Studeren in Den Haag

Den Haag, de stad van de Nederlandse politiek, de Haagse hopjes en het Scheveningse strand. Den Haag ligt in de provincie Zuid-Holland, aan de kust tussen Hoek van Holland en Wassenaar. De stad is na Rotterdam en Amsterdam de grootste gemeente van Nederland. Den Haag is een diverse stad waar je zowel heerlijk kan genieten aan het strand als op een gezellig terras in de binnenstad.

Daarnaast heeft Den Haag veel studentenfeesten, studentenverenigingen en leuke activiteiten voor studenten.

Inwoners

 Ontdek studentenstad Den Haag

Studentenkamers & wonen in Den Haag

Het is niet heel erg moeilijk om een leuke studentenkamer te vinden in Den Haag. Rondom de hogeschool en in het centrum zijn veel studentenwoningen. De prijzen van de kamers zijn gemiddeld tot laag, waardoor de mogelijkheden om centraal in de stad te wonen goed zijn. Een andere mogelijkheid is om anti kraak in Den Haag te gaan wonen, zo kun je vaak heel goedkoop en groot gaan wonen.

Uitgaan & studenten horeca in Den Haag

De twee bekendste plekken om uit te gaan in Den Haag zijn ‘Het Plein’ en de de ‘Grote Markt’. Op deze twee pleinen liggen verschillende kroegen en restaurants waar ’s avonds geborreld wordt en waar feestjes georganiseerd worden. Populaire uitgaansgelegenheden op het Plein zijn ‘Millers’ en ‘Danzig’. Bij de Grote Markt kun je onder andere uit in het ‘Paard van Troje’ en de ‘Seven’. Beide pleinen liggen in het centrum van Den Haag, en zijn dus goed bereikbaar. Doordeweeks gaan de cafe’s en uitgaansgelegenheden maximaal om 02:00 uur dicht (met uitzonderling van sommige feesten). In het weekend is maximaal 05:00 uur.

In de zomer worden daarnaast aan het strand in verschillende strandtenten leuke feesten georganiseerd. Populaire plekken zijn Scheveningen, het Zwarte Pad en het Zuiderstrand.

De bierprijzen van de uitgaansgelegenheden in Den Haag zijn gemiddeld. Op donderdagavond, ook wel de ‘studentenavond’ genoemd, zijn de bierprijzen meestal lager dan normaal. Bezoek ook Den Haag tijdens Black Friday

Studentenevenementen in Den Haag

Het bekendste evenement voor studenten is het ééndaagse studentenintro-festival ‘Oh Oh Intro’. Daarnaast wordt er jaarlijks een groot feest georganiseerd voor Haagse studenten genaamd; ‘XXL-MAS Party’.

Universiteiten, hogescholen & studies in Den Haag

Critici zeggen dat Den Haag geen studentenstad is. Den Haag kent namelijk geen universiteit en alleen de Haagse Hogeschool. Toch kun je hier steeds meer studenten vinden van de Universiteit van Leiden. Deze universiteit verwelkomt in Den Haag vooral de studenten van de opleidingen bestuurskunde en politicologie. Dit komt door het internationale karakter van de stad en natuurlijk doordat hier de regering zetelt.