Studentenverenigingen Nijmegen

Vergeleken met andere studentensteden, heeft Nijmegen een gemiddeld aantal studentenverenigingen. Als nieuwe student heb je de keuze uit verschillende soorten verenigingen met een eigen motto. De meeste studentenverenigingen in Nijmegen zijn zowel voor studenten aan de universiteit als voor studenten aan een hogeschool.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen.

Studentenverenigingen

S.V. STURAD

Studentenvereniging STURAD is opgericht op 1 oktober 1975 als StudentenRaad Academie Diedenoort. In 2004 is Hogeschool Diedenoort verhuist naar Nijmegen en Arnhem. Sv. STURAD is meeverhuist naar de HAN in Nijmegen. Vanaf het heden richt sv. STURAD zich dan ook op de gehele HAN. 

> Lees meer

N.S.V. Ovum Novum

De studentenvereniging ‘Nijmeegse Studentenvereniging Ovum Novum’, in de volksmond ‘Ovum’, is in 1990 opgericht en is inmiddels de grootste vereniging van Nijmegen.

> Lees meer

N.S.V. Carolus Magnus

Nijmeegs Studenten Vereniging Carolus Magnus’ is in 1923 opgericht, tezamen met de oprichting van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Inmiddels is Carolus Magnus de grootste studentenvereniging van Nijmegen en staat het bekend om haar tradities en gezelligheid.

> Lees meer

VGSN-TQ

De VGSN-TQ is een gezellige, veelzijdige christelijke studentenvereniging in Nijmegen. Ze hebben op dit moment zo’n 60 leden. Omdat het een kleine vereniging is, ken je praktisch iedereen binnen de vereniging. Hierdoor vormen ze een hechte groep, waarbinnen iedereen zijn plekje kan vinden. 

> Lees meer

AEGEE-Nijmegen

De studentenvereniging ‘Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe Nijmegen’, of wel ‘AEGEE Nijmegen’, is een Europese vereniging gevestigd in Nijmegen. AEGEE Nijmegen is een deel van het grote AEGEE-netwerk, wat vertegenwoordigd wordt in 43 landen.

> Lees meer 

A.S.V. Karpe Noktem

Karpe Noktem is dé alternatieve studentenvereniging van Nijmegen. Dat betekent dat er geen ontgroening is, geen jaarlagen, en alle leden mogen overal aan meedoen. Je kunt hier een fijne ongedwongen sfeer zonder verplichtingen verwachten.

> Lees meer 

NSN

Bier en Bijbel is de leus van de Nijmeegse studentenvereniging de Navigators (NSN). Misschien een onverwachte combinatie als je dit voor het eerst leest.

> Lees meer

ichthus-nijmegen-logo

C.S.V. ICHTHUS NIJMEGEN

Ichthus heeft ongeveer 80 leden die allemaal actief zijn in de vereniging. Hierdoor kent iedereen elkaar en zijn we een hechte, gezellige groep studenten met diverse studierichtingen, persoonlijkheden en verschillende kerkelijke achtergronden. We zijn erg betrokken met elkaar, waardoor er vaak mooie vriendschappen ontstaan.

> Lees meer

Studieverenigingen

Ismus

Studievereniging ismus is de studievereniging voor de studenten politicologie aan de Radboud Universiteit. Onze functie als studievereniging is ervoor zorgen dat studenten politicologie met elkaar in contact komen buiten de collegezaal om. 

> Lees meer

BeeVee Biologists Association

BeeVee has been the study association for (medical) biology students in Nijmegen since 1985. BeeVee delivers study books and study materials with a discount and organises study related activities such as lectures, workshops and excursions to companies. Activities such as an abroad study trip, sport activities, afternoon drinks and parties are organised with the aim of improving integration between students.

> Lees meer

Sportverenigingen

N.S.Z.V. De Loefbijter

Of je nu nog nooit op een boot gezeten hebt of een ware zeilgod(in) bent, dat maakt niet uit. Bij De Loefbijter kun je zoveel leren als je wilt! Naast het zeilen zijn zij ook een gezelligheidsvereniging, met wekelijkse borrels in de Villa van Schaeck, jaarlijkse activiteiten als gala, kerstdiner en zeil- en gezelligheidsweekenden.

> Lees meer

NSAV ’t Haasje

Onze ruim 150 leden houden zich bezig met de veelzijdige atletieksport. Of het nu gaat om de marathon, 100 meter sprint, speerwerpen of verspringen: iedereen vindt zijn eigen talent bij ’t Haasje en door de veelzijdigheid van de sport zul je altijd iets vinden wat jij leuk vindt.

> Lees meer