Als student herken je het probleem. Je bezit een studentenkamer zo groot als het toilet van een riante villa, die maar nét genoeg ruimte biedt voor je bed en een klein bureau. Meer heb je als student ook eigenlijk niet nodig. Of toch wel? Bij het betrekken van je studentenkamer heb je ongetwijfeld een aantal moeilijke keuzes moeten maken. Want welke spullen heb je écht nodig en voor welke inboedel is er gewoonweg geen ruimte in je kamer?

Je ruimte zo vol pakken dat je met een polsstok van de deur naar je bed moet springen, is gewoonweg geen optie. Je kunt ervoor kiezen om de zolder van je ouders in beslag te nemen. Toch is dit niet altijd even praktisch. De vrije uurtjes die je als student hebt wil je natuurlijk wel zo nuttig mogelijk besteden. Daarnaast neemt het heen en weer reizen om spullen op te halen een aanzienlijk kostenplaatje met zich mee. Maar hoe pak je dit als student dan wel aan? Het voordelig huren van een opslagruimte biedt uitkomst.

Waarom een opslagbox huren als student?

Het is geen geheim dat studentenhuizen en kamers beperkt zijn in de ruimte die ze bieden. Om jezelf toch van wat comfort te kunnen voorzien, is het fijn als je jouw favoriete spullen in de buurt kunt opslaan. Hierbij kun je denken aan je hobby benodigdheden of zelfs een dierbare verzameling waar je af en toe gebruik van wilt maken. Ook als je jouw studentenkamer moet verlaten maar nog geen nieuwe woonruimte hebt, is het tijdelijk huren van een opslagbox een prima idee. En verhuis je naar een andere studentenstad? Tegenwoordig vind je in alle grote steden wel een mogelijkheid tot het huren van een opslagruimte.

Zo neem je waar je ook gaat je spullen met je mee. Ook veiligheid is een goede reden om je spullen op te slaan in een daarvoor bestemde ruimte. Een studentenhuis kan namelijk een behoorlijke zoete inval zijn. En omdat je gewoonweg niet iedereen op zijn of haar blauwe ogen kunt vertrouwen, kun je jouw eigendommen maar beter veilig opslaan. Aan de hand van een eigen sleutel en een toegangscode hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Een veilige opslag hoeft daarbij helemaal niet duur te zijn. En ook dat is natuurlijk een prettige bijkomstigheid als je student bent.

 

Goedkope opslagruimte huren met flexibele voorwaarden

Flexibel én goedkoop is natuurlijk “key” als je student bent. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook als het gaat om de opslag van je spullen. Tegenwoordig kun je zelfs online reserveren als je een opslagbox bij jou in de buurt wilt huren. Daarbij is een aanbetaling niet nodig en heb je niet te maken met een minimale huurtermijn. Handig als je tijdelijk een opslagruimte nodig hebt als je “between rooms” zit. Daarbij maakt het natuurlijk niet of je een paar dozen of een complete inboedel wilt opslaan.

In tegenstelling tot een ruimte bij vrienden of familie, is een opslagbox wel altijd toegankelijk. Je hoeft dus niet eerst te bellen of het uitkomt om wat van je spulletjes op te komen halen. Een opslagruimte is 365 dagen per jaar en 7 dagen per week toegankelijk. Zo kun je als student over je eigendommen beschikken wanneer jij dat wilt. Met het huren van een opslagruimte hou je jouw studentenkamer ook nog eens lekker schoon en overzichtelijk.