Studentenverenigingen Amsterdam

Amsterdam is een studentenstad met een zeer groot aanbod van studentenverenigingen. Een ruime keuze uit verschillende soorten verenigingen. De meeste verenigingen liggen erg centraal, in het centrum van Amsterdam. De studentenverenigingen in Amsterdam hebben een rijke geschiedenis met mooie tradities.

Opvallend is dat bij bijna iedere studentenvereniging zowel universitaire studenten als HBO-studenten welkom zijn.

L.A.N.X.

L.A.N.X. is een studentenvereniging die in 1880 is opgericht als het ‘Studentencorps aan de Vrije Universiteit’. L.A.N.X. is een zeer grote studentenvereniging en heeft studenten van de VU, UvA en HBO-scholen. De spreuk van L.A.N.X. luidt ‘Nil Desperandum Deo Duce’ (Wanhoopt niet want god leidt).

> Lees meer

SIB Amsterdam

De studentenvereniging ‘Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen Amsterdam’ (SIB Amsterdam), is een internationaal georiënteerde vereniging. De vereniging komt voort uit de ‘Nederlandse Studentenvereniging voor Federale Wereldregering’ (1947).

> Lees meer

SV Cyclades

De studentenvereniging ‘Studentenvereniging Cyclades’ is in 1961 opgericht en is een vrij kleine vereniging in het hart van Amsterdam. SV Cyclades staat voor een ongedwongen sfeer, waardoor iedereen dezelfde rechten heeft. De leden zijn welkom in de sociëteit genaamd ‘KPATHP’ aan de Prinsengracht. SV Cyclades organiseert onder andere filmavonden, borrels, een pubquiz en feestjes.

> Lees meer

A.S.Z.V. Orionis

De Amsterdamse studenten zeilvereniging is de vereniging als je houdt van zeilen en wilt zien wat een studentenvereniging jou te bieden heeft. Orionis richt zich op de drie pijlers; Zeilen, Organiseren en Sociaal. Een vereniging met gezellige borrels, weekenden weg en vakanties.

> Lees meer

S.V. Liber

Opzoek naar een vereniging, maar zie je op tegen verplichtingen? Neem dan even een kijkje bij S.V. Liber! Met zo’n honderd leden is Liber een kleine, open en knusse vereniging waar plek is voor alles en iedereen!

> Lees meer

Ichthus Amsterdam

De studentenvereniging ‘Ichthus’ in Amsterdam is in 1965 opgericht naar aanleiding van een bijbelstudie. Tegenwoordig staan bij deze christelijke studentenvereniging de bijbelstudies en het gebed nog steeds centraal.

> Lees meer

Unitas Amsterdam

De studentenvereniging ‘Unitas Studiosorum Amsterdam’, of wel ‘U.S.A.’, is een gemengde, grote studentenvereniging in Amsterdam. U.S.A. is opgericht in 1911 met de principes ‘gelijkwaardigheid’ en ‘betaalbaarheid’.

> Lees meer

GSVA ‘Petrus Plancius’

‘Gereformeerde Studenten Vereniging / Petrus Plancius te Amsterdam’, of wel ‘GSVA’, is een christelijke studentenvereniging in Amsterdam. De vereniging is in 1969 opgericht voor studenten die zich willen verdiepen in het geloof en de wetenschap.
> Lees meer

A.S.C. / A.V.S.V.

Het ‘Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging’, of gewoon ‘A.S.C. / A.V.S.V.’, is de grootste studentenvereniging van Nederland. De vereniging is in 1851 opgericht en is ontstaan uit verschillende disputen.
> Lees meer

Overige studentenverenigingen Amsterdam

AEGEE-Amsterdam
A.S.C. / A.V.S.V.
Comitas
GSVA Petrus Plancius
L.A.N.X.
SV Liber
Navigators Studentenvereniging Amsterdam
S.V.A.A. NoNoMes Amsterdam
SSRA Studentenvereniging Amsterdam
Ichthus Amsterdam
Unitas Studiosorum Amsterdam (U.S.A.)

 

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl

 

Tip: kijk voor nog meer informatie over Amsterdamse verenigingen ook eens op de speciale site LidwordeninAmsterdam waar je de Kieswijzer kunt gebruiken om te kijken welke vereniging bij jou past.