Studeren in Enschede

De studentenstad Enschede is een zeer diverse stad die perfect is voor het studentenleven. De stad ligt in de provincie Overijssel, in het gebied van Twente. Enschede staat bekend om het traditionele textielhandwerk, de voetbalclub FC Twente en de leuke, unieke winkeltjes. Ontdek als student de stad op een unieke manier door lid te worden van studentenverenigingen of door het bezoeken van leuke studenten evenementen in Enschede.

Deze stad zit vol gezelligheid voor een prachtige studententijd!

 

Studenten

 

Ontdek studentenstad Enschede

Studentenkamers & wonen in Enschede

In Enschede is het niet heel moeilijk om een leuke kamer in het centrum of bij de universiteit/hogeschool te vinden. Op diverse websites worden veel kamers voor een schappelijke prijs verhuurd. Ook via een studentenvereniging of via de hogeschool of universiteit is het mogelijk om aan een studentenkamer te komen.

Uitgaan & studenten horeca in Enschede

Enschede is een stad met een ruim aanbod van restaurants en uitgaansgelegenheden. Op donderdagavond, de studentenavond, worden er in veel cafés en discotheken speciale studentenfeesten georganiseerd. De gemiddelde bierprijs in Enschede is zéér laag, dus ook met een klein studentenbudget is Enschede een leuke stad.

De meeste studenten zijn ’s avonds te vinden in één van de cafes aan de Oude Markt. Het bekendste studentencafé in de stad heet ‘’t Gat in de Markt’. Daarnaast zijn de cafés De Beiaard, Aspen Valley en Jansen & Jansen ook erg populair onder studenten. In de meeste cafés kun je tot 04:00 uur terecht voor een lekker drankje en gezelligheid.

Studentenevenementen in Enschede

Het bekendste evenement in Enschede is de Batavierenrace. Dit evenement wordt samen met Nijmegen georganiseerd en is een estafetteloop voor studenten. Daarnaast is het kunstfestival GOGBOT ook een populair evenement. Naast de gezelligheid tonen ook veel studenten hun schoolwerk op dit event. Overige leuke evenementen zijn: Grolsch Summer Sounds en het introductieconcert.

Universiteiten, hogescholen & studies in Enschede

Studeren in Enschede kunnen jullie op de grootste campusuniversiteit van Nederland. Op dit terrein staan alle gebouwen van de Universiteit Twente, diverse winkels, sportvoorzieningen en veel studentenwoningen. De Universiteit Twente is de jongste van de drie technische universiteiten die ons land kent. De universiteit werd in 1964 opgericht als een technische hogeschool en werd door een wijziging van de wet Wetenschappelijk Onderwijs vanaf 1986 een universiteit.