Studentenvereniging UMTC

Studentenvereniging UMTC is een kleinschalige en traditionele gezelligheidsvereniging en verrijkt sinds 1949 de kleurige Utrechtse studentenwereld. Zij is een open en warm thuis voor de ruim 350 leden die drie avonden in de week te vinden zijn in Sociëteit Borghaerts aan de Voorstraat. Wat deze vereniging onderscheidt van andere verenigingen zit voornamelijk in haar kleinschalige karakter, gestoken in een studentikoos jasje. Vele leden zullen UMTC beschrijven als een tweede huiskamer waar alle leden elkaar kennen waardoor er een intieme sfeer ontstaat. De Sociëteit is als een bruin café waar warmte en openheid je in de deurpost tegemoet komen. Er is een sterke band tussen de leden onderling, maar ook met haar vereniging. Veel leden zijn dicht betrokken bij de vereniging en houden deze draaiende door actief te zijn in commissies, genootschappen en besturen. Ieder kan zich naar eigen wens inzetten voor de vereniging, maar er wordt je niets verplicht. Deze relatieve vrijblijvendheid in vergelijking met andere verenigingen zorgt ervoor dat leden doen waar ze hart voor hebben.

UMTC heeft zijn fundament zitten in haar jaarclubcultuur. Vrijwel alle eerstejaars komen in een jaarclub terecht waarmee ze een vriendengroep creëren die hun studententijd ver overstijgt. Bovendien kent UMTC disputen (verticale verbanden van allerlei jaarlichtingen) die ook buiten de vereniging veel voor elkaar betekenen.

Elk lid is gelijk, voelt zich welkom en gesteund, en ervaart zijn of haar studentenleven op een bijzondere manier. In een wereld vol tradities, feesten en een grote verscheidenheid aan andere activiteiten waant een UMTC’er zich in een ideale mix. Leden zijn uit alle windstreken en zeer divers in karakter en verschijning maar horen allemaal bij een prachtige vereniging die jou biedt waar je behoefte aan hebt. Al is dat het ontmoeten van nieuwe vrienden, het vinden van hulp bij je studie of een borrel om de tentamenstress te vergeten, UMTC biedt het jou!

Facts UMTC

Leden

Aantal leden

  • Percentage Vrouw 56% 56%
  • Percentage Man 44% 44%

Aantal eerstejaars

Mogelijkheden

N

Jaarclubs

N

Disputen

M

Verenigingshuizen

N

Eigen societeit

Borghaerts

M

Eigen mensa

Openingstijden

 

Ma: –

Di: 21:00 – sluit

Wo: –

Do: 21:00 – sluit

Vr: 21:00 – sluit

Za: –

Zo: –

Oprichting

1949

Contributie

€ 90,-

Bierprijs

€ 1,40

Lid worden

Inschrijven tijdens de UIT. Verplichtingen zijn om ingeschreven te staan bij de UU of de HU en het doorlopen van een vierdaags introductiekamp. 

Foto’s UMTC

 

Contact UMTC

Sociëteit / borrellocatie

Sociëteit Borghaerts
Voorstraat 64
3512 AS Utrecht

Bestuur / kantoor

Achter St. Pieter 25
3512 HR Utrecht
06-81953049