Als 18+’er moet je toch echt geloven aan het feit dat je elke maand een vast bedrag moet betalen voor je zorgverzekering. Dit is in Nederland namelijk wettelijk verplicht. Ondanks dat je waarschijnlijk een zorgtoeslag ontvangt, is het natuurlijk alsnog van belang dat je hier zo weinig mogelijk geld aan hoeft uit te geven. Als student heb je het meestal namelijk niet zo breed. Gelukkig zijn er bij het afsluiten van een zorgverzekering een aantal punten waar je op kunt letten om het zo goedkoop mogelijk te houden. Lees deze blog voor een goedkope zorgverzekering student!

Ga direct naar de goedkoopste zorgverzekeraars:

FBTO zorgverzekering
VinkVink zorgverzekering
De Friesland zorgverzekering
* Prijs per maand en op basis van minimaal eigen risico (€ 385,-)

> Of bekijk alle zorgverzekeraars

 

Goedkope zorgverzekering student | Prijzen 2024

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen met slecht nieuws: in 2024 gaan de premies van zorgverzekeringen omhoog. Dit is bekend gemaakt tijdens afgelopen Prinsjesdag. Verwacht wordt dat de prijzen met ongeveer €12,- per maand gaan stijgen. Dat is niet zo fijn natuurlijk. Daarbij komt ook nog kijken dat het maximale bedrag dat je kunt ontvangen als zorgtoeslag gaat dalen naar maximaal €127,- per maand in 2024, terwijl dit in 2023 nog €154,- per maand was. Kortom, nog meer reden om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten in 2024! Uiterlijk 12 november 2023 maken de zorgverzekeraars hun premies voor 2024 bekend. 

 

De goedkoopste opties voor studenten

Tijdens het aanvragen van jouw zorgverzekering, ga je een aantal stappen en keuzes langs. Wij hebben deze keuzes hieronder voor je opgesomd, met een uitleg hoe je de goedkoopste keuze kunt maken. Let erop dat je wel altijd aan je eigen situatie blijft denken.

  1. Eigen risico. De eerste kosten die je jaarlijks maakt moet je altijd zelf betalen. Hoeveel dit is, hangt af van de hoogte van je eigen risico. Om de laagste premie te hebben, moet je de hoogste optie voor eigen risico kiezen. Hoe lager je gaat, hoe hoger je maandelijkse premie wordt. Side note: Als je onverwachts veel medische kosten maakt, moet je je volledige eigen risico afbetalen.
  2. Vrije zorgkeuze. Tijdens je aanvraag kan je ervoor kiezen om een vrije zorgkeuze aan te gaan. Dit betekent dat je gebruik mag maken van alle zorginstellingen. Dit is dan ook de duurste optie. Wil je goedkoop uit zijn? Dan kun je een geselecteerd aantal zorginstellingen kiezen. Dan kun je alleen naar de dokters, ziekenhuizen, tandartsen, etc. gaan die aangesloten zijn bij jouw verzekeraar. Dit is de goedkoopste optie, maar side note: het kan zijn dat je een keer wat langer moet reizen.
  3. Keuze voor budgetpolis. Een budgetpolis is een hele goedkope optie. Het houdt in dat je alleen online kunt communiceren met je verzekeraar, wat soms zelf ook wel praktisch kan zijn. Het kan best wel fijn zijn om alles online te kunnen regelen. Side note: als je een ingewikkelde vraag hebt over je zorg, is er geen fysieke locatie waar je terecht kan.
  4. Aanvullende verzekeringen. Deze zie je vast al aankomen, als je geen aanvullende verzekeringen kiest, wordt jouw premie goedkoper. Als je geen gebruik maakt van bijzondere zorg, is dit ook zeker de beste optie. Als jij al weet dat je aankomend jaar bijvoorbeeld een traject gaat lopen bij de fysio of als je verstandskiezen eruit moeten, dan kan je hier beter wel rekening mee houden om uiteindelijk het goedkoopst uit te zijn.

 

Goedkope zorgverzekering student vergelijken

Bovenstaande punten kun je dus bij iedere zorgverzekeraar invullen en vergelijken. Bij welke verzekeraar, na jouw persoonlijke keuze, de goedkoopste premie naar voren komt, is de goedkoopste optie voor jou. Hieronder vind je alle verzekeraars waar je deze check kunt uitvoeren.

> FBTO
> Zorg en Zekerheid
> Anderzorg
> De Friesland
> VinkVink
> Menzis
> HEMA
> United Consumers
> Zilveren Kruis
> De Christelijke Zorgverzekeraar

Vind je het handiger om alle zorgverzekeraars met premies op een rij te zien? Vergelijk dan bij Independer.

Hopelijk kan jij aan de hand van deze informatie een goedkope zorgverzekering als student vinden! Check hier waar je studentenkorting krijgt of wat je moet regelen als je net 18 jaar geworden bent en nog geen zorgverzekering hebt.