Wil je ongestoord genieten van je muziek met een hoogwaardige koptelefoon? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het is begrijpelijk dat je wat geld moet investeren voor een goede koptelefoon, maar het hoeft zeker niet honderden euro’s te kosten. Er zijn voldoende kwalitatieve koptelefoons beschikbaar die minder dan 100 euro kosten. Om je te helpen bij het vinden van een koptelefoon die goed presteert en toch betaalbaar is, hebben we deze lijst samengesteld. Neem hem snel door en ontdek de beste koptelefoon onder 100 euro voor jou!

Of bekijk alle koptelefoons onder de 100 euro bij:
> JBL
> Coolblue
> bol.com

 

Inhoud

 1. Top 4 beste koptelefoon onder 100 euro | Over ear
 2. Top 4 beste koptelefoon onder 100 euro | On ear
 3. Over ear of on ear
 4. Hoe kies je de beste koptelefoon?

 

Over ear of on ear?

Bij het kiezen van de beste koptelefoon is een belangrijke overweging de keuze tussen over-ear en on-ear. Daarom willen we je graag uitleggen wat het verschil is voordat we de toplijstjes presenteren. In eenvoudige bewoordingen: bij over-ear draag je de koptelefoon over je oren, en bij on-ear draag je hem op je oren. Maar er komt meer bij kijken dan je wellicht verwacht.

Bij een over-ear koptelefoon sluit je jezelf en het geluid beter af van de omgeving, waardoor je je extra goed kunt concentreren op het geluid zonder afleiding van buitenaf. Een over-ear koptelefoon kan echter je oren sneller warm maken, wat soms als prettig en soms als minder prettig ervaren kan worden. Aan de andere kant is een on-ear koptelefoon lichter van gewicht en gemakkelijker mee te nemen. Bovendien kun je met een on-ear koptelefoon je omgeving beter horen, wat veiliger is in bijvoorbeeld verkeerssituaties. Beide types hebben hun voordelen, dus het is handig om te beslissen wat het beste past bij jouw wensen.

Hieronder vind je onze vier favoriete over-ear en onze vier favoriete on-ear koptelefoons onder de 100 euro.

 

Beste koptelefoon onder 100 euro | Top 4 over ear

Om jou te helpen bij het vinden van de beste koptelefoon onder de 100 euro (over ear), hebben we deze top 4 opgesteld. Bij het maken van dit toplijstje is grondig onderzoek gedaan op basis van betrouwbare webshops en merken, goede recensies, de prijs en populariteit van het product. Ook zijn de verschillende overwegingen die onderaan dit artikel worden genoemd meegenomen in de top 4. Neem ‘m snel door!

1. Sony WH-CH720N

beste-koptelefoon-onder-100-euro-sony

⊕ Noise cancelling windruisreductie
⊕ Verbind de koptelefoon met twee apparaten tegelijk
⊕ Luister 35 uur zonder op te laden
⊖ Er zit geen opberghoes bij

Lees verder
De noise cancelling van deze koptelefoon is van uitstekende kwaliteit door de V1-chip. Het geluid is van zeer hoge kwaliteit door de Digital Sound Enhancement Engine. Met de app van Sony kun je via je telefoon gemakkelijk je voorkeuren van de koptelefoon instellen. Daarnaast verbind je de koptelefoon met twee apparaten tegelijk. Je kunt wel 35 uur genieten van je batterij. Is hij leeg? Na drie minuten opladen kun je alweer één uur lang muziek luisteren. Ideaal, toch?

Bekijk de Sony WH-CH720N bij:
> Coolblue
> bol.com

2. JBL Tune 770NC

beste-koptelefoon-onder-100-euro-jbltune

⊕ Adaptive Noise cancelling met Smart ambient
⊕ Luister 70 uur zonder op te laden
⊕ Multipoint paring
⊖ Er zit geen afstandsbediening op de meegeleverde kabel

Lees verder
Met deze koptelefoon kun je lang en ongestoord luisteren naar jouw muziek, wel 70 uur zonder op te laden. Je kunt ervoor kiezen om je volledig af te sluiten met noise cancelling, maar soms je kunt er ook voor kiezen om je omgeving juist goed te horen. Dan doe je de Smart ambient functie aan. Met de JBL Pure Bass-geluid en de bluetooth 5.3 met LE Audio blijft jouw muziek al zijn kwaliteit houden.

