Delftsche Studenten Bond

De Delftsche Studenten Bond is een middelgrote vereniging gevestigd in hartje Delft. Bij de DSB kun je alle kanten op! Naast borrelen met je college (vriendengroep die bestaat uit mensen van alle jaarlagen) in een prachtig grachtenpand, kun je je ook aansluiten bij een sportteam of een ondervereniging. Naast dat er regelmatig vette feesten worden georganiseerd, worden er ook andere gave activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een gala, cantus of open podium. Stuk voor stuk zijn dit activiteiten waarbij de mooiste verhalen ontstaan en waar nog lang over wordt nagepraat!

Bij de DSB vinden we het erg belangrijk dat je studie wordt gehaald. Daarom biedt de DSB het hele jaar door actieve studiebegeleiding aan en wordt je als eerstejaars het hele jaar lang begeleidt door een eerstejaarscommissie.

Ook is het via de DSB erg makkelijk om een kamer te vinden. Er komt regelmatig een plekje vrij in een van de vele bondshuizen. Wil je alvast de sfeer een beetje proeven van zo’n huis? Kom dan slapen in een bondshuis tijden de introductieweek: de OWee.

Facts DSB

Leden

Aantal leden

  • Percentage Vrouw 22% 22%
  • Percentage Man 78% 78%

Aantal eerstejaars

Mogelijkheden

M

Jaarclubs

N

Disputen

Verticale verbanden, te vergelijken met wat andere verenigingen disputen noemen.

N

Verenigingshuizen

Een aantal bondshuizen.

N

Eigen societeit

Gehuisvest aan de Oude Delft 123.

N

Eigen mensa

Kom eens eten op onze open eettafel Tyché!

Openingstijden

De bar sluit als er minder dan 10 mensen aan de bar zitten.

Ma: 09:00 – sluit

Di: 09:00 – sluit

Wo: 09:00 – sluit

Do: 09:00 – sluit

Vr: 09:00 – sluit

Za: –

Zo: –

Oprichting

1897

Contributie

€ 120,-

Bierprijs

€ 0,90

Lid worden

Kom langs in de OWee en schrijf je in of neem een kijkje op www.oweedsb.nl.

Foto’s DSB

 

Wat zeggen de leden van DSB

Door de unieke structuur kent iedereen elkaar en is iedereen ook erg actief bij de DSB. Ook is het gelijkwaardigheidsgevoel binnen de DSB iets wat mij heeft overgehaald: als eerstejaars heb je dezelfde rechten en mogelijkheden als ouderejaars ongeacht je jaargang. DSB is een supergezellige, actieve, en gevarieerde studentenvereniging!

Thierry

Lid sinds 2017

Wat mij trok naar de DSB is dat ze bij de DSB verticalen, colleges en jaargroepen hebben. Dit betekent namelijk dat je niet alleen een goede band krijgt met je jaargenoten maar ook met oudere leden. Hierdoor krijg je meteen connecties die je ook kunnen helpen bij bij je studie.

Manon

Lid sinds 2017

Als nieuwe student in Delft, na mijn Bachelor in Amsterdam, kende ik maar 4 mensen in Delft. Vandaar dat ik lid geworden ben bij de DSB, waar ik in korte tijd veel mensen heb leren kennen en waardevolle vrienden gemaakt heb. De beste manier om vrienden te maken is het studentenleven in duiken!

Jillian

Lid sinds 2017

Contact DSB

Sociëteit / Bestuur

Tyché
Oude Deflt 123
2611 BE Delft
015 21 22 123