Wil je je studieboeken verkopen? Als je klaar bent met je studie dan kun je er natuurlijk voor kiezen om je studieboeken de rest van je leven met je mee te zeulen als een trofee van wat je behaald hebt… Maar misschien is het wel verstandiger om je studieboeken lekker te verkopen. Er is tegenwoordig namelijk een serieuze tweedehands markt voor het kopen en verkopen van studieboeken. Studenten Wegwijzer zocht uit hoe & waar je je studieboeken het beste kunt verkopen, hoe dat werkt, wat het je kost en wat het tweedehands verkopen van je studieboeken je kan opleveren. Check hieronder wat de voor- en nadelen zijn van studieboeken verkopen.

Direct je studieboeken verkopen via:
> Bookmatch
> Marktplaats

 

Waar kan ik het beste mijn tweedehandse studieboeken verkopen?

De makkelijkste en snelste manier om jouw studieboeken te verkopen, is door deze te verkopen aan een bekende. Bijvoorbeeld een vriend, vriendin, nichtje of neefje. Maar hoe groot is de kans dat iemand in jouw omgeving precies dezelfde boeken nodig heeft? Waarschijnlijk klein.. Kijk daarom eens of je een student op jouw school kunt vinden die dezelfde studie volgt en in een jaar lager zit. Hoe handig als je elk jaar weer je oude studieboeken aan diegene kunt doorverkopen. Tip: vraag eens rond binnen studie- of studentenverenigingen.

Ook kun je natuurlijk je studieboeken verkopen via bijvoorbeeld Bookmatch of Marktplaats. Daarover lees je hieronder meer!

Studieboeken verkopen op Bookmatch

Kun je jouw studieboeken niet verkopen aan een bekende of studiegenoot, dan is het slim om eens op Bookmatch te kijken. Als je hier een account aanmaakt, dan kan je supersnel jouw gebruikte studieboeken erop zetten. Je hoeft alleen het ISBN nummer in te vullen en een prijs te bepalen. Vervolgens kan een koper een bod doen op jouw bod. Deze accepteer je of je gaat nog een onderhandeling aan. Als jullie het eenmaal eens zijn over de prijs, dan kan de koper betalen met iDeal. Nu de taak aan jou om het boek op de post te doen binnen een paar dagen. Nou, makkelijker kan bijna niet! Makkelijk verdienen én je geeft de boeken nog een tweede leven. Win-win.

> Verkoop je boeken via Bookmatch

 

Studieboeken verkopen op Marktplaats

Is het nog steeds niet gelukt om jouw oude studieboeken te verkopen? Dan hebben we altijd het oh zo fijne Marktplaats nog! Dit tweedehands platform is overal goed voor, dus ook voor het verkopen van jouw gebruikte studieboeken. Over het algemeen worden er wel veel oude studieboeken voor weinig aangeboden. Wil jij dus proberen meer te krijgen voor je oude studieboeken, dan raden wij je aan om een ander platform te kiezen. Maar je weet wat ze zeggen… Niet geschoten is altijd mis!

> Nu je oude studieboeken verkopen via Marktplaats

 

Tweedehands studieboeken verkopen, wat te doen?

Iedere aanpak heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Aan een bekende verkopen is leuker, maar ook meer moeite om een koper te vinden. Via Bookmatch gaat makkelijk en snel, maar moet je nog wel even op de post doen. Ons advies:

  • Bekijk op bijvoorbeeld bol.com wat jouw boeken ongeveer waard zijn.
  • Zet jouw boeken voor iets minder dan de nieuw-prijs op Bookmatch.
  • Lukt het niet om via Bookmatch te verkopen? Ga dan eens langs bij studie- en studentenverenigingen.
  • Ook daar geen koper gevonden? Ga dan als laatste optie nog voor Marktplaats.

Veel succes met het verkopen van je tweedehands studieboeken!