Utrechts Studenten Koor en Orkest

Het USKO is de grootste en gezelligste studentenmuziekvereniging van Nederland en viert dit jaar haar 15e lustrum! Het USKO bestaat uit een koor en orkest met een mix van ervaren en onervaren, gezelligheid en serieus musiceren. Elke week komen we samen om te repeteren en te borrelen in Cultuurcentrum Parnassos aan de Kruisstraat.

Jaarlijks hebben we drie programma’s en werken we toe naar 2 à 3 concerten. Ieder jaar voeren we een groot werk van Bach uit: de Matthäus Passion, Johannes Passion of de Hohe Messe. Met dit werk gaan we ook op repetitiekamp en op buitenlandse tournee. Dit jaar staat verder o.a. de Vijfde Symfonie van Beethoven en de Cavalleria Rusticana geprogrammeerd. Het jaar is verder gevuld met allerlei leuke activiteiten, zoals karaoke en een gala. Ook kun je plaatsnemen in een van de 20 commissies die het USKO rijk is.

Voor het koor heb je geen zangervaring nodig en hoef je niet te auditeren. Ook ervaren zangers komen tot hun recht, want onze dirigent Gilles Michels weet zowel het koor als orkest elk programma weer naar een hoog niveau te tillen.

Voor het orkest worden wel audities gehouden. We zoeken vooral altviolen, violen, contrabassen en hoorns.

Facts A.S.V. Taste

Leden

Aantal leden

  • Percentage Vrouw 66% 66%
  • Percentage Man 34% 34%

Aantal eerstejaars

Faciliteiten

N

Borrellocatie

N

20 Comissies

Openingstijden

Ma: –

Di: –

Wo: 20:00 – laat
(orkestrepetitie + borrel)

Do: 20:00 – laat
(koorrepetitie + borrel)

Vr: –

Za: –

Zo: –

Oprichting

1945

Contributie

€100,- tot €150,-

Bierprijs

€ 2,00

Lid worden

Begin september en januari zijn er open repetities (en voor orkest ook audities). Aanmelden hiervoor kan bij koorco@usko.nl of orco@usko.nl

Foto’s USKO

Contact USKO

Locatie

Cultuurcentrum Parnassos
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
030-2538785

Email

usko@usko.nl