Benieuwd naar de leukste studentensteden van Nederland? Ben jij aan ’t oriënteren op een nieuwe studie of ben je benieuwd in welke stad je jouw studententijd moet doorbrengen? Om jullie een handje te helpen hebben wij voor jullie de leukste studentensteden van Nederland verwerkt in een TOP 10 studentensteden.

 

Leukste studentensteden | TOP 10 studentensteden

Welk stad is jouw favoriet? Bekijk hieronder direct onze TOP 10 studentensteden van Nederland.

 

1. Leiden

Ongetwijfeld hebben jullie vast en zeker wel eens gehoord dat Leiden de leukste studentenstad van Nederland is. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Dit is ook niet zo gek als wij jullie vertellen dat in Leiden de allereerste universiteit werd gebouwd. Leiden is een levendige stad waar veel studenten hun studietijd doorbrengen. In het historische centrum vinden jullie daarom ook ontelbaar veel studentenverenigingen, studentenhuizen en diverse universiteitsgebouwen. Dé plek om te wonen wanneer je op zoek bent naar de leukste studentenstad van Nederland!

2. Groningen

Misschien hadden jullie het al geraden, maar op nummer twee staat natuurlijk het o zo mooie Groningen. Er studeren maar liefst zo’n 50.000 studenten in deze prachtige studentenstad. Daarnaast vinden jullie hier genoeg studieverenigingen, diverse hogescholen en heeft Groningen een ontzettend gezellige binnenstad waar jullie in het weekend heerlijk kunnen vertoeven. Wisten jullie dat 25% van alle inwoners uit Groningen student is? Dit is het hoogste percentage van heel Nederland. Geen wonder dat Groningen daarom een nek-aan-nek race volgt met Leiden… Wat vinden jullie?

3. Eindhoven

Als we een stuk verder naar het zuiden gaan, komen we uit in het Brabantse Eindhoven. Deze moderne stad is omgedoopt tot een échte studentenstad en is zeer populair onder jongeren. Ze zeggen daarom niet voor niets Eindhoven de gekste, toch? Eindhoven staat ook vooral bekend om de technische universiteit. Deze universiteit staat als hoogst aangeschreven in Nederland en biedt verschillende soorten masters en bachelors aan. Eindhoven telt meer dan zestig studieverenigingen, waardoor jullie in ieder geval genoeg keus hebben! Wanneer jullie op zoek zijn naar een leuke studentenkamer, kies dan voor een kamer in de Binnenstad, het Vonderkwartier of in het centrum: een leuke studententijd gegarandeerd!

4. Amsterdam

Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken in de top 10 studentensteden. Wanneer je het liefst tijdens je studententijd wil wonen in een grote stad, is Amsterdam de uitgekozen plek voor jou. Amsterdam staat in studententermen bekend om de gaafste discotheken en het grootste uitgaansleven. Daarnaast vinden jullie hier ook veel internationale studenten, wat zorgt voor een hele diverse studentenstad.

5. Tilburg

Op nummer vijf staat bij ons de studentenstad Tilburg. Tilburg is zeker één van de leukste studentensteden van Nederland aangezien deze stad de hoogste ‘kroegdichtheid’ van heel Nederland heeft. En waar kroegen zijn, vinden we uiteraard studenten! De stad bestaat uit meer dan 200.000 inwoners en heeft diverse winkels, ontelbare ontbijt- en lunchspots en een leuk nachtleven. Ook mogen we de Tilburgse Kermis natuurlijk niet vergeten!

6. Rotterdam

Rotterdam, de grootste haven van Europa, is een populaire stad onder studenten. Vooral de bekende Erasmus Universiteit is een écht Rotterdams begrip. Jullie vinden naast deze universiteit ook verschillende hogescholen waar jullie keus hebben uit heel veel verschillende opleidingen. Ook Rotterdam heeft een bruisend nachtleven en is een geweldige stad om te wonen tijdens je kostbare studentenjaren. Ook in deze stad zullen jullie veel internationale studenten tegenkomen.

7. Utrecht

Zeg maar hallo tegen studentenstad Utrecht, want ook deze stad verdient een plekje tussen de leukste studentensteden van Nederland. Drink een biertje in de gezellige Nobelstraat, geniet op het terras van het zonnetje en struin door de knusse straatjes. De universiteit van Utrecht heeft meer dan 300.000 studenten en is daarom één van de grootste universiteiten van ons kikkerlandje.

8. Nijmegen

Een stad die jullie misschien iets minder bekend klinkt als studentenstad is het gezellige Nijmegen. Nijmegen is de oudste stad van Nederland, maar is een zeer geschikte stad om je studententijd door te brengen. Ontdek de historische gebouwen en combineer een dagje cultuur snuiven met de hipste kroegen en cafés. Vooral cultuurliefhebbers zullen hier zeker op hun plek zitten!

9. Maastricht

Op nummer negen van de leukste studentensteden van Nederland staat ’t Limburgse Maastricht. Met een verblijf dicht bij de Belgische grens zijn jullie binnen no time in ons buurland. Wanneer je graag een Engelstalige opleiding wil gaan volgen, zit je op de universiteit in Maastricht op de juiste plek. In de binnenstad van Maastricht vinden jullie bijzondere boetiekjes, knusse straatjes en leuke terrasjes.

10. Breda

Last but definitely not least hebben we ’t gezellige Breda, die zeker niet mag missen in top 10 studentenstudenten. In Breda vinden jullie uiteraard de Brabantse gezelligheid. Jullie vinden in deze studentenstad verschillende hogescholen en een universiteit. Wanneer jullie op zoek zijn naar een bourgondische levensstijl, raden wij jullie zeker een kamer aan in ’t gezellige Breda!

 

Leukste studentensteden van Nederland

Meer weten over de leukste studentensteden van Nederland? Neem dan gauw een kijkje op onze studentensteden Nederland pagina.