VGSN – TQ (Vereniging van Gereformeerde Studenten te Nijmegen “Thesaurum Quaeritans”)

Onze vereniging
De VGSN-TQ is een gezellige, veelzijdige christelijke studentenvereniging in Nijmegen. We hebben op dit moment zo’n 60 leden. Omdat we een kleine vereniging zijn, ken je eigenlijk iedereen binnen de vereniging. Hierdoor vormen we een hechte groep, waarbinnen iedereen zijn plekje kan vinden. Bij de VGSN-TQ kun je samen leren over het geloof en over God, en is er veel ruimte voor gezelligheid en goede gesprekken.

Onze volledige naam is Vereniging van Gereformeerde Studenten te Nijmegen “Thesaurum Quaeritans”. We hebben als vereniging een gereformeerd karakter, en veel van onze leden hebben dan ook een gereformeerde achtergrond, maar iedereen is van harte welkom. Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde kerk om lid te worden. “Thesaurum Quaeritans” kan worden vertaald als: ‘zij die op zoek zijn naar de schat’. Hiermee willen we aangeven dat we samen op zoek zijn naar de schat in elkaar, in het geloof, in de wetenschap en in gezelligheid.

Activiteiten
We hebben elke donderdagavond een activiteit. Onze vereniging kent drie pijlers: geloof, wetenschap en gezelligheid. De activiteiten worden verdeeld over deze pijlers. Onder gezelligheidsactiviteiten vallen borrels, feesten en weekenden met de vereniging. Bij wetenschapsactiviteiten kun je denken aan discussies, lezingen en themagroepen. Geloofsactiviteiten zijn bijvoorbeeld praises en toerustingsavonden. We hebben om de week op dinsdag bijbelkring. Bij kring kom je in kleinere groepjes samen om met elkaar te eten, te praten, bijbelstudie te doen en na te borrelen. Zo leren we meer over God en over elkaar.

Naast de donderdagavondactiviteiten en kring hebben we ook meerdere weekenden in het jaar en vieren we jaarlijks onze Dies Natalis. De Dies is de verjaardag van de onze vereniging en dit vieren we dan ook met een groot feest. Naast de ingeplande activiteiten gaan groepjes VGSN’ers ook geregeld samen lunchen, spelletjes spelen, volleyballen en doen er elk jaar VGSN’ers samen mee aan de Nijmeegse Vierdaagse of de Batavierenrace.

Kom vooral langs om de sfeer te proeven!

Website: vgsn.nl