Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

Het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” vertolkt de brugfunctie tussen de studentenmaatschappij en Defensie. Word je dan militair? Nee, zeer zeker niet. Je kan echter wel deelnemen aan een breed scala van de leukste en mooiste activiteiten met Defensie. Denk hierbij aan militair parachutespringen, schietdagen met defensiewapens, deelname aan militaire oefeningen als oefenvijand en aan de gaafste (inter)nationale militaire wedstrijden.

Naast Defensie helpen wij ook de Nationale Politie met het trainen van haar eenheden en kan je voor sportieve uitdagingen bij ons terecht. Elk jaar lopen wij de Nijmeegse Vierdaagse, uiteraard met een trainingstraject vooraf, werken leden zich in het zweet bij deelname aan militaire sportwedstrijden en gaat men op zoek naar andere actieve uitdagingen zoals schermen, klimmen, paardrijden en het roeien van de legendarische Ringvaart Regatta. Daarnaast kent het Korps ook diverse ceremoniële taken zoals de erehaag in een prachtig ceremonieel uniform tijdens Prinsjesdag, ondersteuning bij de 4 mei herdenking en vele andere officiële gelegenheden.

Natuurlijk kan je ook gewoon voor een gezellige borrel bij ons terecht en worden er door commissies of leden ook diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals een whisky-sigaren-pokeravond, spelletjesavond of filmavond.

Facts HSSK

Leden

Aantal leden

  • Percentage Vrouw 20% 20%
  • Percentage Man 80% 80%

Aantal eerstejaars

Mogelijkheden

N

Eigen societeit

Oprichting

1959

Contributie

€80,- per jaar

 

Lid worden

Mailen naar werving@hssk.nl
KMT: 1 t/m 4 december 2021

Foto’s HSSK

Contact HSSK

Adres borrellocatie

Bodega de Posthoorn
Lange Voorhout 39-A
2514 EC Den Haag

Email

korpscommando@hssk.nl

Telefoonnr. bestuur

+31 6 11 80 85 24

Website

hssk.nl