Studentenverenigingen Nijmegen

Vergeleken met andere studentensteden, heeft Nijmegen een gemiddeld aantal studentenverenigingen. Als nieuwe student heb je de keuze uit verschillende soorten verenigingen met een eigen motto. De meeste studentenverenigingen in Nijmegen zijn zowel voor studenten aan de universiteit als voor studenten aan een hogeschool.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen.

Studentenverenigingen

S.V. STURAD

Studentenvereniging STURAD is opgericht op 1 oktober 1975 als StudentenRaad Academie Diedenoort. In 2004 is Hogeschool Diedenoort verhuist naar Nijmegen en Arnhem. Sv. STURAD is meeverhuist naar de HAN in Nijmegen. Vanaf het heden richt sv. STURAD zich dan ook op de gehele HAN. 

> Lees meer

N.S.V. Ovum Novum

De studentenvereniging ‘Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum’, in de volksmond ‘Ovum’, is in 1990 opgericht en is inmiddels de grootste vereniging van Nijmegen.

> Lees meer

AEGEE-Nijmegen

De studentenvereniging ‘Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe Nijmegen’, of wel ‘AEGEE Nijmegen’, is een Europese vereniging gevestigd in Nijmegen. AEGEE Nijmegen is een deel van het grote AEGEE-netwerk, wat vertegenwoordigd wordt in 43 landen.

> Lees meer 

A.S.V. Karpe Noktem

Karpe Noktem is dé alternatieve studentenvereniging van Nijmegen. Dat betekent dat er geen ontgroening is, geen jaarlagen, en alle leden mogen overal aan meedoen. Je kunt hier een fijne ongedwongen sfeer zonder verplichtingen verwachten.

> Lees meer 

NSN

Bier en Bijbel is de leus van de Nijmeegse studentenvereniging de Navigators (NSN). Misschien een onverwachte combinatie als je dit voor het eerst leest.

> Lees meer

Studieverenigingen

Ismus

Studievereniging ismus is de studievereniging voor de studenten politicologie aan de Radboud Universiteit. Onze functie als studievereniging is ervoor zorgen dat studenten politicologie met elkaar in contact komen buiten de collegezaal om. 

> Lees meer

Sportverenigingen

N.S.Z.V. De Loefbijter

Of je nu nog nooit op een boot gezeten hebt of een ware zeilgod(in) bent, dat maakt niet uit. Bij De Loefbijter kun je zoveel leren als je wilt! Naast het zeilen zijn zij ook een gezelligheidsvereniging, met wekelijkse borrels in de Villa van Schaeck, jaarlijkse activiteiten als gala, kerstdiner en zeil- en gezelligheidsweekenden.

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Nijmegen

N.S.C. Carolus Magnus
C.S.V. Ichthus Nijmegen

 

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl