Studentenverenigingen Utrecht

Utrecht is een studentenstad met opvallend veel studentenverenigingen. Dat is positief, je hebt als aankomende student dus een ruime keuze! De meeste studentenverenigingen liggen in het centrum van Utrecht, en zijn dus goed bereikbaar.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen.

Studentenverenigingen

C.S. Veritas

Veritas is met ruim 1750 actieve leden en haar 131-jarig bestaan de oudste en grootste gemengde studentenvereniging van Utrecht. Veritas is een gemengde studentenvereniging met een sterke identiteit, die bestaat uit een combinatie van oude tradities met een hedendaags karakter.

> Lees meer

S.S.R.-N.U.

S.S.R.-N.U. is de oudste christelijke studentenvereniging van Utrecht. Al meer dan 100 jaar combineren wij ‘feesten en diepgang’, om zo elk lid een fantastische studententijd te bieden. In ons historische pand aan de Oudegracht 32 organiseren wij onze borrels, diners, feesten, dispuutsavonden, lezingen, debatten en kringen.

> Lees meer

U.H.S.V. Anteros

U.H.S.V. Anteros is dé LHBTQIA+ studentenvereniging in Utrecht. Bij ons kan je, ongeacht je seksuele- of genderidentiteit, genieten van borrels, activiteiten en nog veel meer gezelligheid. Iedere woensdag zien we elkaar op onze borrel bij Café Bodytalk aan de Oudegracht.

> Lees meer

Utrechtse Studenten Bigband

De Utrechtse Studenten Bigband (USBB) is dé studentenbigband van Nederland. Deze enthousiaste groep jonge jazzliefhebbers giet bigbandmuziek in een modern jasje en maakt zo van iedere gelegenheid een feest, wat haar een graag geziene gast op festivals, gala’s en andere podia in binnen- en buitenland maakt.

> Lees meer

Utrechts Studenten Koor en Orkest

Het USKO is de grootste en gezelligste studentenmuziekvereniging van Nederland! Het USKO bestaat uit een koor en orkest met een mix van ervaren en onervaren muzikanten, gezelligheid en serieus musiceren. Elke week komen we samen om te repeteren en te borrelen in Cultuurcentrum Parnassos aan de Kruisstraat.

> Lees meer

Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC is een kleinschalige en traditionele gezelligheidsvereniging en verrijkt sinds 1949 de kleurige Utrechtse studentenwereld. Zij is een open en warm thuis voor de ruim 350 leden die drie avonden in de week te vinden zijn in Sociëteit Borghaerts aan de Voorstraat.

> Lees meer

AEGEE-Utrecht

Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe, of wel AEGEE, is een studentenvereniging die in 41 landen wereldwijd bestaat. De vestiging in Utrecht is één van de grootste verenigingen van het netwerk en bestaat vanaf 1987. AEGEE is een gemengde vereniging met hogeschool- en universiteitsstudenten.

> Lees meer

Unitas Studiosorum Rheno-Traiectina

U.S.R. Utrecht, of volluit Unitas Studiosorum Rheno-Traiectina, is een gemengde studentenvereniging voor studenten aan een hogeschool of universiteit. U.S.R. Utrecht is één van de oudste verenigingen, zij werden al in 1911 opgericht. U.S.R. organiseert dagelijks activiteiten voor leden in de sociëteit.

> Lees meer

Navigators Studentenvereniging Utrecht

De studentenvereniging Navigators Utrecht behoort tot één van de grootste studentenverenigingen van Utrecht. Navigators Utrecht is een christelijke studentenvereniging, maar is niet verbonden aan een kerkgenootschap.

> Lees meer

Studenten Toneelvereniging STUK

STUK is dé onafhankelijke studenten toneelvereniging voor studenten uit de stad Utrecht. Het doel van de vereniging is het verbinden van studenten met een passie voor toneel en alles wat hiermee samenhangt!

> Lees meer

SIB Utrecht

SIB-Utrecht is het best te omschrijven als een internationaal georiënteerde gezelligheidsvereniging mét inhoud. Wij zijn in staat om wereldse interesse met Utrechtse gezelligheid te combineren.

> Lees meer

LOGO-Enactus-Utrecht

Enactus Utrecht

Enactus Utrecht is dé studentenorganisatie voor sociaal en duurzaam ondernemerschap in Utrecht. Studenten van Enactus Utrecht zien sociale, economische en ecologische problemen in Utrecht en zetten sociaal ondernemerschap in om deze problemen op te lossen. Naast het runnen van hun eigen onderneming ontwikkelen onze studenten zich bij Enactus Utrecht door middel van maandelijkse trainingen en workshops, die worden afgesloten met gezellige borrels. Op deze manier krijgen zij de kans een eigen onderneming te runnen en een netwerk op te bouwen naast hun studie.

> Lees meer

Studieverenigingen

Sportverenigingen

Volleybalvereniging Van Slag

Hou jij van volleybal en gezelligheid? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres! Volleybalvereniging Van Slag is met gemiddeld 440 leden de gezelligste en grootste volleybalvereniging van Utrecht.

> Lees meer

 

USDV U Dance

Studenten kunnen bij ons terecht voor lessen stijldansen en salsa. We bieden lessen aan op verschillende niveaus zodat iedere student die van salsa en/of stijldansen houdt, een plekje heeft waar in ieder zich thuis kan voelen binnen de vereniging; van absolute beginner tot (ver) gevorderde danser en van (unisex) paar tot enkeling.

> Lees meer

US Beat It

Utrechtse Studenten Squashvereniging Beat It is an international society that welcomes squash players both new and experienced. Every Thursday evening you can find the members of US Beat It at Sportcentrum Olympos for their weekly club nights. Club nights are perfect for catching up with the other players while playing some laid back squash.

> Lees meer

Studenten-Basketball-Utrecht

Studenten Basketball Utrecht

Studenten Basketball Utrecht is een basketbalvereniging die ongeveer 165 leden telt en waar basketballen op ieder niveau en gezelligheid samengaan. De herenteams en damesteams spelen op verschillende niveaus mee in de competitie van de Nederlandse Basketball Bond. Het niveau verschilt van mensen die nog nooit hebben gebasketbald tot aan de eerste divisie!

> Lees meer

USV-PROTOS

USV Protos

USV Protos is de leukste studentenvolleybalvereniging in Utrecht! In 1957 is de vereniging opgericht en dit maakt Protos een van de oudste studentenvolleybalverenigingen van Nederland! Protossers staan niet alleen als eerste klaar om fanatiek te volleyballen, maar ook om van Sportcomplex Olympos tijdens trainingsavonden en thuisdagen de gezelligste plek van Utrecht te maken!

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Utrecht

B.I.T.O.N.
C.S.V. Ichthus Utrecht
VIDIUS
L.S.V. Cognatio
INSAN
Navigators Utrecht
U.T.V.
Unitas S.R. Utrecht
USC
U.V.S.V. / N.V.V.S.U.
VGSU
Uscantorij
U-pad Gaming

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl