Studeren in Groningen

‘Er gaat niets boven…’ juist, Groningen. De stad Groningen ligt in de gelijknamige provincie Groningen. Het is de grootste stad in Noord-Nederland en is dan ook een populaire studentenstad in die streek. De universiteit is het middelpunt van Groningen, daarnaast is de altijd gezellige Grote Markt en het historische Goudkantoor ook niet te missen. Een diverse stad voor studenten!

Inwoners

Studenten

 Ontdek studentenstad Groningen

Studentenkamers & wonen in Groningen

Wanneer je gaat studeren in Groningen is het belangrijk dat je al vroeg begint met het zoeken naar een leuke studentenkamer. Omdat er in verhouding met het aantal inwoners veel studenten zijn, is het ook vrij moeilijk om een kamer te vinden. De prijs van de kamers liggen daarentegen weer iets onder het gemiddelde van de overige studentensteden.

Uitgaan & studenten horeca in Groningen

Een leuke uitgaansgelegenheid vinden is in deze stad geen probleem, Groningen staat immers nooit stil! De meeste discotheken en cafés liggen op de Grote Markt of aan de Poelstraat. Wanneer je totaal geen idee hebt welke cafés en clubs je moet bezoeken, vergeet dan zeker deze hotspots niet:

The Warhol. In deze discotheek/café in de Peperstraat kun je heerlijk dansen op de grootste hits of een biertje drinken aan de bar.

Chupito’s. Om de nacht goed te beginnen kun je hier terecht voor shotjes en cocktails. Chupito’s ligt net als The Warhol in de Peperstraat.

’t Golden Fust. Eén van de populairste studentencafés van Groningen. Wanneer je echt goedkoop bier wilt drinken is deze tent perfect.

De Blauwe Engel. Een café waar geen sluitingstijden zijn, meer hoeven we niet te zeggen toch? Goedkope bierprijzen en veel studenten.

De bierprijs in Groningen ligt op het landelijke gemiddelde. Maar, bijna elk café/discotheek heeft ‘happy hours’ waar je voor een heel schappelijke prijs veel biertjes kan bestellen. Hou je van besparen? Bezoek Groningen tijdens Black Friday

Studentenevenementen in Groningen

In Groningen worden veel evenementen georganiseerd die erg populair zijn onder studenten. Eén van de populairste evenementen is het ‘Jonge Harten Festival’. Dit is een festival waar je kunt genieten van heerlijke drankjes en veel theatervoorstellingen. Daarnaast wordt ook elk jaar het grote festival ‘Eurosonic/Noorderslag’ georganiseerd; een festival met prachtige muziek en waar het altijd een groot feest is. Overige studentenevenementen zijn: Stukafest en het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Universiteiten, hogescholen & studies in Groningen

De geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen gaat terug tot 1614. Hiermee is de RUG na de Universiteit Leiden de oudste universiteit van Nederland. De universiteit heeft dan ook een rijke geschiedenis. De universiteit zetelt in het hoge noorden van ons land, maar heeft wereldwijd veel samenwerkingsverbanden. De RUG geeft onderwijs binnen een breed spectrum aan vakgebieden. Zo kun je hier de opleiding Rechten vinden, maar ook de opleiding Geschiedenis.