Drankspelletjes, vele studenten zullen er een haat-liefdeverhouding mee hebben. Je hebt je voorgenomen om het een keer rustig aan te doen met de drank, maar toch is er die ene vriend of vriendin die met het beste idee van de avond komt. Aangezien 90% van de aanwezigen bezwijkt onder de groepsdruk wordt er weer een hilarisch drankspelletje gespeeld. Inmiddels heeft iedereen er wel ervaring mee en worden er door je ‘goede vrienden’ steeds meer varianten verzonnen om elkaar volledig van de kaart te krijgen met behulp van drankspelletjes. De keuze is dus zo uitgebreid geworden dat alleen het kiezen van het juiste spel je al duizelig maakt voor je ook maar een druppel op hebt. Om dit te voorkomen hebben wij een drankspelletjes top 5 voor je samengesteld die alle standaard drankspelletjes met kaarten verslaan!

Drankspelletjes top 5

  1. Beerpong
  2. Stef Stuntpiloot
  3. Drink till you sink
  4. Krokodil met kiespijn
  5. Darts & Drinks

Beerpong
Misschien wel het bekendste drankspelletje van dit moment is beerpong! Je hebt hiervoor bekers (20), pingpong-balletjes en veel bier nodig. Maak twee teams van twee spelers en zet bij beiden teams de bekers in een piramide-opstelling (4-3-2-1). Om de beurt gooien beiden spelers van Team A allebei een balletje. Missen zij allebei, dan is het andere team aan de beurt. Gooit een van de spelers raak, dan moet het andere team de inhoud van deze beker opdrinken en blijft Team A aan de beurt. Gebeurt het nou dat beiden spelers hun balletje in dezelfde beker gooien? Dan moet Team B drie glazen opdrinken en blijft Team A aan de beurt! Je kunt dit drankspelletje nog spannender maken door een ‘koning-at’ toe te voegen. Een van de bekers wordt extra vol geschonken met bier. Ga je op vakantie of wil je niet dat je tafel thuis vies wordt? Dan is dit beerpong-luchtbed echt ideaal!
> Bekijk deze populaire beerpong-set

Stef Stuntpiloot
Het spel dat gemaakt is voor kinderen, maar omgetoverd is tot enorm bekend drankspelletje… Stef Stuntpiloot vliegt langs het kippenhok van jou en die van jouw vrienden. Druk op het juiste moment op de arm om Stef opnieuw te lanceren, zodat jouw kippen beschermd blijven. Probeer wel zo goed mogelijk te drukken zodat de kippen van de anderen wel gevaar lopen. Zijn alle kippen van iemand gesneuveld? Dan zal hij of zij moeten drinken…
> Bestel Stef Stuntpiloot en versla je vrienden

Drink till you sink
Drink till you sink is een drankspel waar de deelnemers op heel veel manieren op de proef gesteld worden! Om te ontkomen aan de drank worden je kennis, reactievermogen, fysieke gesteldheid en motoriek getest. Dit drankspelletje is te spelen met 3 tot 15 personen en zorgt gegarandeerd voor een hilarische avond! Je komt dankzij de korte opdrachten veel dingen te weten over je vrienden die je nog niet wist… Durf jij het aan?
> Bestel het hilarische Drink till you sink

Krokodil met kiespijn
Nog zo’n uit de hand gelopen spelletje voor kinderen. Het zegt een hoop over hoe mensen beginnen te denken als er drank in het spel is… Het enige wat je nodig hebt is de krokodil met kiespijn en drank naar keuze. Open de bek van de krokodil en druk om de beurt een van zijn tanden in. Klapt de bek van de krokodil dicht nadat jij op een tand hebt gedrukt, dan is het drinken geblazen! Een leuke regel om toe te voegen: is er nog maar een tand over en jij bent aan de beurt? Dan moet je twee keer drinken!
> Bestel het zenuwslopende spel Krokodil met kiespijn

Darts & Drinks
Darten en drank zijn sowieso al onlosmakelijk aan elkaar verbonden, maar met dit drankspelletje komen deze twee dingen wel heel goed samen! Het spel is erg simpel en er is dus weinig kans voor valsspelers om aan de drank te ontkomen. Je gooit een pijl en in het vakje waar je pijl ingekomen is, staat je opdracht! Speel dit spel niet tegen ervaren darters.
> Bestel hier en let’s play darts!

Drankspelletjes tips

  • Deze tip spreekt voor zich, maar toch laten velen zich verleiden door het welbekende duiveltje op de schouders. Maar wanneer jij niet goed genoeg bestemd bent tegen de drank, vlucht!
  • Tijdens drankspelletjes wordt enorm veel vals gespeeld, dus weerhoud jezelf er niet van om dit ook te doen! Maar wees creatief en laat je vooral niet betrappen, want dan zal er alles aan gedaan worden om jou aan te pakken…
  • Houd altijd een non-alcoholisch glas drinken bij je om de vieze shotjes en atjes weg te spoelen.
  • Begin je te twijfelen of jij al tegen je limiet aan zit? Dan zal dit waarschijnlijk al zo zijn. In dit geval is er weer maar een optie; vlucht!