Uitvaartverzekering studenten

Ben je student en ben je op zoek naar een (goedkope) uitvaartverzekering? Lees hier dan meer over een uitvaartverzekering voor studenten en/of kinderen van 18 jaar.

Goedkope uitvaartverzekeringen voor een student
Wat is een uitvaartverzekering en waar heb je ‘m voor nodig?
Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten?
Uitvaartverzekering kind 18 jaar

Bekijk direct studenten uitvaartverzekeringen bij:

uitvaartverzekering student monuta
uitvaartverzekering student dela

Uitvaartverzekering student | Goedkope verzekeringen voor studenten

Hieronder vind je verschillende uitvaartverzekeringen voor studenten en/of kinderen van 18 jaar inclusief de bijbehorende maandpremie.

Goedkope uitvaartverzekering voor studenten*

Een uitvaartverzekering voor studenten kun je afsluiten bij allerlei bekende verzekeraars zoals Monuta en DELA. Maar wat is een goedkope uitvaartverzekering? En wat zijn de beste voorwaarden voor een student waar een studentenverzekering aan moet voldoen? Vergelijk hieronder voor jezelf welke uitvaartverzekering het best bij je past.

Monuta uitvaartverzekering
DELA uitvaartverzekering
 • a.s.r. vanaf €6,37 per maand
 • Twenthe: vanaf €7,02 per maand
 • DLE: vanaf €8,96 per maand

*Let op: dit zijn vanaf-prijzen en de premies kunnen variëren, afhankelijk van je leeftijd en het verzekerde bedrag. De premies zijn voor het laatst bijgewerkt op 2 mei 2024 voor een student/kind van 18 jaar. Als de premie van de verzekeraar blijkt af te wijken van de hierboven getoonde premies, dan is de premie van de verzekeraar uiteraard leidend.

Bij Monuta is er gerekend met een totaal verzekerd bedrag van €7000 (€4500 om vrij te besteden + €2500 voor de uitvaartverzorger) en is incl. eenmalige €84 distributiekosten. De premie wordt betaald tot aan overlijden. Bij DELA is er gerekend met een totaal verzekerd bedrag van €7920 (€720 om vrij te besteden + € 6750 voor de uitvaartverzorger) en is excl. eenmalige €19,20 distributiekosten en €3,50 poliskosten. De premie wordt betaald tot aan overlijden. Bij a.s.r. is er gerekend met een totaal verzekerd bedrag van €7000 (om vrij te besteden) en is incl. distributiekosten. De premie wordt betaald tot het 85ste levensjaar. Bij Twenthe is er gerekend met een totaal verzekerd bedrag van €7000 (om vrij te besteden) en is excl. €24,- eenmalige distributiekosten. De premie wordt betaald tot aan overlijden. Bij DLE is er gerekend met een totaal verzekerd bedrag van €7000 (om vrij te besteden) en is excl. eenmalige €16 distributiekosten. De premie wordt betaald tot aan overlijden.

 

Alle uitvaartverzekeringen voor studenten op een rij

 • Monuta: kies je voor een studenten uitvaartverzekering bij Monuta? Dan wordt de uitvaart compleet verzorgd en kun je altijd gemakkelijk tussendoor je verzekerde bedrag aanpassen. Ben je nog geen 18 jaar? Dan ben je gratis meeverzekerd bij je ouders.
 • DELA: bij DELA sluit je een studenten uitvaartverzekering af voor een lage premie. Achteraf is het te verzekeren bedrag altijd aan te passen aan jouw specifieke wensen. Tot 25 jaar ben je extra goedkoop meeverzekerd bij je ouders.
 • a.s.r.: kies je voor een uitvaartverzekering voor jongeren bij a.s.r.? Dan heb je altijd de mogelijkheid om je verzekerde bedrag aan te passen op het moment dat jij dat wil. Tot 21 jaar ben je meeverzekerd tot maximaal het hoogst verzekerde bedrag van je ouders.
 • Twenthe: bij Twenthe uitvaartverzekering kies je zelf gemakkelijk de uitvaartverzorger die bij al je wensten past. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij een gezinsverzekering.
 • DLE: bij De Laatste Eer uitvaartverzekering (DLE) kunnen studenten tot 21 jaar gemakkelijk een jongeren uitvaartverzekering afsluiten en zelf het te verzekeren bedrag kiezen (minimaal €1000 en maximaal €12500).

 

Wat is een uitvaartverzekering en waar heb je ‘m voor nodig?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor een uitvaartverzorger, de kist, catering en de auto die onderdeel is van de begrafenisstoet. Bij Monuta op de website lees je dat een uitvaart al gauw tussen de € 7000 en € 11000 kost. Gemiddeld kost een uitvaart volgens Nibud in Nederland € 7500. Door vooraf al een uitvaartverzekering af te sluiten, dek je (een deel van) deze kosten en zadel je nabestaanden er niet mee op. 

 

Wie sluiten er allemaal een uitvaartverzekering af?

Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten, maar het is niet verplicht. Zo kun je een uitvaartverzekering afsluiten voor jongeren, kinderen, baby’s, volwassenen en senioren. Ook studenten en jongeren van 18 jaar kunnen dus een uitvaartverzekering afsluiten. 

 

Hoeveel verschillende soorten (studenten) uitvaartverzekeringen zijn er?

Ben je op zoek naar een studenten uitvaartverzekering en vraag je je af welke soorten verzekeringen er allemaal zijn? In totaal zijn er 4 verschillende uitvaartverzekeringen, namelijk:

 • Natura uitvaartverzekering: de verzekeringsmaatschappij dekt de kosten voor goederen en diensten. Meestal wordt er een ‘basispakket’ afgesloten, die uitgebreid of aangevuld kan worden met specifieke wensen.
 • Kapitaal uitvaartverzekering: er wordt een bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden zodat de kosten van de uitvaart kunnen worden betaald. De nabestaanden mogen het bedrag ook uitgeven aan iets anders.
 • Sommen uitvaartverzekering: er wordt een bepaald bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden dat verplicht moet worden uitgegeven aan de kosten aan de uitvaart.
 • Combinatie uitvaartverzekering: is een combinatie van een natura- en kapitaal uitvaartverzekering. Meestal worden de standaard diensten hiermee gedekt en wordt er nog een extra bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden.

 

Studenten uitvaartverzekering 18 jaar

Tot je 18e jaar ben je vaak gratis meeverzekerd met je ouders. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, moet je zelf een uitvaartverzekering afsluiten. Hoe jonger je bent, hoe goedkoper het is om een uitvaartverzekering af te sluiten. 

TIP: ben je al verzekerd bij je ouders? Vraag dan bij je eigen verzekeraar na of je jouw polis op je eigen naam kunt zetten. Vaak is dit voordeliger dan het afsluiten van een nieuwe uitvaartverzekering. 

Wanneer je een studenten uitvaartverzekering 18 jaar wil kiezen, zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten:

 • Wat is het totaal verzekerde bedrag?
 • Hoeveel premie ga ik betalen?
 • Tot welke leeftijd moet ik premie betalen?
 • Wat voor type polis sluit ik af? (zie hierboven de verschillende soorten uitvaartverzekeringen)
 • Welke voorwaarden hangen er aan mijn uitvaartverzekering?

 

Wel of geen uitvaartverzekering als student afsluiten?

Twijfel je of je wel of geen uitvaartverzekering als student moet afsluiten? Dat kunnen wij heel goed begrijpen! Wanneer je 18 jaar wordt, komen er veel meer kosten bij kijken waar je zelf voor moet opdraaien. Een paar euro hier en een paar euro daar kan ook snel oplopen… Echter is het wel belangrijk om goed in je achterhoofd te houden waarom het handig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is het grootste voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering dat je later niet je nabestaanden opzadelt met een hoop kosten. Daarnaast is je premie een stuk lager wanneer je een uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluit. Twijfel je nog of je wel of geen uitvaartverzekering moet afsluiten? Wij zeggen in dit geval: bij twijfel gewoon doen!

 

Uitvaartverzekering kind 18 jaar

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd, ben je tot je 18e jaar vaak gratis meeverzekerd met je ouders. Dit betekent vaak wel dat er geen waarde wordt opgebouwd, wat betekent dat je net zoveel premie moet betalen als een student die 18 jaar is en zelf een uitvaartverzekering afsluit. Wanneer je ouders al wel premie voor je hebben betaald, is voor je 18e al wel een waarde opgebouwd en is het slim om de premie over te nemen en op je eigen naam te zetten. Vaak betaal je dan minder premie dan wanneer je een nieuwe uitvaartverzekering afsluit.

Bekijk hier direct alle uitverzekeringen voor studenten

 

Mag ik voor iemand anders een uitvaartverzekering afsluiten?

Ja, dat mag. Wanneer iemand er (nog) niet, of niet meer toe in staat is om dit zelf af te sluiten mag je voor iemand anders een uitvaartverzekering afsluiten. Het is wel belangrijk om te controleren of iemand al een uitvaartverzekering heeft en wat zijn of haar persoonlijke wensen zijn. Ook wanneer de verzekerde niet in staat is om zelf de maandelijkse premie te betalen, mag er voor deze persoon een uitvaartverzekering worden afgesloten.

Vond je dit interessant? Neem dan ook eens een kijkje tussen onze andere studentenverzekeringen:

 

Meer over ons verdienmodel

Wij vergelijken verzekeringen en premies, maar geven geen financieel advies. Van sommige uitvaartverzekeraars ontvangen wij een vergoeding indien een bezoeker via een doorverwijzing van onze website een uitvaartverzekering afsluit op de website van de verzekeraar. Deze vergoeding heeft geen impact op de te betalen premie, dus vergelijken kost niets. Deze vergoedingen maken het mogelijk om onze website te onderhouden.

 

Ook handig: alle info over uitvaartverzekering voor je kind.