Studeren in Delft

Delft, de stad van Delfts Blauw, Oranje, Johannes Vermeer en de stad van Innovatie en Techniek. Delft is een kleine stad in Zuid-Holland, tussen Rotterdam en Den Haag. De stad heeft veel (technische) opleidingen en daarnaast is het een stad waar het studentenleven niet te missen is.

Delft is een leuke studentenstad met gezellige uitgaansgelegenheden en natuurlijk veel historische bezienswaardigheden.

Inwoners

Studenten

Onderwijsinstellingen

 Ontdek studentenstad Delft

Studentenkamers & wonen in Delft

In Delft zijn heel veel studentenhuizen, waarvan de meeste bij een studentenvereniging horen. Het is niet heel makkelijk om aan een leuke kamer in Delft te komen, maar als je op tijd begint, dan is de kans een stuk groter. Helaas liggen de prijzen van studentenkamers net iets hoger dan het gemiddelde.

Wanneer je lid wordt van een studentenvereniging (wat bijna elke student in Delft is) is de kans op een kamer het grootste.

Uitgaan & studenten horeca in Delft

Delft is een zeer bruisende stad waar altijd iets te doen is. Een populaire plek om lekker te borrelen is de Beestenmarkt. Dit plein is midden in het centrum van Delft, en hier omheen liggen allerlei leuke en gezellige cafés. Daarnaast liggen bij de Markt en de Kromstraat ook veel uitgaansgelegenheden. De prijs van het bier is vergeleken met de andere studentensteden gemiddeld.

De meeste studenten zijn ’s avonds te vinden in café Belvedere, de Kurk of de Koornbeurs. Wanneer je echt zin hebt om tot in de late uurtjes te dansen, dan is de studentendiscotheek Lorre zeker aan te raden.

Studentenevenementen in Delft

De stad Delft organiseert veel leuke evenementen waar veel studenten op af komen. Populaire evenementen zijn onder andere: Westerpop (muziekfestival), Aangeschoten Wild en het Zomerfestival (beiden georganiseerd door studenten aan de TU).

Universiteiten, hogescholen & studies in Delft

Eén van de drie technische universiteiten in ons land kun je in Delft vinden. De TU Delft werd in 1842 opgericht door koning Willem II. Deze universiteit werd lange tijd aangemerkt als een hogeschool. Een nieuwe wetswijzing in het Wetenschappelijk Onderwijs bepaalde pas in 1986 dat de TU Delft, samen met de andere technische universiteiten, een universiteit moest worden. De TU Delft zegt zelf de oudste technische universiteit van Nederland te zijn, maar hier valt dus over te discussiëren.