Studieboeken kopen voor dit studiejaar? Begin je opleiding goed en haal alles uit je studie met de beste studieboeken, uittreksels, bundels en samenvattingen! Welke boeken heb je in welke periode nodig? En waar kan ik mijn studieboeken het goedkoopste kopen? Wij geven op deze pagina antwoord op al deze vragen over het kopen van studieboeken!
Tip: lees ook onze artikelen over het verkopen van studieboeken of die over het kopen van studieboeken
Nieuwe studieboeken kopen
Er zijn veel verschillende webshops waar je je studieboeken nieuw kunt kopen. Nieuwe studieboeken worden bij de verschillende webshops meestal voor dezelfde prijs aangeboden vanwege de vaste boekenprijs. Maar, soms kan er toch nog een groot verschil ontstaan door studieboeken actiecodes/kortingscodes of door de verzendkosten. De bekendste online verkopers voor studieboeken zijn:
Studieboeken tweedehands kopen
Als student heb je natuurlijk niet érg veel geld te besteden, en elke euro die je kunt besparen is mooi meegenomen! Geld uitgeven aan boeken voor je studie is natuurlijk iets wat helemaal niet leuk is. Een goede manier om geld te besparen op je studieboeken is het kopen van tweedehands studieboeken. Via sommige studieverenigingen (zoals bij de TU Delft) kun je voor een extra voordelige prijs tweedehands boeken kopen. Maar ook kun je online op veel verschillende manieren studieboeken tweedehands kopen. De bekendste online platforms/websites voor tweedehands studieboeken zijn:
Studieboeken bestellen
Als je je studieboeken online hebt besteld, moet je er altijd rekening mee houden dat je even moet wachten tot dat je je boeken krijgt. Wanneer je nieuwe studieboeken bij een grote webshop hebt besteld, kan het zo zijn dat de boeken de volgende dag al binnen komen. Maar, wanneer je een studieboek tweedehands koopt zal je meestal een paar dagen moeten wachten.
Studieboeken verkopen
Ben je klaar met je opleiding en wil je je boeken niet meer bewaren? Dan kan je de boeken proberen te verkopen. Je kunt via verschillende manieren je boeken verkopen. Het is bij verschillende winkels mogelijk om je boeken in te leveren, daar krijg je dan een bedrag voor die zij op dat moment geven. Wanneer je online je studieboeken verkoopt, kun je zelf je verkoopprijs bepalen. Hou er wel rekening mee dat je bijna nooit de nieuwprijs van het boek krijgt. Ook moet je meestal een bedrag aan de website betalen om je boek te verkopen. De bekendste websites om je studieboeken te verkopen zijn:
Lees hier meer over het verkopen van je studieboeken.