Bekijk de JBL Tune 770NC bij:
> JBL
> Coolblue
> bol.com

3. Philips TAH8506

beste-koptelefoon-onder-100-euro-philips

⊕ Middenklasse noise cancelling
⊕ Personaliseer je geluid met een equalizer in de app
⊕ Ingebouwde microfoon
⊖ Met een gewicht van 280 gram is hij relatief zwaar

Lees verder
In de app van Philips kun je via een equalizer het geluid van je koptelefoon heel gemakkelijk aanpassen. En je hoeft je geluid niet onnodig hard te zetten in een drukke omgeving. Je sluit je hier namelijk gemakkelijk van af door de noise cancelling optie. Als je deze inschakelt, gaat de koptelefoon 45 uur mee zonder op te laden. Als je de functie uitschakelt, wel 60 uur.

Bekijk de Philips TAH8506 bij:
> Coolblue
> bol.com

4. Fresh ’n Rebel Clam 2 ANC

beste-koptelefoon-onder-100-euro-fresh

⊕ Multipoint paring
⊕ Active noise cancelling
⊕ Batterij gaat 60 uur mee
⊖ Geen app om je geluid te personaliseren

Lees verder
Luister muziek via je laptop en neem een telefoontje op via je smartphone. Door de multipoint paring functie van deze koptelefoon kan hij zelf schakelen tussen twee apparaten. Met een knopje op de oorschelp kun je gemakkelijk je noice cancelling aan en uit zetten. Je kunt op iedere situatie supersnel schakelen. Ten slotte geniet je wel 60 uur van de koptelefoon zonder ‘m op te laden. Wat wil je nog meer?

Bekijk de Fresh ’n Rebel Clam 2 ANC bij:
> Coolblue
> bol.com

 

Beste koptelefoon onder 100 euro | Top 4 on ear

Ook als je op zoek bent naar een on ear koptelefoon, zit je hier op de juiste plek. Hieronder vind je namelijk ook een top 4 beste koptelefoon onder de 100 euro met on ear koptelefoons. Bij het maken van dit tweede toplijstje is opnieuw grondig onderzoek gedaan op basis van betrouwbare webshops en merken, goede recensies, de prijs en populariteit van het product. Ook zijn hier weer de verschillende overwegingen die onderaan dit artikel worden genoemd meegenomen in de top 4. Lees snel verder!

1. JBL Tune 670NC

beste-koptelefoon-onder-100-euro-jbl670

⊕ Handsfree bellen
⊕ Active noise cancelling
⊕ Lichtgewicht, comfortabel en opvouwbaar ontwerp
⊖ De on ear koptelefoon kan strak tegen je oren aan zitten

Lees verder
Deze beste koptelefoon onder 100 euro is zeer geschikt om handsfree mee te bellen. Op de oorkappen zitten namelijk handige knoppen waarmee je telefoontjes kunt opnemen. Je praat via de VoiceAware. Je verbindt de koptelefoon met een computer en telefoon tegelijk, om telefoontjes op te kunnen nemen en muziek te kunnen luisteren. Verder kun je deze koptelefoon gemakkelijk opvouwen en is hij heel erg licht. Je kunt ‘m dus gemakkelijk meenemen. Ten slotte gaat de koptelefoon wel 70 uur mee zonder op te laden!

Bekijk de JBL Tune 670 bij:
> JBL
> Coolblue

2. Sony WH-CH520

beste-koptelefoon-onder-100-euro-sony2

⊕ Multipoint sharing
⊕ Batterij gaat 50 uur mee
⊕ Pas de bas aan in de headphones connect app
⊖ Er zit geen aux aansluiting in

Lees verder
Luister wel 50 uur naar jouw favoriete muziek met deze koptelefoon van Sony! 50 uur voorbij? Na 3 minuten opladen kun je weer 1,5 uur muziek luisteren. Zo zit je nooit zonder batterij. Verder kun je de koptelefoon met twee apparaten tegelijk verbinden. Ten slotte pas je de bas en andere geluidsfuncties simpel aan in de app.

