Ben je net 18 jaar geworden ga je voor het eerst op zoek naar een zorgverzekering? Of ga je net op jezelf wonen en vind je het tijd om je zorgverzekering nu zelf te regelen? In deze blog helpen we je een handje met zoeken. Tijdens je studentenleven zijn er bepaald dingen belangrijk aan een zorgverzekering. Over het algemeen is dit de prijs, het gemak in gebruik, snel kunnen aanvragen en de beste specificaties voor studenten. Elk van deze onderwerpen wordt hieronder besproken. Neem ’t snel door en kies een verzekering die goed bij je past!

Ga direct naar de beste en goedkoopste zorgverzekeraars:

FBTO zorgverzekering
VinkVink zorgverzekering
De Friesland zorgverzekering

* Prijs per maand en op basis van minimaal eigen risico (€ 385,-)

 

> Of bekijk alle zorgverzekeraars

 

Wat kost een zorgverzekering voor studenten?

De maandelijkse premie is erg belangrijk tijdens jouw keuze voor de beste zorgverzekering als student. De precieze prijzen van de premies voor 2024 worden uiterlijk 12 november 2023 bekend gemaakt. Maar om je alvast voor te bereiden op het kiezen van de goedkoopste opties, kun je onderstaande keuzes eens doornemen. Elke keuze heeft uiteindelijk invloed op de maandelijkse prijs die je gaat betalen.

 1. Hoog of laag eigen risico. Het eigen risico is een vast bedrag dat je altijd eerst zelf moet betalen wanneer je zorgkosten maakt. Wat is hier dan de voordeligste optie? Als je verwacht weinig kosten te maken, dan kun je het beste een hoog eigen risico nemen. Dit zorgt ervoor dat jouw maandelijkse premie omlaag gaat. Verwacht je juist dat je veel kosten gaat maken? Dan kun je beter voor een laag eigen risico gaan.
 2. Vrije of geen vrije zorgkeuze. Dit komt eigenlijk neer op de vraag: wil je bij elke zorginstelling in Nederland terecht kunnen of bij een geselecteerde groep? Als je een goedkope premie wil en het niet erg vindt om misschien een keer een stukje te reizen, dan kun je voor de geselecteerde groep gaan.
 3. Een budgetpolis. Voor veel studenten behoort een budgetpolis tot de eisen van een zorgverzekering. Dit is namelijk een goedkopere optie. Alle communicatie over jouw zorgverzekering gaat dan online. Dat kan ook juist fijn en praktisch zijn. Behalve als je moeilijke vragen hebt over je zorg, want dan is er geen fysieke plek waar je terecht kan.
 4. Aanvullende verzekeringen. Dit punt is eigenlijk vrij simpel. Je kunt kiezen voor extra verzekeringen voor bijvoorbeeld de tandarts of de fysio. Hoe meer je er kiest, hoe duurder de premie wordt.

> Vergelijk verschillende zorgverzekeraars bij Independer

 

Zorgverzekering voor studenten | Snel & makkelijk afsluiten

Er zijn tegenwoordig zoveel zorgverzekeraars, dat wij ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we de (volgens ons) beste zorgverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Check ze hieronder!
> FBTO
> Zorg en Zekerheid
> Anderzorg
> De Friesland
> VinkVink
> Menzis
> Nationale Nederlanden

> HEMA
> United Consumers
> Zilveren Kruis
> De Christelijke Zorgverzekeraar
> OHRA

> Of vergelijk alle zorgverzekeraars bij Independer

 

Zo vraag je een studenten zorgverzekering aan

Misschien heb je nog nooit zelf een zorgverzekering aangevraagd, geen zorgen hoor! Het is makkelijker dan het klinkt. Als je onderstaand stappenplan volgt, dan werkt het aanvragen bij elke verzekeraar eigenlijk bijna hetzelfde.

 1. Vergelijk de prijzen per verzekeraar en neem de mogelijkheden door
 2. Vraag een second opinion bij bijvoorbeeld Independer om zeker te zijn van de prijs
 3. Neem recensies door van van de verzekeraars die je aanspreken
 4. Volg vanzelfsprekend de stappen op de website
 5. Vul de keuzes in die bij jouw wensen passen en vul aan met je persoonlijke gegevens
 6. Bevestig jouw zorgverzekering!

 

Praktische informatie

Om uiteindelijke de beste zorgverzekering voor studenten te vinden, is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal praktische zaken. Deze zaken vind je hieronder.

 • Zorg ervoor dat je, als je wil overstappen, voor 31 december 2023 je oude zorgverzekering hebt opgezegd. Anders ben je te laat en kun je pas weer eind volgend jaar opzeggen.
 • Zorg er hierna voor dat je je nieuwe zorgverzekering voor 31 januari 2024 hebt afgesloten. Anders heb je te lang geen zorgverzekering en dit mag wettelijk niet in Nederland.
 • Vergeet niet je zorgtoeslag aan te vragen. Dit kan je aardig wat geld besparen. In totaal kan je tot wel €127,- per maand ontvangen. Verandert jouw jaarsalaris in 2024? Vergeet ook dit niet aan te geven, anders moet je uiteindelijk best wel wat geld terugbetalen.

Hopelijk ben je op deze manier goed genoeg geïnformeerd om de beste zorgverzekering voor studenten in 2024 af te sluiten. Succes!