Inboedelverzekering studenten

Heb je als uitwonende student eigenlijk wel een speciale studenten inboedelverzekering nodig? Bijna de helft van de uitwonende studenten heeft een inboedelverzekering voor de studentenkamer. Dat blijkt uit ons onderzoek onder meer dan 1000 uitwonende studenten. Alleen ben je met een inboedelverzekering voor puur je studentenkamer eigenlijk wel voldoende gedekt? De meeste studenten maken zich namelijk vooral zorgen over hun bezittingen buitenshuis. Denk maar eens aan je laptop en je smartphone. Reden genoeg om ook serieus te overwegen om een zogenaamde studenten inboedelverzekering buitenshuis af te sluiten…  Gelukkig kan dat bij verschillende verzekeraars ook voor niet al te veel geld per maand.

Goedkope inboedelverzekeringen studenten | Inboedelverzekeringen studenten met dekking buitenshuis

Populaire inboedelverzekeringen voor studenten

Hieronder vind je goedkope inboedelverzekeringen die populair zijn onder studenten. Let op: de premies kunnen behoorlijk variëren afhankelijk van o.a. je leeftijd, je adres en de woonsituatie. Bereken dus altijd de specifieke premie voor jou bij meerdere verzekeraars. Dat is (via de directe links hieronder) meestal maar een minuutje werk.

 

Goedkope (basis) inboedelverzekeringen studentenkamers*

 

> Centraal Beheer - vanaf €1,49 p.m. (premie berekenen)

> FBTO - vanaf €1,69 p.m. (premie berekenen)

> OHRA - vanaf €3,03 p.m. (premie berekenen)

 

Uitgebreide inboedelverzekeringen inclusief dekking buitenshuis*

 

> Centraal Beheer - vanaf €7,72 p.m. (premie berekenen)

> FBTO - vanaf €3,86 p.m. (premie berekenen)

> OHRA - vanaf €11,10 p.m. (premie berekenen)

 

* Bovenstaande premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting. De premies zijn voor het laatst bijwerkt op 6 december 2021 en zijn gebaseerd op deze ijkgegevens. Als de premie van de verzekeraar blijkt af te wijken van de hieronder getoonde premies, dan is de premie van de verzekeraar uiteraard leidend.

 

Meer over inboedelverzekering studenten

Hoezo een ‘speciale studenten inboedelverzekering‘? Is dat nodig dan? Nou, als je voor de juiste dingen verzekerd wilt zijn en niet onnodig veel wilt betalen, dan ben je stukken beter af met een studentenverzekering (let op: speciaal voor ‘kamerbewoning’) dan met een ‘normale’ verzekeringsvariant.

 

Verschillen inboedelverzekeringen studenten

De grootste verschillen tussen reguliere inboedelverzekeringen en varianten voor studenten zitten hem in:

  • de woonsituatie van studenten (vaak een kamer met gedeelde faciliteiten)
  • de vaak relatief beperkte (waarde van de) inboedel
  • de nog relatief lage leeftijd van de verzekerde

Bij speciale studentenverzekeringen is de dekking (het verzekerde bedrag) dan ook vaak lager, en nog belangrijker, de premie daarmee ook. Let er dus op dat je verzekeraar een speciale verzekering aanbiedt voor ‘kamerbewoning’. De verzekering hoeft niet eens per se voor ‘studenten’ te zijn, maar de premie voor ‘kamerbewoning’ is vaak vele malen lager dan de goedkoopste normale inboedelverzekering voor een ‘alleenstaande huurder’.

Onderzoek 1000+ studenten: inboedelverzekering, veiligheid & meer

Onderzoek inboedelverzekering studenten

Meer weten?

Voordat je een verzekering kiest is het verstandig om de aanbiedingen van verschillende verzekeraars te vergelijken. De precieze invulling van de verzekering, de verzekerde bedragen en de premies per maand kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Vergelijken loont!

Binnen of naast je studenten inboedelverzekering kun je vaak nog kiezen voor extra’s zoals een aansprakelijkheidsverzekering, een kostbaarhedenverzekering of electronica/media verzekering, een buitenshuis verzekering of zelfs een All Risk verzekering. Kijk ook voor dit soort producten goed of je ze nodig hebt.