Studentenverenigingen Wageningen

Wageningen heeft een breed aanbod met leuke en interessante verenigingen.

Opvallend is dat er in deze stad, vergeleken met andere studentensteden, veel godsdienstige studentenverenigingen zijn. Daarnaast zijn er zowel grote verenigingen met een lange geschiedenis als kleinere verenigingen die wat nieuwer zijn.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen.

Studentenverenigingen

Wageningse Studenten Koor- en Orkest Vereniging

Al sinds 1919 maken wij met de WSKOV muziek met zowel koor als orkest. Ons motto is dan ook: make friends with music, make music with friends! Ons koor (50-70 leden) en orkest (30-40 leden) repeteren op dezelfde avond, onder leiding van onze zeer professionele dirigenten: Frank Adams (orkest) en Dennis Broeders (koor).

> Lees meer

DLV Nji-Sri

‘De Landbouwers Vereniging Nji-Sri’, of wel ‘Nji-Sri’, is een studentenvereniging in Wageningen. Deze vereniging werd in 1904 opgericht en heeft inmiddels een lange geschiedenis.

> Lees meer

Navigators Studentenvereniging Wageningen

NSW is onderdeel van NSV, Navigators Studentenverenigingen landelijk, de overkoepelende organisatie voor Navigators verenigingen in elke studentenstad. NSW is opgericht in 1973.

> Lees meer

Het Brabants Studenten Gilde

De studentenvereniging ‘het Brabants Studenten Gilde van Onze Lieve Vrouw’, of kortweg ‘BSG’, is een kleine studentenvereniging voor Brabanders in Wageningen. Het spreekwoord ‘ons kent ons’ past perfect bij deze vereniging.

> Lees meer

Studieverenigingen

Di-Et-Tri

Di-Et-Tri is de studievereniging voor studenten van de bacheloropleiding Voeding en Gezondheid, en de masteropleidingen Nutrition and Health, en Data Science for Food and Health.

> Lees meer

 B.V.W. Biologica

BVW Biologica is de studievereniging voor de studie biologie in Wageningen. Sinds 1987 organiseren wij activiteiten voor alle bachelor en master studenten biologie.

> Lees meer

Sportverenigingen

Logo-Walhalla

G.T.C Walhalla

Gravel Tennis Club Walhalla is de studenten tennis vereniging van Wageningen. Met bijna 400 leden is G.T.C. Walhalla een van de grootste sportverenigingen uit Wageningen. Naast tennis gerelateerde activiteiten zoals training, racketavonden, competitie en toernooien worden er ook veel andere activiteiten aangeboden. Zo is er bijna elke week een activiteit die kan variëren van een bierproeverij tot een spelletjesavond. Daarnaast zijn er weekendjes weg, externe toernooien en een heleboel commissies. Een echte toevoeging op het studentenleven!

> Lees meer

Logo-Walhalla

W.H.V. Centauri

Wageningse Handbal Vereniging Centauri is de studenten handbal vereniging van Wageningen. Het is tevens ook de enige handbalvereniging van Wageningen.

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Wageningen

Brabants Studenten Gilde (BSG)
W.S.V. Ceres
K.S.V. Franciscus
Ichthus Wageningen
SSR-Wageningen
VGSW

 

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl