Studeren in Nijmegen

Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland en heeft daardoor mooie historische bezienswaardigheden en unieke plekken. Daarnaast heeft de stad een hoge terrasdichtheid en een groot uitgaansgebied. Nijmegen ligt in de provincie Gelderland, en ligt dichtbij de grens van Duitsland.

Veel studenten die studeren in Nijmegen kiezen om in de stad zelf te gaan wonen. Dit omdat het een leuke en gezellige stad is waar voor studenten veel te beleven is.

Studenten

Onderwijsinstellingen

 

Ontdek studentenstad Nijmegen

Studentenkamers & wonen in Nijmegen

Wanneer je gaat studeren in Nijmegen en je een leuke studentenkamer wilt hebben, is het zéér belangrijk dat je al vroeg begint met zoeken. Helaas is het woningtekort in Nijmegen erg groot onder studenten, dus je zal niet de enige zijn die op zoek is.

Wanneer je lid wordt van een studentenvereniging is de zoektocht naar een studentenkamer wellicht iets makkelijker. Veel verenigingen hebben verenigingshuizen of goede contacten tussen studenten.

Uitgaan & studenten horeca in Nijmegen

In Nijmegen zijn veel terrassen, studentencafés en uitgaansgelegenheden. De bekendste hotspots zijn: de Grote Markt, de Molenstraat, de Waalkade en het Koningsplein. De clubs en cafés mogen in Nijmegen tot laat open blijven, maar zorg dat je voor 04:00 uur binnen bent, daarna mogen ze niemand meer binnen laten.

De populairste cafés onder studenten zijn Sint Anneke, Bascafe en Malle Babbe. Daarnaast zijn er ook cocktailbars en discotheken. De gemiddelde bierpijs is in Nijmegen vrij laag, dus ook met een studentenbudget kun je tot laat door gaan.

Studentenevenementen in Nijmegen

Net als in veel andere studentensteden, is ‘Stukafest’ het populairste studentenevenement. Tijdens dit festival worden in studentenkamers concerten of andere optredens georganiseerd.

Universiteiten, hogescholen & studies in Nijmegen

In 1923 is de Radboud Universiteit opgericht onder de naam Katholieke Universiteit Nijmegen. Katholiek Nederland wilde hiermee de emancipatie van de katholieken bevorderen. De Radboud Universiteit heeft de emancipatie nog altijd hoog in het vaandel staan. Zo kun je hier bijvoorbeeld veel vrouwelijke hoogleraren vinden en de meeste eerstejaars studenten met ouders zonder een universitaire studie. Waar vroeger alles kriskras door de stad Nijmegen zat, is het academische leven nu veelal geconcentreerd op de campus Heyendaal.