Het is officieel lente, de zomertijd is ingegaan en de zon laat zich steeds vaker zien. Dit betekent maar één ding: de zomer komt eraan! Iedereen is blijer en energieker in de zomer, waardoor je vast al helemaal klaar bent voor de zomer. Om hier optimaal van te kunnen genieten, moet ook jouw studentenhuis er klaar voor zijn. Je kunt een aantal dingen ondernemen en/of aanschaffen om ervoor te zorgen dat jullie én jullie studentenhuis de beste zomer ooit gaan beleven. In dit artikel vind je 5 tips hoe je dit het best kunt aanpakken. Neem ze snel door!

1. Zorg voor een gevulde koelkast en vriezer

Eén van de leukste dingen van de zomer zijn de spontane borreltjes. Iedereen heeft zin om leuke dingen te doen als het lekker weer is. Of het nu een doordeweekse namiddag/avond is of een weekenddag, in de zon is het altijd leuker om iets leuks te gaan doen. Als je een lekker balkon of een tuin hebt bij je studentenhuis, is de ideale activiteit natuurlijk een koud drankje drinken in de zon. Even spontaan na werk of lekker op zaterdagmiddag. Daarom is het in de zomer aangeraden om altijd een lekker drankje koud te hebben staan in huis. Je kunt zelfs wat ijsklontjes bewaren in de vriezer. Zo zijn jullie altijd klaar voor de borrel!

2. Pimp je tuinmeubelen op

De tuin of het balkon is natuurlijk de belangrijkste ruimte van jullie studentenhuis in de zomer. Goede tuinmeubelen kunnen best wel prijzig zijn. Maar waarom zou je nieuwe aanschaffen, als je ook je oude kunt opknappen? Je kunt meubels schuren, opnieuw lakken of zelf een versteviging maken. Ook kun je bijvoorbeeld nieuwe kussens aanschaffen voor jullie tuinset, hierdoor knapt hij al flink op! Producten zoals Rambo Pantserbeits Tuinhout Zijdeglans Dekkend zorgen ervoor dat jouw tuinmeubel weer wat opknapt en hij daarna een stuk langer mee gaat!

3. Zorg voor genoeg horren

Een nadeel van de zomer zijn natuurlijk alle insecten die in de winter verstopt bleven. Een insect in huis is op zichzelf al niet fijn, maar zeker muggen houden we liever buiten de deur. Daarom is het verstandig om te investeren in goede horren. Zo kun je wel gewoon je ramen of de deur openzetten voor de frisse lucht in huis.

4. Koop een goede barbecue

Een echt goede aanwinst voor een studentenhuis is een barbecue. Want wat is leuker om in de tuin te eten dan vlees van de barbecue? Je kunt al een barbecue aanschaffen voor een redelijk betaalbare prijs. Maak samen met je huisgenoten een potje en doe eens onderzoek naar goede en betaalbare barbecues. Deze gaat zorgen voor de leukste avonden deze zomer, in jullie tuin of in het park of op het strand.

5. Zeem je ramen

De laatste tip is misschien niet de leukste, maar je ramen zemen is erg aangeraden voor de zomer. De ramen van een studentenhuis zemen is niet echt een klusje dat vaak ondernomen wordt. In de winter vallen vieze ramen ook niet zo op. Maar vanaf het moment dat de zon erop gaat schijnen, ga je de viezigheid erg zien. Ook zul je merken dat het licht met gezeemde ramen veel fijner naar binnen valt. En een middagje samen ramen zemen in de zon is ook nog niet zo erg als het klinkt!