Op zoek naar een leuke examenreis bestemming voor na je examens? Dan ben je bij ons op de juiste plek! Wij vertellen je hieronder welke Europese feestbestemmingen er in onze top 5 examenreis bestemmingen 2024 staan én geven je bij iedere bestemming een paar hoteltips. Altijd handig! Benieuwd welke plekken we hebben uitgekozen? Lees dan snel verder…

Bekijk direct alle examenreizen bij:
> de VakantieDiscounter
> GOGO
> GoFun

Examenreis bestemmingen top 5:

  1. Chersonissos, Griekenland
  2. El Arenal, Mallorca
  3. Albufeira, Portugal
  4. Lloret de Mar, Spanje
  5. Laganas, Zakynthos 

Beste examenreis bestemmingen

Iedere avond uit, de volgende dag bijkomen op het strand of bij het zwembad en lekker uit eten… Wat wil je nog meer?! Op examenreis gaan is een unieke ervaring. Hieronder hebben we een top 5 gemaakt van de leukste en beste examenreis bestemmingen voor een feestvakantie in Europa. Voor welke plek kies jij?

1. Chersonissos – De beste examenreis bestemming

examenreis bestemmingen

Wat ons betreft is het Griekse Chersonissos de ideale plek voor een examenreis. Je kunt er geweldig uitgaan, het eten is goed en er zijn meer dan genoeg hotels om uit te kiezen. Uitgaan doe je in Chersonissos op de strip of op Star Beach. Op de strip van Chersonissos vind je o.a. Bio Bio, El Paradiso en Feestcafé ’t Hof van Holland. Toe aan een leuk feestje met een festivalsfeer? Dan moet je op Star Beach zijn! Je kunt hier de hele dag chillen bij het zwembad en ’s avonds worden hier de vetste feesten gegeven met bekende dj’s. Dit moet je een keer meegemaakt hebben!

Bekijk alle Chersonissos examenreizen bij: de VakantieDiscounter | GOGO | GoFun

3 x hoteltips in Chersonissos

2. Mallorca, El Arenal – Examenreis

examenreis bestemming

Op plek twee staat het bruisende El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Ook dit is een perfecte bestemming voor een geslaagde examenreis. Het beste aan El Arenal? Het brede zandstrand! Hier kun je hele dagen lekker genieten van het zonnetje en de zee is super helder. Ook wat hotels betreft is er meer dan genoeg keuze (zie hieronder onze hoteltips). Uitgaan in El Arenal doe je op de strip/boulevard, die direct aan het strand ligt. De populairste clubs zijn Shooters, Club NL, Veronica en Beach House. Hou je van Duitse gezelligheid en bier? Neem dan eens een kijkje bij Megapark, de bizar grote indoor biertuin.

Bekijk direct El Arenal examenreizen bij: de VakantieDiscounter | GOGO | GoFun

3 x hoteltips op Mallorca

3. Albufeira, Portugal – Feestvakantie

examenreis bestemming albufeira

Ook Albufeira in het zuiden van Portugal is een aanrader voor een leuke examenreis. Het is dan ook niet voor niets dat deze badplaats één van de populairste examenreis bestemmingen is. In Albufeira heb je een nieuw en een oud gedeelte, waar je allebei goed kunt uitgaan. De bekende strip vind je in het nieuwe gedeelte waar je onder andere clubs vindt zoals Heaven en de Hollandse bar Celebration. Ook club Kiss is een aanrader! In het oude gedeelte van Albufeira is de sfeer iets gemoedelijker en vind je wat kleinere cafeetjes en kroegen. Het is vast geen verrassing dat dit gedeelte erg populair is onder Nederlanders 😉 Het meest bekende strand in Albufeira is Praia da Oura.

Bekijk direct Albufeira examenreizen bij: de VakantieDiscounter | GOGO | GoFun

3 x hoteltips in Albufeira

4. Lloret de Mar, Spanje – Examenreis bestemming

examenreis bestemmingen

Badplaats Lloret de Mar is dé feestbestemming aan de Costa Brava. Zon, zee, strand en de vetste feesten… Je hebt het hier allemaal! In de zomermaanden is het tussen de 25 en 30 graden, de perfecte temperatuur. Uitgaan doe je in Lloret de Mar op de strip, die niet te missen is dankzij de vele verlichte clubs en kroegen. Onze favoriete clubs in Lloret zijn Tropics, Bumpers en Moef Gaga. Ook worden er regelmatig toffe feesten georganiseerd zoals Totally Summer. Zeker een aanrader!

Bekijk direct Lloret de Mar examenreizen bij: de VakantieDiscounter | GOGO | GoFun

3 x hoteltips in Lloret de Mar

5. Laganas, Zakynthos – Bestemming examenreis

examenreis bestemmingen

Misschien dat de plek Laganas je niet veel zegt, maar dit is dé examenreis bestemming op het Griekse eiland Zakynthos. Laganas heeft een uitgaansstrip van maar liefst 3 kilometer lang, die barst van de gezellige kroegen, clubs en cafeetjes. Daar zijn jullie wel even zoet. De vetste clubs in Laganas zijn Rescue Club, Fishbowl en Sugar Club. Uitbrakken doe je op Laganas Beach. Ben je wel fris opgestaan? Huur dan een bootje en ontdek de mooiste plekjes van Zakynthos, zoals bijvoorbeeld het bekende Shipwreck Beach.

Bekijk direct Laganas (Zakynthos) examenreizen bij: de VakantieDiscounter | GOGO

3 x hoteltips in Laganas

Ook interessant: 5x de leukste uitgaanssteden in Europa.