L.P.S.V. Aesculapius

Aesculapius-logo

L.P.S.V. „Aesculapius” is de studievereniging voor de opleidingen Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Bio-Pharmaceutical Sciences en Farmacie in Leiden. „Aesculapius” is een levendige, gezellige vereniging met vele tradities. Inmiddels telt onze achterban al zo’n 1100 leden! De Leidsche Pharmaceutische Studenten-Vereeniging (L.P.S.V.) „Aesculapius” werd opgericht in 1885 en is daarmee de oudste studievereniging van Leiden.

„Aesculapius” probeert iets te bieden voor ieder lid, ongeacht zijn of haar interesses. Zo hebben we een groot aantal educatieve activiteiten zoals excursies in het binnen- en buitenland, lunchlezingen en symposia. Voor degene die gewoon wat ontspanning wilt naast de studie bieden wij een breed scala aan sociale activiteiten. Denk hierbij aan onze maandelijkse borrels, feestjes, eerste- en ouderejaarsactiviteiten, eerste- en ouderejaarsweekenden, barbecues en ga zo maar door. Een greep uit de activiteiten die „Aesculapius” organiseert, kun je hier vinden!

Wil je jezelf nog verder ontwikkelen en andere aesculapen beter leren kennen? Geef je dan op voor een van onze vele commissies! Hier kan je jezelf verbreden en verschillende essentiële vaardigheden opdoen, maar ook heel veel lol hebben en je creativiteit de vrije loop laten gaan. Meer informatie over de commissies? Klik dan hier.

„Aesculapius” telt ook nog maar liefst vier disputen. Deze disputen proberen zich van elkaar te onderscheiden door het organiseren van verschillende activiteiten. De vereniging kent twee mannendisputen, namelijk L.P.H.D. ‘Don Durk’ en L.P.H.D. ‘Panoramix’, één vrouwendispuut, namelijk L.P.V.D. ‘Aphrodite’ en het gemengde dispuut L.P.D. ‘Papilarius’.

L.P.S.V. Aesculapius

Leden

Aantal leden

Mogelijkheden

N

18 commissies

N

4 disputen

N

Maandelijkse borrels

N

Feestjes

N

Eerste- en ouderejaarsactiviteiten

N

Eerste- en ouderejaarsweekenden

N

Barbecues

Openingstijden


Ma:
12:00 – 17:00

Di: 08:45 – 17:00

Wo: 08:45 – 17:00

Do: 08:45 – 17:00

Vr: 08:45 – 17:00

Za:

Zo:  –

Oprichting

1885

Lid worden

Bezoek deze pagina en vul het formulier in.

Contact L.P.S.V. Aesculapius

Adres

Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Email​

bestuur@aesculapius.nl

Telefoonnummer

071-5274601