Studentenverenigingen Groningen

Groningen is een échte studentenstad; een zeer groot aanbod van studentenverenigingen en veel verschillende opleidingen.

De studentenverenigingen in Groningen zijn erg divers. Van christelijke verenigingen tot en met een Friese vereniging, en van oude verenigingen met een lange geschiedenis tot en met vrij nieuwe verenigingen. De meeste studentenverenigingen liggen in het centrum van Groningen of hebben een eigen afdeling op de Universiteit van Groningen.

 

Uitgelichte studentenverenigingen Groningen

A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met ongeveer 500 leden de grootste studentenvereniging van Enschede. De vereniging zijn gehuisvest in hun eigen sociëteit in het hartje van Enschede: Sociëteit Antigoon. A.S.V. Taste kent daarnaast elf verenigingshuizen, waar leden (gemengd en ongemengd) bij elkaar wonen.

> Lees meer

SIB-Groningen

De Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen Groningen, in de volksmond SIB-Groningen, is een grote internationale vereniging die wekelijks inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen of workshops organiseert. Je kunt ook elke week bij onze borrels of feesten langskomen, of ga mee met een van onze reizen!

> Lees meer

S.V. Groninger Studenten Toneel

Het Groninger Studenten Toneel is zowel een toneelvereniging als een studentenvereniging. Naast de leukste activiteiten en borrels bieden zij ook toneellessen aan en verzorgen zij jaarlijks twee goedbezochte toneelproducties. Maar, alles is vrijblijvend!

> Lees meer

A.S.V. Dionysos

‘Algemene Studentenvereniging Dionysos’, of wel gewoon ‘Dionysos’, is een kleinschalige studentenvereniging in Groningen. De spreuk van de vereniging luidt: ‘Aequalitas in Varietate’, wat betekent dat de leden uit verschillende studierichtingen komen. Dionysos is een Griekse god van de wijn, de feesten, muziek en poëzie. Bij Dionysos krijg je geen ontgroening en is iedereen gelijkwaardig.

> Lees meer

C.S.V. Ichthus Groningen

C.S.V. Ichthus Groningen (1982) is een kleinschalige studentenvereniging in Groningen. Ichthus is een interkerkelijke christelijke vereniging waar de leden samen komen voor kringavonden en borrels. Ichthus maakt deel uit van het ‘OCSG’, dit zijn christelijke studentenverenigingen. Bij de vereniging staan drie punten centraal: het geloofsleven, sociale contacten en een persoonlijke ontwikkeling.

> Lees meer

Unitas Studiosorum Groningana

‘Unitas Studiosorum Groningana’, of wel ‘Unitas S.G.’, is vanaf 1996 een studentenvereniging in Groningen. De vereniging is opgericht door studenten die een vereniging mistte met het motto ‘eenheid en gelijkwaardigheid’. De vereniging kent een toegankelijke sfeer en de leden hebben gelijke rechten. Unitas S.G. biedt een mooie toevoeging aan het studentenleven waarin je je kunt ontplooien.

> Lees meer

Navigators Studentenvereniging Groningen

Navigators Studentenvereniging Groningen is één van de grootste christelijke verenigingen. De vereniging is in 1994 opgericht door studenten die achter het motto ‘Christus kennen en hem bekend maken’ stonden.

> Lees meer

A.S.V. Dizkartes

De studentenvereniging ‘Algemene Studentenvereniging Dizkartes’ (Dizkartes), is een grote studentenvereniging in de stad Groningen. De vereniging bestaat vanaf 1990 en is opgericht door een KEI-groep.

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Groningen

Ad Tempus Vitae
AEGEE Groningen
R.K.S.V. Albertus Magnus
F.F.J. Bernlef
Cleopatra A.S.G.
A.S.V. Dizkartes
Navigators Studentenvereniging Groningen
Vindicat atque Polit (Vindicat)
VINTRES

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl