Het studiejaar loopt bijna ten einde en dat betekent dat de zomervakantie voor de deur staat! Eindelijk tijd om te ontspannen, nieuwe dingen te doen en misschien een leuk zomerbaantje te scoren. Met een goed betaald vakantiebaantje kun je niet alleen je spaarrekening aanvullen voor festivals en toffe reisjes, maar ook waardevolle vaardigheden opdoen die weer handig zijn voor later. In deze blog zetten we de leukste zomerbaantjes voor je op een rij, zodat je volop kunt genieten van je zomer én wat extra geld kunt verdienen!

  • Zomerbaantje op het strand 

De zon op je gezicht, korte broeken en vrolijke vakantievierders om je heen, samen met gezellige collega’s. Werken bij een strandtent is hard werken, maar ook ontzettend leuk! Naast je loon krijg je vaak een flinke fooi en na sluitingstijd is er meestal een gezellige afsluiter met je collega’s. Bovendien werk je tijdens je dienst ook nog eens aan je kleurtje. Of je nu achter de bar staat, in de keuken werkt of in de bediening helpt, bij een strandtent zijn er volop mogelijkheden voor het perfecte zomerbaantje dat bij je past!

  • Zomerbaantje op een festival

Op je favoriete festival staan en geld verdienen? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het kan echt! Dit is het perfecte zomerbaantje voor festivalgangers. Tijdens je werkzaamheden geniet je van de muziek en de festivalsfeer. Je werkt samen met leuke, jonge collega’s en hebt alleen maar vrolijke mensen om je heen. Werken op een festival varieert van opbouw en het verkopen van merchandise tot achter de bar staan.

  • Zomerbaantje in een ijssalon

Wat past er nou beter bij een zomerbaan dan werken in een ijssalon? IJssalons zijn in de zomer razend populair en hebben dan ook extra personeel nodig. Het voordeel van werken in een ijssalon is dat het er altijd lekker koel is en je een beetje stiekem van het ijs kunt genieten. Bovendien heb je altijd vrolijke klanten, want wie wordt er nou niet blij van ijs?

  • Zomerbaantje in de thuiszorg

Help je graag anderen en vind je het leuk om schoon te maken? Dan is werken in de thuiszorg ideaal voor jou! Ervaring is niet nodig, maar sociale vaardigheden en een positieve houding zijn wel belangrijk. Vaak werk je met ouderen, die het altijd waarderen als je tijd maakt voor een praatje. Zo kun je niet alleen helpen met huishoudelijke taken, maar ook voor een stukje gezelligheid zorgen. Werken in de thuiszorg is niet alleen dankbaar, maar ook erg waardevol, omdat je echt een verschil maakt in het dagelijks leven van mensen.

  • Zomerbaantje in en hotel

Ook hotels hebben het in de zomer extra druk met vakantiegangers en zijn daarom altijd op zoek naar extra handjes. Een zomerbaantje in een hotel is niet alleen leuk en gevarieerd, maar het verdient ook goed en je bent altijd in contact met mensen over heel de wereld. Je kunt verschillende taken oppakken, zoals gastvrouw/-heer, housekeeping of werken in de keuken. Er is altijd wel een rol die bij je past!

  • Zomerbaantje in de detailhandel

Werken in de detailhandel, zoals in een kledingwinkel of schoenenwinkel, is extra leuk als je graag op de hoogte blijft van de nieuwste trends. Het is een inspirerende omgeving waar je klanten adviseert over de laatste mode. Bovendien krijg je vaak een aantrekkelijke korting op de producten, waardoor je je vakantie- en festivaloutfits voordelig kunt scoren. En je bent altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste items die binnenkomen. Klinkt als de perfecte zomerbaan, toch?

  • Zomerbaantje bij het zwembad

Ben je een echte waterrat en kan je wel tegen een beetje water? Dan is werken als zwembadmedewerker misschien wel jouw ideale zomerbaan! Als bijbaan bij een zwembad houd je toezicht op de veiligheid van de bezoekers, controleer je de watertemperatuur en zorg je ervoor dat het zwembad schoon blijft. Daarnaast sta je klaar om vragen van de bezoekers te beantwoorden en kun je bij een buitenzwembad ook nog wat zonnestralen meepakken. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen, is je zwemdiploma A, B & C!

  • Zomerbaantje als student-chauffeur

Heb jij je rijbewijs en geniet je ervan om achter het stuur te zitten? Dan is werken als student-chauffeur de ideale bijbaan voor jou! Als student-chauffeur kun je ingezet worden voor diverse taken, zoals bezorger of privéchauffeur. In deze blog vertellen wij jou meer over leuke zomerbaantjes als chauffeur!