Benieuwd wat de boete tegen corona maatregelen zijn? Tijdens de corona periode wordt er extra opgelet of iedereen zich aan de coronaregels houdt. Houd je je niet aan de regels, dan kun je een boete van €95,- riskeren. Juist nu is het belangrijk dat de regels worden gehandhaafd, zodat we verspreiding van het coronavirus tegengaan. Hieronder staan alle maatregelen nog een keer duidelijk op een rijtje.

 

Boete corona maatregelen | Huidige maatregelen

Je kan een boete van €95,- ontvangen als je je niet aan de afgesproken regels houdt. Momenteel houdt dat het volgende in:

  • Houd je binnen en buiten aan de afgesproken groepsgrootte & aantallen.
  • Verkoop of koop geen alcohol meer na 20:00. Ook is het verboden om dit na 20:00 te drinken in een openbare ruimte.
  • Houdt 1,5 meter afstand van mensen die niet op hetzelfde adres wonen.
  • Draag in gemeenschappelijke ruimtes een mondkapje.
  • Ga niet naar een feestje of bijeenkomst.
  • Houd je aan de huidige avondklok (21:00 – 04:30).

Soms krijg je alleen eerst een waarschuwing om je gedrag aan te passen. Houd je je vervolgens nog steeds niet aan de regels? Dan kan je alsnog een boete tegen corona maatregelen riskeren en ben je verplicht om €95,- te betalen.

Meer informatie over boetes en handhaving lees je op Rijksoverheid.nl

 

Koploper Urk

In één jaar tijd werden meer dan 46.000 boetes tegen de corona maatregelen uitgeschreven. Het vissersdorpje Urk is naar verhouding de plek waar de meeste boetes zijn gevallen. Ongeveer 70% van de corona boetes werd uitgedeeld vanwege het overtreden van de noodverordening, 20% voor het overtreden van de avondklok en 10% voor het niet dragen van een mondkapje in het OV. Gemeentes die zich goed aan de corona maatregelen houden zijn onder andere Schiermonnikoog, Westervoorde en Haaren. Hier werd in een jaar tijd geen enkele boete uitgedeeld.

 

Boete corona feest 

Zin in een feestje met je vrienden? We begrijpen je heel goed en snappen dat jij misschien toe bent aan wat tijd met je vrienden. Helaas zit een feestje er toch nog even niet in en zullen jullie moeten volhouden om je contacten zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je er toch voor kiest om een feestje te houden, kun je een boete ontvangen voor dit feestje… Wees dus verstandig en laat feestjes nog even voor wat het is. Je wil immers geen boete ontvangen en daarnaast is de kans op besmetting ook veel groter in een grote groep. Nog even volhouden dus!