Studentenverenigingen Rotterdam

Rotterdam is een stad met een ruime keuze aan leuke studentenverenigingen. De meeste verenigingen liggen centraal bij de universiteit of hogeschool. Daarnaast zijn er zowel (hele) nieuwe verenigingen als oude verenigingen met mooie tradities.

Maak kennis met de studentenverenigingen, studieverenigingen & studentensportverenigingen.

Studentenverenigingen

R.S.C. / R.V.S.V.

Met een leeftijd van meer dan 100 jaar, ruim 1700 leden en meer dan 100 Corpshuizen is RSC/RVSV de oudste, grootste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn blijkt wel uit het bestaan van meerdere ‘borrelkringen’ voor oud-leden over de gehele wereld. Ben jij benieuwd? Bekijk de pagina snel!

> Lees meer

SV Mozaik

Studentenvereniging Mozaik is een Turkse studentenvereniging gevestigd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De vereniging is in 1995 opgericht door Nederlandse studenten van Turkse komaf en zijn daarmee de oudste Turkse studentenvereniging in Nederland. Zij willen benadrukken dat zij iedereen graag verwelkomen, ongeacht de afkomst van de student. Iedereen is welkom!

> Lees meer

CSV Ichthus

De Christelijke studentenvereniging Ichthus Rotterdam, is een evangelische, gemengde vereniging in Rotterdam. Ichthus staat open voor zowel WO- als HBO-studenten. Leden van Ichthus leren zich beter kennen en krijgen een kans om zichzelf te ontplooien.

> Lees meer

Studieverenigingen

FAECTOR-logo

FAECTOR

FAECTOR is the official school association of Erasmus School of Economics. With over 2400 members, we are the largest and most prestigious association for students studying econometrics worldwide. We enrich the student experience of all econometricians in the broadest sense of the word. We achieve this through our three pillars: Social, Education, and Career.

> Lees meer

JFR-logo

JFR

De Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) is de faculteitsvereniging voor rechtenstudenten van de Erasmus Universiteit. Als faculteitsvereniging zijn wij officieel partner van Erasmus School of Law (ESL) en zijn we er voor alle rechtenstudenten, fiscaal recht studenten en criminologie studenten uit iedere jaarlaag. Daarnaast zijn we met ruim 4.700 leden één van de grootste Juridische Faculteitsverenigingen van Nederland!

> Lees meer

Sportverenigingen

R.S.R. Marcroix

Wij zijn een studentensportvereniging die het studentenleven combineert met de paardensport, maar daarbuiten organiseren wij nog veel meer! Elke woensdagavond eten en borrelen wij bijvoorbeeld samen in de Sociëteit ‘De Jockey Club’ na onze training.

> Lees meer

LOGO-RSZV

RSZV

De Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging is een van de grootste studentenzeilverenigingen van Europa, gevestigd aan de Kralingse Plas. Bij de RSZV stap je voor het eerst op een zeilboot of vaar je mee op een WK. Naast het zeilen wordt er wekelijks op maandag en donderdag geborreld en maak je vrienden voor een geweldige studententijd!

> Lees meer

Overige studentenverenigingen Rotterdam

R.S.V. Sanctus Laurentius
Navigators Studentenvereniging Rotterdam
Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (RVSV)
S.S.R. – Rotterdam
Vereniging Satis
Het Rotterdamsch Studenten Genootschap (RSG)

 

Staat jouw vereniging hier niet bij? Of wil je ons informatie aanleveren voor een uitgebreidere vermelding met logo? Neem dan ajb contact met ons op via verenigingen@studentenwegwijzer.nl