S.V. Virgo

Studentenvereniging Virgo Breda
Studentenvereniging Virgo vindt haar oorsprong in 1948 toen de studentenvereniging nog Virtus heette. Helaas ging ‘’Virtus’’ in de jaren 70 failliet, waarna in 1974 S.V. Virgo werd opgericht. Met zo’n 300 leden is Virgo niet alleen de oudste, maar ook een van de grootste studentenverenigingen in Breda.

Lid worden
Virgo is verbonden aan Avans Hogeschool Breda, wat betekent dat iedereen die een HBO-opleiding volgt aan Avans lid mag worden van Virgo. Maar wees niet getreurd, want hier mag zeker een uitzondering op gemaakt worden. Lid zijn van Virgo is ook geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Sociëteit
Dankzij de sociëteit die Virgo bezit, zijn “vriendschap”, “gezelligheid” en “onvergetelijke herinneringen” echte begrippen binnen de vereniging. Tot 2016 bevond de sociëteit zich in één van de Avansgebouwen, maar door omstandigheden is deze verhuisd. De sociëteit van Virgo is nu gelegen boven BRESS-sportcenter, op zo’n 5 minuutjes fietsen van Avans.

Activiteiten
Virgo organiseert wekelijks een borrel op dinsdagavond en zo’n één keer in de twee weken een groot feest op donderdag. Deze feesten kunnen plaatsvinden in de geliefde sociëteit, of in één van de kroegen in het centrum van Breda. Per mail en sociale media houden we alle leden op de hoogte van feesten, borrels en andere activiteiten.

Website: sv-virgo.nl