Koken is voor velen een plezierige en ontspannende activiteit, met als bijkomend voordeel dat je achteraf van een smakelijke maaltijd kunt genieten. Zonder de juiste en vaak kostbare keukenapparatuur is het echter moeilijk om op de gebruikelijke manier te koken. Het zou jammer zijn als de prijs je ervan weerhoudt de keuken in te duiken. Gelukkig zijn er betaalbare oplossingen, zoals een goedkope pannenset. Daarom hebben wij in dit artikel een top 6 opgesteld van de beste betaalbare pannensets. Lees ‘m snel door!

Of bekijk meteen alle pannensets bij:
> Blokker
> bol.com
> Lidl

 

Inhoud

> Goedkope pannenset | Waar let je op?
> Top 6 goedkope pannensets

 

Goedkope pannenset | Waar let je op?

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige pannenset, let je natuurlijk op verschillende aspecten. Uiteraard kijk je naar de prijs, aangezien je op zoek bent naar een betaalbare pannenset. Maar als je een kwalitatieve pan wil hebben, is het ook belangrijk om naar andere criteria te kijken. Om ervoor te zorgen dat jouw pannenset aan je verwachtingen voldoet, kun je de volgende aspecten eens doornemen:

 • Check of de pan geschikt is voor de juiste warmtebron
 • Voor de inhoud van de pan kijk je naar de diameter en de hoogte
 • Bedenk waarvoor je de pannen wil gebruiken (koken, braden, bakken, etc.)
 • Het materiaal van de pannen
 • De handgrepen
 • Deksels
 • Bekijk of de pan in de oven mag
 • Het gewicht

 

Top 6 goedkope pannensets

Om je een handje te helpen bij het vinden van de beste goedkope pannenset, hebben wij onderstaande top 6 opgesteld. Dit toplijstje is gebaseerd op grondig onderzoek bij verschillende betrouwbare aanbieders. Ook zijn de aspecten die in de alinea hierboven beschreven zijn meegenomen in dit onderzoek. Neem het lijstje snel door en ontdek de voordeligste maar kwalitatieve pannensets!

1. 1232 Pannenset Inductie – 12-delige Pannenset

goedkope-pannenset-1232

Geschikt voor de vaatwasser
Geschikt voor iedere warmtebron
Drie-laagse steenachtige antiaanbaklaag
Kwaliteit gaat wel naar beneden van de vaatwasser

Lees verder
Wil je in één keer klaar zijn met het aanschaffen van pannen? Dan is deze complete pannenset ideaal voor jou! Voor minder dan €50,- heb je alle pannen in huis die je nodig hebt. De pannen in deze set zijn geschikt voor iedere warmtebron en beschikken over een drie-laagse steenachtige antiaanbaklaag. In de set vind je een steelpan, een koekenpan en meerdere braadpannen van verschillende groottes. Iedere pan wordt geleverd met een bijpassend glazen deksel. Ten slotte is deze pannenset geschikt voor de vaatwasser, wat ‘m extra praktisch maakt!

Bekijk de 1232 Pannenset bij:
> bol.com

2. Just Perfecto 8-delige Pannenset

goedkope-pannenset-perfecto

PFAS-vrij
Met accessoires 
Antiaanbaklaag
Kwaliteit gaat wel naar beneden van de vaatwasser

Lees verder
Ook de pannen uit deze stijlvolle pannenset kun je op iedere warmtebron gebruiken, zowel op inductie als op gas. De aluminium pannen zijn PFAS-vrij, wat betekent dat er geen schadelijke chemische stoffen op zitten. Hierdoor kook je dus gezonder! De braadpan, koekenpan, wokpan en steelpan zijn allemaal voorzien van een glazen deksel en een anti-aanbaklaag. En dat terwijl deze pannen er ook nog eens heel mooi uitzien.

Bekijk de Just Perfecto pannenset bij:
> Blokker
>
bol.com

3. ERNESTO RVS pannenset

goedkope-pannenset-ernesto

Extra voordelig
Hittebestendige handgrepen van fenolhars
Geschikt voor de vaatwasser en de oven
Enkel drie pannen

Lees verder
Deze 3-delige pannenset is ideaal voor het koken van pasta, rijst, groenten en andere gerechten. De roestvrijstalen pannen zijn niet alleen geschikt voor alle warmtebronnen, maar kunnen ook in de vaatwasser en veilig in de oven tot 150 graden. Dankzij de glazen deksels kun je je eten goed in de gaten houden, terwijl de waterdamp gecontroleerd kan ontsnappen via de stoomuitlaat. Door de gelijkmatige en snelle warmteverdeling zijn de pannen energiebesparend. Ten slotte beschikken de pannen over hittebestendige handgrepen van fenolhars.

Bekijk de ERNESTO RVS pannenset bij:
> de Lidl

4. Smile – 10-delige Pannenset

goedkope-pannenset-smile

Voegt geen ongewenste smaken toe
Geschikt voor iedere warmtebron
Veilig materiaal (RVS)
Geen accessoires 

Lees verder
Vul je keuken voor jarenlang aan met deze tiendelige pannenset. Dankzij het hoogwaardige roestvrijstaal gaan deze pannen namelijk extreem lang mee. Deze tien pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, zoals inductie, gas en elektrisch. De pannen voegen geen ongewenste smaken toe aan je gerechten, waardoor je altijd de authentieke smaak zal proeven. Ook is het materiaal veilig, zodat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij hoge temperaturen.

Bekijk de 10-delige pannenset van Smile bij:
> Blokker
> bol.com

5. Inductie Koekenpannenset

goedkope-pannenset-koekenpan

Extra voordelig
PFOA-vrij
Handvaten met antisliplaag
Alleen koekenpannen

Lees verder
Ben je op zoek naar een goedkope pannenset met koekenpannen? Dan zit je met deze set helemaal goed! Voor slechts €27,49 koop je met deze set drie kwalitatieve koekenpannen. Ze zijn vervaardigd uit aluminium en afgewerkt met een stenen anti-aanbaklaag. Giftige stoffen zoals PFOA komen in deze pannen niet voor. Ze zijn geschikt voor alle warmtebronnen en ideaal voor olie-vrij koken. De handvatten zijn voorzien van een antisliplaag, want veiligheid staat natuurlijk voorop!

Bekijk de Inductie Koekenpannenset bij:
> bol.com

6. Nuovva Gietijzer – Skillet Braadpan set

goedkope-pannenset-nuovva

Geschikt voor de barbecue of open vuur
Duurzame gietijzeren pan
Antiaanbaklaag
Alleen braadpannen

Lees verder
Deze zware, hoogwaardige gietijzeren skillets of koekenpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen: inductie, gas, elektrisch, maar ook voor de barbecue of open vuur. Dankzij de vlakke onderkant zijn ze ook op deze warmtebronnen stabiel. Een gietijzeren pan staat bekend om zijn duurzaamheid, waardoor deze een leven lang meegaat. Wat wil je nog meer?

Bekijk de Nuovva Gietijzer – Skillet Braadpan set bij:
> bol.com

 

Goedkope pannenset | Top 6

 1. 1232 Pannenset Inductie – 12-delige Pannenset
 2. Just Perfecto 8-delige Pannenset
 3. ERNESTO RVS pannenset
 4. Smile – 10-delige Pannenset
 5. Inductie Koekenpannenset
 6. Nuovva Gietijzer – Skillet Braadpan set

 

Hopelijk kun jij met behulp van deze top 6 goedkope pannensets de heerlijkste gerechten maken voor een betaalbare prijs! En nu… koken maar!

Tip | Check ook onze top 6 betaalbare airfryers