A.S.C. / A.V.S.V.

Het A.S.C./A.V.S.V. is op dit moment met meer dan 2700 actieve leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam. Het middelpunt van de vereniging is Sociëteit Nos Iungit Amicitia, ofwel vriendschap verbindt ons, gevestigd aan de Warmoesstraat vlak achter de Dam. De sociëteit, ook wel ‘de Toko’ genoemd, is van maandag t/m donderdag geopend en is toegankelijk voor alle leden van de vereniging.

Kenmerken voor het A.S.C./A.V.S.V. is dat de leden van de vereniging verdeeld zijn over disputen. Er zijn in totaal 36 disputen, waarvan 18 mannen en 18 vrouwen disputen. Zij verschillen van elkaar in karakter door tradities en identiteit. Zo is er bij het A.S.C./A.V.S.V. voor ieder wat wils en bouw je naast een ‘horizontale’ band met je jaargenoten ook een ‘verticale’ band op met leden binnen je dispuut. Er worden door disputen veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals gala’s, blinddatediners, skivakanties, zeilweekenden en nog veel meer. Daarnaast heeft ieder dispuut een  dispuutshuis in het centrum van Amsterdam. 

Naast de dispuutsactiviteiten organiseert de vereniging verschillende activiteiten. Hieronder vallen onder andere de jaarlijks terugkerende N.I.A.-week, wat de grootste feestweek van onze vereniging is en studiegerichte bedrijven diners, waarbij jij je als bijna afstuderend of stage zoekend student jezelf in de kijkers kan spelen. Ieder jaar worden er ook verschillende trainingen georganiseerd waaronder tentamentrainingen voor verschillende studies. Ook viert het A.S.C./A.V.S.V. eens in de vijf jaar haar lustrum, wat in juli 2017 wederom groots gevierd is.

Tot slot huisvest het A.S.C./A.V.S.V. 29 subverenigingen. Deze variëren van een toneel-, rugby-, tennis- en schietvereniging tot de roeivereniging A.S.R.V. Nereus. Hiernaast zijn er ook subverenigingen gerelateerd aan de studie.

Facts A.S.C. / A.V.S.V.

Leden

Aantal leden

Mogelijkheden

M

Jaarclubs

N

Disputen

N

Verenigingshuizen

N

Eigen societeit

N

Eigen mensa

Openingstijden

 

Ma: 18:00 – 02:30

Di: 18:00 – 02:30

Wo: 18:00 – 02:30

Do: 18:00 – 02:30

Vr: –

Za: –

Zo: –

Oprichting

1851

Contributie

Verschilt per dispuut en aantal jaren lid
Gemiddeld € 100,- per jaar

Bierprijs

€ 0,90

Lid worden

Tussen 18 en 21 jaar oud. Ouder dan 21 jaar kan in overleg.

Foto’s A.S.C. / A.V.S.V.

 

Contact A.S.C. / A.V.S.V.

Sociëteit / Bestuur

Sociëteit N.I.A.
Warmoesstraat 153
1012 JC, Amsterdam
020 523 80 10

Email

issa@asc-avsv.nl

 

Internet

www.asc-avsv.nl

www.kiescorps.nl