Laptop verzekering studenten

Een laptop is zeker voor studenten geen overbodige luxe. Je hebt hem waarschijnlijk nodig voor school, werk én in je vrije tijd. Het zou dan ook erg onhandig zijn als je laptop kapot gaat of gestolen wordt. Al helemaal als je bedenkt hoeveel geld je aan je laptop hebt uitgegeven en hoeveel het gaat kosten als je een nieuwe moet kopen. Tijd voor een laptopverzekering dus! Zo voorkom je hoge kosten als jouw laptop kapot gaat of gestolen wordt.

Waarom is het handig om een laptop verzekering af te sluiten als student?

Je laptop is veel geld waard. Maar je laptop wordt ook veel gebruikt. Vooral tijdens je studententijd. Doordat je ‘m zoveel nodig hebt is de kans ook groter dat hij kapot gaat of gestolen wordt. Je verplaatst je laptop binnenshuis al vaak en misschien neem jij je laptop ook wel mee naar school, je werk, de bibliotheek of in de trein. Daarnaast eet en drink je vaak in de buurt van je laptop en kan ‘ie gestolen worden als je ‘m ergens mee naartoe neemt. Omdat een nieuwe laptop kopen of het laten maken van je laptop meestal veel geld kost, Is het slim om een laptopverzekering af te sluiten.

Gebruik je je laptop vooral binnenshuis?

Als jij je laptop bijna nooit meeneemt buiten je huis, is het een goede optie om je laptop te verzekeren binnen je inboedelverzekering. Een inboedelverzekering biedt dekking tegen alle schade aan spullen in je woning. Hieronder valt dus ook je laptop, als de schade is aangericht in je huis. Hierbij kun je denken aan het laten vallen van je laptop of als je je drankje eroverheen hebt laten vallen. Ook diefstal van je laptop als er bijvoorbeeld in je huis wordt ingebroken valt hieronder. Heb je nog geen inboedelverzekering? Lees de pagina over inboedelverzekeringen voor studenten dan eens door! Hier vind je speciale inboedelverzekeringen voor studenten, zoals bijvoorbeeld bij Centraal Beheer. Hier kun je al een inboedelverzekering afsluiten voor een paar euro per maand!

 

Bekijk inboedelverzekeringen voor laptop bij:

centraal beheer verzekering

Regelmatig met je laptop op pad?

Neem jij je laptop ook altijd mee naar school, werk je soms in een leuk koffietentje of in de trein? Buiten de deur is de kans groter dat er iets mee gebeurt. Daarom is het verstandig om niet alleen een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering kun je meestal uitbreiden met een kostbaarheden buitenshuisverzekering. Op deze manier verzeker je je laptop op beschadiging, verlies of diefstal dat buitenshuis heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld als je jouw laptop hebt laten vallen op school of bent verloren in de trein. Een ander voordeel is dat deze verzekering ook geldt voor schade aan andere spullen, zoals je telefoon of je oortjes.

Een buitenshuisverzekering kun je bij meerdere verzekeraars afsluiten. Dit kost slechts een paar euro extra per maand op je inboedelverzekering.

 

Bekijk buitenshuis laptop verzekeringen bij:

centraal beheer verzekering

Hoe zit het met je eigen risico?

Je eigen risico zit bij bijna elke verzekering. Dit is een vast bedrag dat je altijd eerst moet betalen wanneer je schade maakt aan je spullen. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer iets kapot gaat of gestolen wordt. Als je verzekerd bent betekent het dus niet dat je alle kosten hiervan terugkrijgt.

Schade door een ander

Wanneer iemand anders jouw laptop kapot maakt, dan zit dat verzekeringstechnisch weer anders. Nu kun je namelijk de ander aansprakelijk stellen hiervoor. Daarvoor heb je jouw verzekering niet nodig. Degene die jouw laptop kapot heeft gemaakt kan dit vervolgens claimen op zijn aansprakelijkheidsverzekering.

Ben je nog op zoek naar een goede laptop voor je studie? Bekijk dan eens de top 10 beste laptops voor studenten!