Laptop verzekering

laptopverzekering-studenten-1080x1080Een laptop verzekering is tegenwoordig zeker geen overbodige luxe. Vrijwel iedere student heeft een eigen laptop en deze mooie apparaten worden overal mee naar toe gesleept. Laptop prijzen van tussen de 500 en 1000 euro zijn niet vreemd, dus je laptop is het verzekeren waard.

 

Laptopverzekering binnen je inboedelverzekering

Met een reguliere kostbaarhedenverzekering of een ‘extra’ verzekering binnen de inboedelverzekering is de laptop meestal voldoende gedekt tegen schade en diefstal. Vaak is de dekking van de laptop verzekering echter wel beperkt tot schade die binnenshuis plaatsvindt (bijvoorbeeld door een lekkage). Als een huisgenoot je laptop kapot maakt dan zal dat eerder onder de aansprakelijkheidsverzekering van deze persoon vallen. Diefstal van de laptop moet ook vanuit de woning gebeurd zijn.

» Tip: een voordelige manier voor studenten om de laptop te verzekeren is door een inboedelverzekering met aanvullende buitenshuis verzekering af te sluiten bij Centraal Beheer. Al vanaf € 10,31 per maand kun je je spullen (en dus ook je laptop) binnenshuis en buitenshuis verzekeren.

» Bereken hier eenvoudig zelf jouw premie bij Centraal Beheer

 

Verzekering laptop buitenshuis

Om je laptop ook buitenshuis verzekerd te hebben, heb je een zogenaamde buitenshuis verzekering nodig. Sommige verzekeraars noemen het ook wel een ‘multimedia’ of electronica verzekering. Dit type verzekering kost vaak maar een paar euro per maand extra en is bij frequent gebruik van je laptop buitenshuis dus al snel interessant. Bij de eerder genoemde verzekering van Centraal Beheer kost het ongeveer € 5,70 per maand extra. En dan zijn er ook nog eens meer kostbaarheden verzekerd dan alleen je laptop…

 

Zelf schade toegebracht aan je laptop?

De enige categorie van schade die dan nog niet is afgedekt is de schade die je zelf aan je laptop toebrengt, bijvoorbeeld als je hem zelf laat vallen. Vaak valt dit nog buiten de dekking van de reguliere kostbaarhedenverzekering en/of buitenshuisverzekering. Om ook dit risico af te dekken heb je een zogenaamde ‘All risks’ verzekering nodig. Hierbij ben je zelfs verzekerd voor stommiteiten die je zelf begaat. Het enige wat bij dit soort verzekeringen nog is uitgesloten is schade die je moedwillig aan je laptop hebt toegebracht… maar dat is niet meer dan logisch.

Weet je nog niet welke laptop je moet kopen? Hieronder een stukje inspiratie: