Ga jij dit jaar beginnen met je studie in studiejaar 2016 / 2017? Studenten Wegwijzer heeft de beste tips voor eerstejaars op een rijtje gezet, zodat je een vliegende start kunt maken!

Ontdek je studentenstad alvast voordat je introductieperiode begint. Ken jij alle hotspots, dan heb je een voorsprong op je mede eerstejaars

 

Overweeg je lid te worden van een studentenvereniging? Doe alvast een voorselectie voordat het grote getouwtrek om nieuwe leden begint tijdens je introductieperiode

 

Wil je op kamers gaan wonen, maar heb je nog geen studentenkamer gevonden? Bekijk onze tips over op kamers wonen. Vergeet niet om te kijken of je in aanmerking komt voor huurtoeslag!

 

Al wel een studentenkamer gevonden? Vergeet dan niet om een eenvoudige inboedelverzekering voor je studentenkamer af te sluiten. Voor een paar euro per dag zijn je waardevolle spullen verzekerd. Voor iets meer soms ook buitenshuis en da’s best wel waardevol als je met je mobiel & laptop op pad bent!

 

Speaking of laptops… heb je al een laptop gekocht? Een voordelige maar goede laptop mag niet ontbreken tijdens je studie. Daarom hebben we een actueel overzicht van studentenlaptops voor je gemaakt. Mocht je inboedelverzekering geen laptops dekken, overweeg dan een speciale laptopverzekering.

 

Wist je dat je je zorgverzekering nog via je ouders mag laten lopen, ook als je op kamers woont? Ben je 18 en wil je op eigen benen staan met je zorgverzekering? Bekijk dan ons overzicht van gunstig geprijsde zorgverzekeringen voor studenten.

 

Wie de verzekering ook betaalt, als student maak je grote kans op zorgtoeslag. Vraag deze dus gauw aan, want de vergoeding komt al gauw in de buurt van je maandpremie als student. Zo ben je effectief dus bijna ‘gratis’ verzekerd (als je verder geen gebruik maakt van je eigen risico natuurlijk). Zorgtoeslag al aangevraagd? Bekijk dan ons handige overzicht van zorgtoeslag uitbetalingsdata.

 

Studeren zonder studiematerialen is een beetje lastig… Een van de eerste dingen die je moet doen als je weet welke studieboeken, dictaten & readers je nodig heb, is om deze aan te schaffen. Als er GEEN zeer actuele druk van je studieboek vereist wordt, dan kun je natuurlijk veel geld besparen met tweedehands studieboeken.

 

Goedkoop, gemakkelijk en gezond eten is een kunst die studenten als geen ander verstaan. Om je een beetje op gang te helpen als nieuwe favoriete ‘chef’ van je studentenhuis hebben we verschillende studenten recepten voor simpele doch voedzame gerechten voor je verzameld.

 

Tijdens je hele studententijd zul je allerlei spullen moeten kopen. Omdat besparen vast hoog op je prioriteitenlijstje staat verzamelen we wekelijks waardevolle studentenkortingen voor jou!

 

Heel veel succes en plezier met je eerste studiejaar & introductieperiode!

Team Studenten Wegwijzer