Studentenverenigingen Rotterdam

Rotterdam is een stad met een ruime keuze aan leuke studentenverenigingen. De meeste verenigingen liggen centraal bij de universiteit of hogeschool. Daarnaast zijn er zowel (hele) nieuwe verenigingen als oude verenigingen met mooie tradities.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen.

Studentenverenigingen

R.S.C. / R.V.S.V.

Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1700 leden en meer dan 100 Corpshuizen is RSC/RVSV de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn blijkt wel uit het bestaan van meerdere ‘borrelkringen’ voor oud-leden over de gehele wereld. Ben jij benieuwd? Bekijk de pagina snel!

> Lees meer

SV Mozaik

Studentenvereniging Mozaik is een Turkse studentenvereniging gevestigd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vereniging is in 1995 opgericht door Nederlandse studenten van Turkse komaf en zijn daarmee de oudste Turkse studentenvereniging in Nederland. Zij willen benadrukken dat zij iedereen graag verwelkomen, ongeacht de afkomst van de student. Iedereen is welkom!

> Lees meer

CSV Ichthus

De Christelijke studentenvereniging Ichthus Rotterdam, is een evangelische, gemengde vereniging in Rotterdam. Ichthus staat open voor zowel WO- als HBO-studenten. Leden van Ichthus leren zich beter kennen en krijgen een kans om zichzelf te ontplooien.

> Lees meer

Studieverenigingen

Sportverenigingen

R.S.R. Marcroix

Wij zijn een studentensportvereniging die het studentenleven combineert met de paardensport, maar daarbuiten organiseren wij nog veel meer! Elke woensdagavond eten en borrelen wij bijvoorbeeld samen in de Sociëteit ‘De Jockey Club’ na onze training.

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Rotterdam

R.S.V. Sanctus Laurentius
Navigators Studentenvereniging Rotterdam
Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RVSV)
S.S.R. – Rotterdam
Vereniging Satis
Het Rotterdamsch Studenten Genootschap (RSG)

 

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl