Studeren in Wageningen

Wageningen is een stad in de provincie Gelderland en staat bekend als de stad der bevrijding. Daarnaast staat Wageningen ook bekend om de vele studenten die hier studeren en wonen. Van de 37.434 inwoners zijn er maar liefst ruim 10.000 student. Wageningen wordt ook wel ‘City of Life Sciences’ genoemd, de stad is namelijk erg internationaal georiënteerd en werkt aan veel innovaties. Wanneer je op zoek bent naar een studentenstad met een internationale sfeer, dan zit je in Wageningen goed.

 

Ontdek studentenstad Wageningen

Studentenkamers & wonen in Wageningen

Het is belangrijk om al vroeg op zoek te gaan naar een studentenkamer. De makkelijkste manieren om aan een kamer te komen zijn via verschillende websites, een studentenvereniging of ‘via-via’. Veel studenten wonen in het centrum van Wageningen, of dicht bij de hogeschool of universiteit.

De gemiddelde kamerprijs per m2 ligt iets onder het landelijk gemiddelde.

Uitgaan & studenten horeca in Wageningen

Het populairste plein onder studenten is het Marktplein. Aan dit plein liggen veel kroegen en cafés waar studenten tot laat kunnen feesten en bijpraten met vrienden. Twee cafés staan zelfs in de lijst van de ‘Top 100 gezelligste cafés van Nederland’ (de Vlaamsche Reus en de Tijd). Vooral de Vlaamsche Reus is onder studenten erg populair.

Veel studentenhuizen in Wageningen hebben hun eigen ‘flatkroeg’, hier komen studenten samen en ligt de bierprijs erg laag. Daarnaast zijn de volgende cafés/discotheken ook erg in trek: International Club, Café het Gat en Infinity. Cafés in Wageningen mogen tot 03:00 open blijven.

Studentenevenementen in Wageningen

Er worden veel leuke evenementen voor en door studenten georganiseerd. Eén van die evenementen is ‘Nacht van de fooi’, hier wordt het fooi van horecagelegenheden opgehaald en gedoneerd aan het goede doel. Veel studenten combineren deze nacht met feesten en een steentje bijdragen aan het goede doel.

Universiteiten, hogescholen & studies in Wageningen

De Wageningen University is een vreemde eend in de bijt. Deze universiteit richt zich namelijk puur op de thema’s gezonde voeding en leefomgeving, en Wageningen heeft als universiteitsstad verreweg het minste aantal inwoners. De kans dat je in deze stad een student tegen het lijf loopt is hier het grootst van heel Nederland. Door de specifieke thema’s van de universiteit zijn de studenten met meer dan 100 nationaliteiten heel divers.