Laptop verzekering studenten

Een laptop is zeker tijdens je studententijd geen overbodige luxe. Je hebt ‘m waarschijnlijk nodig voor school, maar misschien ook voor werk en in je vrije tijd. Het zou dan ook erg vervelend zijn als je laptop kapot gaat of gestolen wordt. Al helemaal als je bedenkt hoeveel geld je aan je laptop hebt uitgegeven en hoeveel het gaat kosten als je een nieuwe moet kopen… Tijd voor een laptopverzekering dus! Zo voorkom je hoge kosten als jouw laptop kapot gaat of gestolen wordt. Wij vertellen je alles wat je wil weten over laptopverzekeringen.

Ga direct door naar:

➜ Laptopverzekering afsluiten
➜ Coolblue laptopverzekering
➜ Laptopverzekeren met inboedelverzekering

 

Of sluit meteen een verzekering af bij:

nowinsure.com laptopverzekering
centraal beheer verzekering

Laptopverzekering afsluiten

Je laptop is veel geld waard. Zeker als je net een nieuwe gekocht hebt. En je gebruikt ‘m ook veel, vooral tijdens je studententijd. Je neemt ‘m mee naar school, de bibliotheek en in de trein. Misschien eet of drink je ook regelmatig voor je laptop. Allerlei momenten waarop er iets met jouw laptop kan gebeuren. Hij kan bijvoorbeeld gestolen worden of je kunt er per ongeluk eten of drinken over morsen. Zonde als je dan een nieuwe laptop moet kopen.. Daarom is het slim om een laptopverzekering af te sluiten! Je kunt je laptop verzekeren met een inboedelverzekering of via Coolblue, maar je kunt ook een speciale laptopverzekering afsluiten bij nowinsure.com.

> Bekijk laptopverzekering bij nowinsure.com

Tot 3 maanden na de aankoop van je nieuwe laptop kun je een verzekering afsluiten. Op basis van het merk en model wordt de premieprijs per maand berekend. Je kunt je laptop verzekeren vanaf € 4,99 per maand. Hoe duurder de laptop, hoe meer premie je per maand betaalt. Logisch. Wil je jouw nieuwe laptop ook verzekeren tegen diefstal? Dat kan ook, dan betaal je € 1,- per maand meer.

Zonder diefstaldekking ben je met een laptopverzekering bij nowinsure.com verzekerd voor:

  • Valschade
  • Stootschade
  • Ongevalschade
  • Waterschade
  • Defecten na garantie
  • Schade door brand of bliksem
  • Schade door overspanning
  • Schade door dieren
  • Schade door eigen schuld

> Bekijk laptopverzekering bij nowinsure.com

Laptop verzekeren bij Coolblue

Bij Coolblue kun je jouw nieuwe laptop verzekeren met een Zekerheidspakket. Dit pakket dekt alle kosten die buiten de garantie van jouw laptop vallen. Bij Coolblue vind je twee verschillende pakketten: Zekerheidspakket Schade en Zekerheidspakket Compleet. En Zekerheidspakket kun je meteen aanschaffen als je een nieuwe laptop koopt op Coolblue. Je betaalt hiervoor een eenmalig bedrag, in plaats van een premie per maand. Dit bedrag hangt af van de prijs van je nieuwe laptop. Is er iets met jouw laptop gebeurd? Dan betaal je alleen nog eigen risico. Bij schade is dit 10% en bij diefstal is dit 20% van de aanschafwaarde van de laptop.

> Lees alles over laptop verzekeren bij Coolblue

Zekerheidspakket Schade
Laat je jouw laptop per ongeluk vallen, stoot je ergens tegenaan of mors je er water overheen? Dan zit je goed met het Zekerheidspakket Schade. Via de klantenservice van Coolblue kun je makkelijk het online schadeformulier invullen. Wordt de schade vergoed? Dan krijg je de waarde van de vergoeding als CoolblueTegoed. Je kunt kiezen tussen een verzekering voor twee of drie jaar.

Zekerheidspakket Compleet
Met het Zekerheidspakket Compleet ben je, net als bij het Zekerheidspakket Schade, verzekerd voor schade door vallen, stoten of water. Maar daarnaast ben je met dit pakket ook verzekerd voor diefstal. Als je aangifte hebt gedaan bij de politie, kun je daarna de diefstal melden bij de klantenservice van Coolblue. Je krijgt de prijs van het product of een vergelijkbaar product als CoolblueTegoed. Alleen je eigen risico gaat er nog af. Zo kun je meteen een nieuwe laptop kopen.

> Lees alles over laptop verzekeren bij Coolblue

Verzeker je laptop met een inboedelverzekering

Als jij je laptop bijna nooit meeneemt buiten je huis, is het een goede optie om je laptop te verzekeren binnen je inboedelverzekering. Dan is niet alleen je laptop verzekerd, maar al je spullen in huis. Een inboedelverzekering biedt namelijk dekking tegen alle schade aan spullen in je woning. Hierbij kun je denken aan het laten vallen van je laptop of als je je drankje eroverheen hebt laten vallen. Ook diefstal van je laptop als er bijvoorbeeld in je huis wordt ingebroken valt hieronder. Heb je nog geen inboedelverzekering? Lees dan eens de pagina over inboedelverzekeringen voor studenten door! Hier vind je speciale inboedelverzekeringen voor studenten, zoals bijvoorbeeld bij Centraal Beheer. Hier kun je al een inboedelverzekering afsluiten voor maar een paar euro per maand!

Bekijk inboedelverzekeringen voor laptop bij:
> FBTO (€ 1,40 per maand)
> Centraal Beheer (€ 1,72 per maand)

 

Regelmatig met je laptop op pad?

Neem jij je laptop altijd mee naar school, werk je soms in een leuk koffietentje of in de trein? Buiten de deur is de kans groter dat er iets mee gebeurt. Daarom is het verstandig om niet alleen een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering kun je meestal uitbreiden met een kostbaarheden buitenshuisverzekering. Op deze manier verzeker je je laptop tegen beschadiging, verlies of diefstal dat buitenshuis heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld als je jouw laptop hebt laten vallen op school of bent verloren in de trein. Een ander voordeel is dat deze verzekering ook geldt voor schade aan andere spullen, zoals je telefoon of je oortjes.

Een buitenshuisverzekering kun je bij meerdere verzekeraars afsluiten. Dit kost slechts een paar euro extra per maand bovenop je inboedelverzekering.

Bekijk buitenshuis laptop verzekeringen bij:
> FBTO
> Centraal Beheer

 

Hoe zit het met je eigen risico?

Bij bijna elke verzekering betaal je een eigen risico. Dit is een vast bedrag dat je altijd eerst moet betalen wanneer je schade maakt aan je spullen. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer iets kapot gaat of gestolen wordt. Als je verzekerd bent betekent het dus niet dat je alle kosten hiervan terug krijgt, maar wel een groot deel.

Schade door een ander

Wanneer iemand anders jouw laptop kapot maakt, dan zit dat verzekeringstechnisch weer anders. Nu kun je namelijk de ander aansprakelijk stellen hiervoor. Daarvoor heb je jouw verzekering niet nodig. Degene die jouw laptop kapot heeft gemaakt kan dit vervolgens claimen op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering.

Ben je nog op zoek naar een goede laptop voor je studie? Bekijk dan eens de top 10 beste laptops voor studenten!

nowinsure.com laptopverzekering
centraal beheer verzekering