten Vereniging / Petrus Plancius te Amsterdam’, of wel ‘GSVA’, is een christelijke studentenvereniging in Amsterdam. De vereniging is in 1969 opgericht voor studenten die zich willen verdiepen in het geloof en de wetenschap.

> Lees meer

A.S.C. / A.V.S.V.

Het ‘Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging’, of gewoon ‘A.S.C. / A.V.S.V.’, is de grootste studentenvereniging van Nederland. De vereniging is in 1851 opgericht en is ontstaan uit verschillende disputen.

> Lees meer

Studieverenigingen

JFAS

De Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten (JFAS) is de Juridische Faculteitsvereniging van de Universiteit van Amsterdam. Deze in 1911 opgerichte studievereniging kent inmiddels circa 1500 leden en is daarmee een van de oudste en grootste studieverenigingen van Amsterdam.

> Lees meer

SV Anguilla

Anguilla is dé studievereniging voor de studenten van Gezondheid en Leven aan de VU. Anguilla staat voor een gezellige maar ook leervolle tijd die je studententijd nog leuker maakt. Bij Anguilla worden studiegerelateerde activiteiten georganiseerd die je helpen potentiële werkgevers te leren kennen of je CV uit te breiden.

> Lees meer

Sportverenigingen

A.S.R. Nereus

De Amsterdamsche Studenten Roeivereniging Nereus werd opgericht in 1885 en groeide al snel uit tot één van de grootste en meest succesvolle studentensportvereniging van Nederland. Met rond de 1200 actieve leden is de A.S.R. Nereus de grootste studenten roeivereniging van Nederland.

> Lees meer

Studentenduikvereniging Amsterdam (SDVA)

Bij onze vereniging is er voor ieder wat wils en staan we open voor ervaren en onervaren duikers. Ook voor studenten die liever alleen mee zwemmen. Voor iedereen die de liefde voor de onderwater wereld deelt ben je bij het juiste adres. Wij zijn een vereniging met 42 leden. We hebben wekelijkse zwemtraining om onze conditie, ademhaling en zwemtechniek te verbeteren wat erg handig kan zijn voor onderwater.

> Lees meer

S.K.V. Amsterdam

S.K.V. Amsterdam is in 2002 opgericht door een kleine vriendengroep en is in twintig jaar tijd uitgegroeid naar een vereniging met ongeveer 70 enthousiaste leden. S.K.V. Amsterdam is naast een échte korfbalvereniging (met trainingen, wekelijkse wedstrijden en studententoernooien) ook een échte studentenvereniging.

> Lees meer

SVU TeniSTA

SVU TeniSTA is de studententennisvereniging die sinds 5 december 1969 gevestigd is in Amsterdam. TeniSTA combineert tennissen met sociale activiteiten en dat maakt onze vereniging perfect als je sport en gezelligheid wilt combineren! Het is een relatief kleine vereniging waardoor iedereen elkaar al gauw kent en zijn/haar plek vindt binnen de vereniging.

> Lees meer

SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS is de enige echte studenten schaatsvereniging, wielervereniging en skeelervereniging van Amsterdam. Bij SKITS kun je sporten op alle niveaus, veel studenten ontmoeten, feesten en je ontwikkelen bij een van de vele commissies! Je kan het hele jaar lid worden van de vereniging en er zijn geen verplichtingen. In de zomer ligt de focus op het wielrennen en in de winter ligt de focus op het schaatsen. Daarnaast organiseren we veel weekendjes weg die vaak een sportief onderdeel hebben.

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Amsterdam

Comitas
Navigators Studentenvereniging Amsterdam


Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl

Tip: kijk voor nog meer informatie over Amsterdamse verenigingen ook eens op de speciale site LidwordeninAmsterdam waar je de Kieswijzer kunt gebruiken om te kijken welke vereniging bij jou past.