Uitvaartverzekering

uitvaartverzekering 18 jarig kind of student
Overweeg je als 18 jarige of student zelf om een uitvaartverzekering af te sluiten? Veel ouders besluiten om een uitvaartverzekering af te sluiten voor hun kinderen als ze nog jong zijn. Of – als het er nog niet van gekomen was – wordt de uitvaartverzekering afgesloten als het kind 18 jaar wordt of gaat studeren.

Uitvaartverzekering voor (18 jarig) kind afsluiten

Hoe eerder je een uitvaartverzekering afsluit, hoe goedkoper deze over het algemeen per maand is, omdat de looptijd langer is en de kans op uitkeren kleiner voor de verzekeraar. Misschien een goed moment om het afsluiten van een uitvaartverzekering dus te bespreken met je ouders als je 18 jaar bent geworden? Of voor de ouders; als je toch al overwoog om een uitvaartverzekering af te sluiten voor je kind, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een zogenaamde gezinspolis, waarmee de uitvaart van het hele gezin (inclusief uitwonende kinderen) wordt gedekt.

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost al gauw rond de 4000 euro, maar kan ook wel oplopen tot zo’n 8000 a 10.000 euro. De kosten van een uitvaart hangen uiteraard af van allerlei persoonlijke keuzes. Een van de belangrijkste keuzes om te maken is of je kiest voor een begrafenis of een crematie. Een begrafenis is al snel duurder dan een crematie in verband met bijvoorbeeld de grafsteen en het onderhoud van het graf. Verschillende uitvaartverzekeraars hebben op hun website een handige uitvaartkosten calculator, waarmee je een goede indicatie kunt krijgen van de kosten van een uitvaart. De bekendste uitvaartverzekeraars in Nederland zijn o.a. Monuta, Yarden en Dela.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een 18 jarige student?

Hoeveel een uitvaartverzekering kost hangt sterk af van de keuzes die je hierin maakt. Hoe luxe moet de uitvaart worden? Een uitvaart loopt al gauw behoorlijk in de papieren en met een uitvaartverzekering kom je in elk geval niet voor plotselinge financiële verrassingen te staan. Een uitvaartverzekering kun je al afsluiten voor rond de 10 euro per maand.

De premie van een uitvaartverzekering berekenen

Wil je weten wat een uitvaartverzekering voor jou zou kosten? Bij vrijwel alle bekende uitvaartverzekeraars kun je eenvoudig en vrijblijvend een premieberekening maken voor een uitvaartverzekering:

Monuta – premie uitvaartverzekering berekenen
Ardanta – premie uitvaartverzekering berekenen
Dela – premie uitvaartverzekering berekenen
Nuvema – premie uitvaartverzekering berekenen
Yarden – premie uitvaartverzekering-berekenen

 

 

Speciale uitvaartverzekering voor 18 jarigen of studenten?

Als je nog jonger bent dan 18 dan kan het zijn dat je automatisch bent meeverzekerd op de uitvaartverzekeringspolis van je ouders. Na je 18e kun je vaak nog vrij goedkoop een uitvaartverzekering afsluiten. Of je ouders kunnen een goedkope uitvaartverzekering afsluiten voor jou als kind.

Tip: omdat het om veel geld gaat, kun je het beste je premie berekenen bij verschillende aanbieders. Kijk hierbij goed naar wat je betaalt, maar vooral ook wat de uitvaartverzekering uiteindelijk uitkeert. En als je je ouders kunt overtuigen om een uitvaartverzekering voor hun kind (of een gezinspolis) af te sluiten dan is dat natuurlijk helemaal gunstig voor je krappe studenten budget…