Studeren in Rotterdam

De prachtige skyline, de haven, de Kuip en het Pelgrim bier; we hebben het over Rotterdam. Rotterdam is een stad met veel opleidingen, een groot uitgaansgebied en mooie bezienswaardigheden. Daarnaast is de stad na Amsterdam de grootste gemeente van Nederland. De havenstad ligt in de provincie Zuid-Holland, tussen Dordrecht en Delft. Deze stad is erg divers en is een echte wereld(studenten)stad.

Rotterdam heeft een ruime keuze uit verschillende soorten opleidingen. Dit maakt Rotterdam geliefd onder veel studenten. Door de vele verschillende opleidingen leer je al snel veel medestudenten kennen.

Wanneer je gaat studeren in Rotterdam merk je al snel dat deze stad veel activiteiten en evenementen organiseert voor studenten. Elk weekend (of donderdagavond!) is er wel ergens in de binnenstad een studentenfestival, feest of avond georganiseerd.

Ontdek studentenstad Rotterdam

Studentenkamers & wonen in Rotterdam

 
Vergeleken met andere studentensteden is het niet heel moeilijk om aan een leuke en gezellige studentenkamer te komen als je gaat studeren in Rotterdam. De meeste studenten wonen in het centrum van Rotterdam, of dicht bij de hogeschool of universiteit.

Om de kans nog groter te maken op een studentenkamer kun je lid worden van een studentenvereniging. Veel verenigingen hebben ‘verenigingshuizen’ of goede contacten voor gezellige kamers. Een voordeel: de meeste prijzen voor studentenkamers liggen vrij laag!

Uitgaan & studenten horeca in Rotterdam

 

Als student in Rotterdam heb je een ruime keuze uit verschillende cafés, kroegen en discotheken om uit te gaan. De clubs in Rotterdam mogen maar liefst tot 06:00 uur open blijven, waardoor studenten tot in de late uurtjes door kunnen gaan. Bezoek ook Rotterdam met Black Friday!

De populairste plek om uit te gaan is het Stadhuisplein. Aan dit plein, in het centrum van de stad, liggen veel cafés en discotheken. Vooral op donderdagavond, de studentenavond, is deze plek erg in trek. De bekendste uitgaansgelegenheden zijn: De Après-Skihut, VIP Room en Café de Beurs.

Daarnaast gaan ook veel studenten naar de volgende uitgaansgelegenheden: PERRON (Schieblok), Hollywood Music Hall (Schieblok), Maassilo (Zuid), Sorbonne (De Meent), Blender (Witte de With) en Rotown (Nieuwe Binnenweg).

De bierprijs in Rotterdam ligt op het gemiddelde van andere studentensteden. Wil je nog goedkoper bier scoren? Op donderdagavond verlagen veel studentencafés hun bierprijs. Ook een leuk idee: huur een fiets of boek een fietstour met een groepje studenten en bekijk de stad eens op een heel andere manier.

Studentenevenementen in Rotterdam

 
Het bekendste evenement onder studenten in Rotterdam is het festival ‘Stukafest’. Tijdens dit festival worden in verschillende studentenkamers concerten en theaterstukken georganiseerd.

Het ‘Rotterdam Studenten Festivals’ (RSF) organiseert daarnaast drie keer per jaar een evenement speciaal voor studenten. Deze evenementen hebben te maken met cultuur en muziek.

Universiteiten, hogescholen & studies in Rotterdam

 
Erasmus heeft ooit gezegd, dat de hele wereld zijn vaderland is. Misschien is dat wel de reden dat de Erasmus Universiteit Rotterdam pretendeert een internationale universiteit te zijn. Wanneer men naar de studenteninstroom kijkt, dan is zo’n 25% van buitenlandse afkomst. Van oorsprong is de Erasmus Universiteit een handels hogeschool en dat is nog altijd merkbaar. De Rotterdam School of Management is de grootste faculteit van de universiteit.