Op zoek naar inspiratie voor een weekendje weg? Of gewoon benieuwd naar wat de leukste stedentrips in Nederland zijn? Dan hebben wij een aantal hele leuke tips voor jullie in petto… Scrol snel naar beneden en lees hier de vijf populairste stedentrips in Nederland onder jongeren. Welke stad is jouw favoriet?

 

1. Leiden

Het gezellige Leiden staat bekend als een levendige studentenstad waar veel jongeren op af komen om hier hun vrije tijd door te brengen. Het centrum is ideaal wanneer je gezellig een drankje wil drinken, samen uitgebreid wil lunchen of wanneer je je kledingkast weer wil aanvullen met de nieuwste modetrends. Leiden kent veel verschillende grachtjes en hofjes waar jullie hele leuke (verstopte) hotspots vinden. Geniet bijvoorbeeld bij trendy gastrobar The Bishop van een lekker hapje eten, vaar door de verschillende grachtjes en bewonder de prachtige Pieterskerk. Een stedentrip naar Leiden is dan ook zeker aan te raden!

 

2. Maastricht

Willen jullie een bezoekje brengen aan ’t zuiden van ons land? Kies dan voor een citytrip naar het veelzijdige Maastricht! Jullie vinden hier heel veel verschillende winkeltjes, pleintjes, prachtige kerken en knusse straatjes. Maastricht is onder jongeren dan ook één van de leukste studentensteden van Nederland. Op zoek naar een leuk plekje om neer te ploffen? Drink dan een heerlijke koffie bij Coffeelovers!

 

3. Amsterdam

Natuurlijk mag het prachtige Amsterdam niet worden overgeslagen. Toerist in eigen land… Nergens leuker dan in het bruisende Amsterdam. Slenter langs de winkels in de Kalverstraat, bewonder verschillende beroemdheden in Madame Tussauds, rust uit op een terrasje aan ’t Leidseplein en smul van de lekkerste taartjes bij de De Drie Graefjes op de Dam. Wanneer jullie op een zonnige dag het gezellige Amsterdam bezoeken moeten jullie zeker een rondvaart maken, zo ontdekken jullie Amsterdam als een échte toerist.

 

4. Haarlem

Een stad die vaak wordt overgeslagen tijdens een stedentrip in eigen land is het veelzijdige Haarlem! Haarlem wordt eigenlijk ook wel eens het kleine Amsterdam genoemd, aangezien het heel erg op het stadse leven in Amsterdam lijkt. Ideaal wanneer jullie op zoek zijn naar een leuke stedentrip bestemming. Een voordeel van deze leuke stad is dat ’t strand van Zandvoort en Bloemendaal om de hoek is, waardoor overnachten in Haarlem heel leuk te combineren is met bijvoorbeeld een dagje uitwaaien aan de kust!

 

5. Rotterdam

Een andere leuke stad om samen met je vrienden een weekend door te brengen, is het gezellige Rotterdam. De levendigheid van de stad is iets wat veel jongeren aantrekt om deze havenstad te bezoeken. Maak bijvoorbeeld een citycruise over de Maas, ontdek de leuke barretjes in Witte de Withstraat en ontdek de vele eetkraampjes in de Markthal… Een echte aanrader voor een stedentrip in ons eigen kikkerlandje.

 

Nederland kent genoeg leuke steden voor een leuke citytrip onder jongeren! Waar ga jij binnenkort als eerste heen?