Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate”

Het Haagsch Studenten Schutters Korps “Pro Libertate” vertolkt de brugfunctie tussen de studentenmaatschappij en Defensie. Word je dan militair? Nee, zeer zeker niet. Echter kan je deelnemen aan een breed scala van de leukste en mooiste activiteiten met Defensie. Denk hierbij aan het spectaculaire militair parachutespringen, schietdagen met Defensiewapens, deelnemen aan epische militaire oefeningen als oefenvijand en deelname aan de gaafste (inter)nationale militaire wedstrijden.

Naast Defensie helpen wij ook de Nationale Politie met het trainen van haar eenheden. Ook voor sportieve uitdagingen kan je bij ons terecht. Elk jaar wordt de Nijmeegse Vierdaagse gelopen met trainingstraject vooraf, werken leden zich in het zweet bij deelname aan militaire sportwedstrijden en gaat men op zoek naar andere actieve uitdagingen zoals schermen, klimmen, paardrijden en het roeien van de legendarische Ringvaart. Daarnaast kent het Korps ook diverse ceremoniële taken zoals de erehaag in een prachtig ceremonieel uniform tijdens Prinsjesdag, ondersteuning bij de 4 mei herdenking en bieden wij een helpende hand op Veteranendag. 

Naast al het bovenstaande kan je ook voor een gezellige borrel bij ons terecht. Verder worden er door commissies of leden ook diverse andere activiteiten georganiseerd zoals een whisky-sigaren-pokeravond, spelletjesavond of filmavond. 

Facts HSSK

Leden

Aantal leden

  • Percentage Vrouw 22% 22%
  • Percentage Man 78% 78%

Aantal eerstejaars

Mogelijkheden

N

Eigen societeit

Oprichting

1959

Contributie

€75,- per jaar

 

Lid worden

Mailen naar werving@hssk.nl
KMT: 1 t/m 4 december 2021

Foto’s HSSK

Contact HSSK

Adres borrellocatie

Bodega de Posthoorn
Lange Voorhout 39-A
2514 EC Den Haag

Email

korpscommando@hssk.nl

Telefoonnr. bestuur

06-37227095

Website

hssk.nl