De zomer komt eraan en iedereen heeft weer meer behoefte aan liefde en gezelligheid. Lekker de deur uit en nieuwe mensen leren kennen. Hierbij hoort natuurlijk ook daten! In het zonnetje een terrasje pakken met een date of samen naar het park, hoe gezellig is daten in de zomer! Veel studenten leren tegenwoordig hun dates kennen via Tinder of via een andere dating app. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk nieuwe mensen leren kennen van buiten je eigen netwerk. Alleen komt er soms een moeilijk aspect bij kijken: de openingszin. De eerste indruk is heel belangrijk, dus deze moet wel goed zijn! Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de beste openingszinnen op Tinder voor je op een rijtje gezet.

 

Beste openingszinnen Tinder – Hoe werkt het?

Voordat je de beste openingszin gaat bedenken, is het belangrijk om te weten hoe een dating app werkt. Op veel dating apps, ook op Tinder, kun je profielen leuk vinden of niet leuk vinden. Wanneer jij en de ander elkaars profiel hebben geliked, zijn jullie een match. Nu komt het moment om te gaan chatten en die goede openingszin op te gooien. Let erop dat sommige dating apps net iets anders werken. Zo bestaat er een dating app waarbij je alleen als vrouw een chat kan beginnen of bij sommige dating apps kun je helemaal niet chatten. Hier zul je een goede openingszin voor in het echt moeten gaan bedenken.

 

Tips voor de beste openingszinnen Tinder

Voordat je in een opwelling een berichtje stuurt, kun je de volgende tips eens doornemen om het gesprek goed te beginnen.

1. Probeer iets persoonlijks te bedenken

Kijk zijn of haar profiel eens goed door of je iets kan vinden waarop je in kan gaan. Zie je bijvoorbeeld dat iemand veel sport? Probeer daar dan iets over te vragen. Dit laat zien dat je echt hebt nagedacht over een berichtje en niet ditzelfde berichtje naar heel veel andere mannen of vrouwen stuurt. Ook voelt hij of zij zich waarschijnlijk serieuzer genomen, doordat je echt zijn of haar profiel hebt bekeken. Een kleine tip, verwerk zijn of haar naam in je zin!

2. Maak het wel een beetje grappig

Er bestaan natuurlijk mega veel slechte voorspelbare openingszinnen, en sommige mensen houden er enorm van. Als je op zoek bent naar een iets serieuzere date kun je de hele oppervlakkige openingszinnen beter overslaan. Maar een beetje humor kan natuurlijk geen kwaad. Als je iemand een glimlach kunt bezorgen achter zijn of haar telefoon heb je het goed gedaan. Ten slotte kun je al meteen laten zien dat je humor hebt!

3. Begin met een vraag

Wanneer jouw beste openingszin op Tinder eindigt met een vraag, nodig je iemand meer uit om te reageren. Je moet je namelijk ook een beetje kunnen inleven of het gemakkelijk is om op jouw openingszin in te gaan. Daarnaast kom je geïnteresseerd over en laat je je daardoor van je beste kant zien.

4. Kies een onderwerp waar je iets vanaf weet

Ook kun je het beste een stapje vooruit denken, want het is natuurlijk de bedoeling dat het gesprek doorgaat na de openingszin. Je kunt de vraag allereerst terug verwachten. Dus bedenk alvast een leuk antwoord en wellicht iets over dit onderwerp waarover jullie kunnen doorpraten. Zo loopt het gesprek soepel door.

5. Denk niet te lang na

De beste Tinder openingszinnen komen spontaan in je op. Dus als je iets leuks weet, twijfel niet te lang maar stuur het gewoon. Als je ergens te lang over nadenkt, wordt het er vaak niet beter op. Spontaniteit wordt vaak gewaardeerd. Dus vertrouw op jezelf en als hij of zij het niks vindt dan heeft diegene waarschijnlijk niet dezelfde smaak/humor als dat jij hebt.

 

Voorbeelden van de beste openingszinnen op Tinder

Om wat inspiratie op te doen kun je onderstaande openingszinnen eens doorlezen. Vergeet natuurlijk de eerste en de vierde tip niet en probeer iets te bedenken dat bij jou en jouw match past!

  • Welke 90’s song beschrijft jou het beste?
  • Welke filmtitel beschrijft jouw liefdesleven het beste?
  • Wat heb je nog nooit gedaan en ga je deze week doen?
  • Als onze vrienden vragen hoe we elkaar hebben ontmoet, wat gaan we ze dan vertellen? Funny answers only.
  • Hey, hoe ziet jouw perfecte dag eruit?
  • Wat is jouw beste openingszin?
  • Hoe gaan we onze match vieren?
  • Wat zou je doen of waar zou je nu zijn als je alles tot je beschikking had en geen verplichtingen had?
  • Heb je een huisdier? Of maak ik wel kans om de beste knuffelaar in je leven te worden?

 

Met deze tips voor de beste openingszinnen Tinder en inspiratie heb jij binnen een handomdraai de leukste gesprekken op Tinder. En misschien wel superleuke dates deze zomer. Was jouw openingszin zo succesvol dat je een date gepland hebt? Zorg dat je lekker ruikt en scoor een nieuwe parfum.

Bekijk de lekkerste damesgeuren of herengeuren!