Studeren in Eindhoven

De grootste stad van Noord-Brabant, een moderne stad en een écht studentenstad; we hebben het over Eindhoven. Niet voor niets wordt deze stad ook wel de ‘Kennisstad’ genoemd. Veel studenten studeren en wonen in deze stad. Eindhoven heeft meer dan 200 cafés en uitgaansgelegenheden, dus voor studenten is Eindhoven de perfecte studentenstad! Daarnaast zijn er ook veel leuke studentenverenigingen waar je lid van kunt worden en zo nog meer van de stad leert kennen.

Studenten

 Ontdek studentenstad Eindhoven

Studentenkamers & wonen in Eindhoven

Een groot voordeel van wonen in Eindhoven is de prijs van de studentenkamers. De prijs per m2 ligt onder het landelijk gemiddelde, wat dus erg voordelig is voor studenten! Wel is het belangrijk dat je al vroeg begint met het zoeken van een kamer. De meeste studenten wonen in het centrum van Eindhoven, hier zijn veel studentenhuizen waar vaak een kamer vrij komt.

Tip: wanneer je lid wordt van een studentenvereniging is de kans groter voor een leuke studentenkamer of een bijbaan in Eindhoven!

Uitgaan & studenten horeca in Eindhoven

Eindhoven is naast een studentenstad ook een echte horecastad. De Brabantse gezelligheid is in veel cafés terug te vinden. De bierprijs ligt hier zeer laag, en op de studentenavonden zelfs nog lager! De meeste cafés moeten om 02:00 uur sluiten, maar dan zijn er altijd nog discotheken met leuke feesten waar je tot laat door kan gaan.

De meeste uitgaansgelegenheden liggen aan ‘de Markt’, het Stationsplein, de Dommelstraat en Stratumseind. De bekendste studentencafés zijn onder andere Café als Thuys, Café de Thomas en Café de Spijker. Oftewel, er is altijd wel een plek waar je terecht kan voor een drankje en een goed feestje!

Studentenevenementen in Eindhoven

Het bekendste evenement onder studenten in Eindhoven is het ‘Virus-Festival’. Studenten organiseren dit culturele festival met een programma vol concerten, theater en dans. Daarnaast is een ander bekend evenement de ‘INTRO’, dit is de introductieweek voor nieuwe studenten in Eindhoven. In deze week worden veel feesten georganiseerd en zie je door de hele stad studenten lopen.

Een ander evenement dat door studenten is georganiseerd is ‘Stukafest’. Dit is een studentenkamerfestival waar concerten en optredens worden georganiseerd.

Universiteiten, hogescholen & studies in Eindhoven

Eindhoven is een technische stad en dat komt niet alleen door het bekende electronica merk Philips. De stad heeft namelijk ook een technische universiteit met de naam TU Eindhoven. Deze instelling werd opgericht in 1957 als een hogeschool en is door een wijziging in de wet voor het Wetenschappelijk Onderwijs vanaf 1986 een universiteit. In vergelijking met de TU Delft is de TU Eindhoven gelet op studentenaantallen een stuk kleiner.