Unitas Amsterdam

Begin je net een nieuw leven in Amsterdam en ben je op zoek naar een leuke vereniging naast je studie? Dan ben je bij Unitas aan het goede adres! Unitas, opgericht in 1911, is de op twee na grootste en oudste studentenvereniging van Amsterdam. Iedere dinsdag en woensdag zijn er borrels op de eigen sociëteit S.A.L.V.E. in hartje Amsterdam.

Unitas is een veelzijdige vereniging met een open sfeer, waar iedereen elkaar kent en je toch elke keer nieuwe mensen ontmoet. Naast de reguliere borrels, organiseert Unitas fantastische feesten tijdens onder andere de Dies Natalis en de Kroegdies.

Bij Unitas zijn er 11 colleges (disputen) met elk een uniek karakter. Het bijzondere aan de vereniging is dat we naast mannen- en vrouwencolleges ook gemengde colleges hebben. Er zijn meer traditionele, maar ook meer ongedwongen colleges, waardoor je altijd een college zal vinden wat perfect past bij wat jij zoekt in een vereniging. Je komt als eerstejaars altijd bij een college terecht.

Naast verticale verbanden kan je ook een jaarclub oprichten met jouw jaargenoten en daarmee activiteiten ondernemen. Tevens zijn de vele commissies binnen Unitas een kans bij uitstek om veel nieuwe mensen binnen Unitas te leren kennen en om jezelf op zowel organisatorisch als op sociaal vlak te kunnen ontwikkelen.

Facts Unitas Amsterdam

Leden

Aantal leden

  • Percentage Vrouw 60% 60%
  • Percentage Man 40% 40%

Aantal eerstejaars

Mogelijkheden

N

Jaarclubs

N

Disputen

11 Disputen
N

Verenigingshuizen

N

Eigen societeit

M

Eigen mensa

Wel tweemaandelijks borreleten, verzorgd door de Mensa Commissie

Openingstijden

 

Ma: 11:00 – 04:00

Di: 11:00 – 04:00

Wo: 11:00 – 04:00

Do: 11:00 – 04:00

Vr: 11:00 – 04:00

Za: –

Zo: –

Oprichting

1911

Contributie

€ 120,-

Bierprijs

€ 1,50

Lid worden

Bezoek de website en neem contact op

Foto’s Unitas Amsterdam

 

Contact Unitas Amsterdam

Sociëteit / borrellocatie

Sociëteit S.A.L.V.E.
020-8005000

Bestuur / kantoor

Oudezijds Kolk 55
1012 AL Amsterdam

 

Email

senaat@unitas-amsterdam.nl

 

Internet

www.unitas-amsterdam.nl

www.uiteraard-unitas.nl