Bekijk de Sony WH-CH520 bij:
> Coolblue
> bol.com

3. JVC HA-S180

beste-koptelefoon-onder-100-euro-jvc

⊕ Goed betaalbaar
⊕ Makkelijk opvouwbaar
⊕ Deep bass
⊖ Geen bluetooth

Lees verder
Deze koptelefoon is de voordeligste uit dit rijtje en een goede optie als je een budget koptelefoon zoekt. De koptelefoon is namelijk wel van zeer hoge kwaliteit, doordat de bastonen heel krachtig klinken door de deep bass. Je kunt de koptelefoon op twee manieren opvouwen, waardoor je ‘m gemakkelijk meeneemt.

Bekijk de JVC HA-S180 bij:
> Coolblue
> bol.com

4. Philips TAH4205 + BlueBuilt Quick Charge Oplader

beste-koptelefoon-onder-100-euro-philips2

⊕ Inclusief Quick Charge Oplader 
⊕ Bass Boost knop
⊕ Batterij gaat 29 uur mee
⊖ Geen app om je geluid te personaliseren

Lees verder
Met deze koptelefoon onder 100 euro geniet je van een krachtige bas door de lage tonen te versterken met de Bass Boost knop. Je kunt wel 29 uur lang muziek luisteren zonder deze koptelefoon op te laden. Is hij wel leeg gegaan? Dan laad je ‘m gemakkelijk op met de bijgeleverde oplader. Klaar met luisteren? Vouw ‘m dan compact op, zodat je ‘m goed kan opbergen of vervoeren. 

Bekijk de Philips TAH4205 bij:
> Coolblue
> bol.com

 

Hoe kies je de beste koptelefoon?

Dat een koptelefoon handig is, is inmiddels bekend. Maar hoe vind je dan de allerbeste koptelefoon onder de 100 euro? Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen. Allereerst: waar wil je de koptelefoon gebruiken? Thuis? Onderweg? Op school of op kantoor? Je omgeving speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de beste koptelefoon, aangezien specifieke specificaties wel of niet goed bij jouw situatie passen.

De eerste specificatie, eerder al benoemd, is on-ear of over-ear. Als je je volledig van de omgeving wil afsluiten, is over-ear de beste keuze. Als je echter op een plek bent waar je nog iets van de omgeving wil horen, zoals in het verkeer, is on-ear weer geschikter. Noise cancelling is hier ook relevant, afhankelijk van of je je wil afsluiten van je omgeving. Deze functie is vaak uitschakelbaar, zodat je kunt kiezen wanneer je deze gebruikt.

Een andere overweging is of je tegelijkertijd met meerdere apparaten verbonden wil zijn, handig bijvoorbeeld als je muziek wil luisteren via je laptop en telefoontjes wil beantwoorden via je smartphone. Ook is het prettig als je de koptelefoon kunt verbinden met een app op je telefoon, waar je alle instellingen kunt aanpassen. Denk ook na over de batterijduur als je vaak onderweg bent; een langere batterijduur is dan wenselijk.

Een laatste aspect om op te letten is de geluidskwaliteit. Zorg ervoor dat de verbinding met je apparaat goed genoeg is om alle details in de muziek tot hun recht te laten komen, of dit nu via een bedrade koptelefoon is of via een draadloze Bluetooth-verbinding. Overweeg ook speciale features, zoals de mogelijkheid om de bas van de muziek extra te benadrukken.

 

Top 4 beste koptelefoon onder 100 euro | Over ear

 1. Sony WH-CH720N
 2. JBL Tune 770NC
 3. Philips TAH8506
 4. Fresh ’n Rebel Clam 2 ANC

 

Top 4 beste koptelefoon onder 100 euro | On ear

 1. JBL Tune 670NC
 2. Sony WH-CH520
 3. JVC HA-S180
 4. Philips TAH4205 + BlueBuilt Quick Charge Oplader

 

Hopelijk kun je door middel van dit artikel nu de beste koptelefoon onder 100 euro uitzoeken, die volledig past bij jouw wensen.

> Ben je specifiek op zoek naar een koptelefoon met noise cancelling? Check dan deze blog eens!