Studentenverenigingen Enschede

Enschede is een stad met een groot aanbod (studenten)verenigingen. De meeste studentenverenigingen zijn in het centrum van Enschede gevestigd. Daarnaast is er een groot pand waar meerdere sociëteiten van verschillende verenigingen zitten, gezellig met allerlei soorten studenten bij elkaar.

Vergeleken met andere studentensteden heeft Enschede een groot aanbod christelijke verenigingen. Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen en studentensportverenigingen in Enschede.

Studentenverenigingen

DSCC/DJCR Audentis et Virtutis

Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ is één van de grootste studentenvereniging van Enschede en wordt gesierd door een traditioneel karakter. ‘Audentis et Virtutis’ betekent vrij vertaald ‘voor hij die durft en moedig is’, wat meteen laat zien uit wat voor mensen onze vereniging bestaat. De leden van Audentis hebben een sterke band met elkaar en delen interesses in vele subverenigingen die Audentis rijk is.

> Lees meer

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met ongeveer 500 leden de grootste studentenvereniging van Enschede. De vereniging zijn gehuisvest in hun eigen sociëteit in het hartje van Enschede: Sociëteit Antigoon. A.S.V. Taste kent daarnaast elf verenigingshuizen, waar leden (gemengd en ongemengd) bij elkaar wonen.

> Lees meer

VGST

‘Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente’, of kortweg ‘VGST’, is een kleine, christelijke studentenvereniging in Enschede. Het doel van VGST is om een christelijke inhoud te geven aan het studentenleven. De vereniging is opgericht in 1981 en heeft inmiddels mooie tradities. VGST organiseert om de week een bijbelstudie, waar de leden samen zijn voor god. Daarnaast komen leden ook samen voor de gezelligheid, activiteiten en een lekker drankje.

> Lees meer

RSK

‘RSK’, waarvan de volledige naam ‘Reformatorische Studenten Kring Enschede’ is, is een christelijke, vrij kleine studentenvereniging in Enschede. Bij RSK staat de ‘kring’ centraal, hier leer je god kennen door onder andere bijbelstudies, aanbiddingen en gebeden. Naast de ‘kring’ organiseert de studentenvereniging ook gezamenlijke maaltijden, borrels, lezingen, een voorjaarsweekend en verschillende activiteiten rondom sport & spel.

> Lees meer

C.S.V. ‘Alpha’

De studentenvereniging ‘Christelijke Studenten Vereniging Alpha’, in de volksmond ‘C.S.V. Alpha’, is een christelijke, gemengde vereniging in Enschede. C.S.V. Alpha heeft als kenmerken diversiteit, gezelligheid en het christendom. C.S.V. Alpha Enschede behoort tot de overkoepelende, christelijke vereniging ‘Alpha’.

> Lees meer

NSE

De studentenvereniging ‘Navigators Studentenvereniging Enschede’, of hoe zij zich zelf noemen ‘NSE’, is een christelijke studentenvereniging in Enschede.

> Lees meer

 

Studieverenigingen

Sportverenigingen

Blueshell Esports

E.S.A. Blueshell Esports is de gezelligste game vereniging van Enschede! Binnen de vereniging is iedereen die houd van gamen welkom, of ze nu geïnteresseerd zijn in competitief spelen of ze gewoon casual genieten van games.

> Lees meer

D.R.V. Euros

D.R.V. Euros is dé studenten roeivereniging van Enschede, met elk jaar bijna 400 leden! Euros ligt naast het Twentekanaal, op 5 minuten afstand van de Universiteit Twente.

> Lees meer

v.v. Drienerlo

v.v. Drienerlo is de studentenvoetbalvereniging van Enschede. Ze spelen hun thuiswedstrijden dan ook op de campus van Universiteit Twente. Er wordt zowel zaal- als veldvoetbal gespeeld waarbij voor iedereen het juiste niveau gevonden kan worden.

> Lees meer

T.C. Ludica

T.C. Ludica is dé studententennisvereniging in Enschede met jaarlijks meer dan 400 leden. Daarmee zijn zij één van de grootste sportverenigingen binnen Enschede! Bij T.C. Ludica worden er trainingen aangeboden op alle niveau’s. Ook zijn er open toernoois, kampioenschappen en voorjaars- en najaarscompetities.

> Lees meer

 

Overige studentenverenigingen Enschede

AEGEE-Enschede
DSCC/DJCR Audentis et Virtutis (Audentis)
Navigators Studentenverenging Enschede
S.V. Tabula Rasa

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl