ELS staat voor ‘‘Effe Lekker Schaatsen” en is de studentenschaatsvereniging van de Technische Universiteit in Delft. Bij ELS is er voor iedereen plaats! Of je nu beginner bent of al vanaf je vijfde op Friesche doorlopers de Nederlandse sloten en plassen onveilig maakt. Onze eigen trainers passen de lessen dan ook op jouw niveau aan. Van oktober tot april schaatsen we op De Uithof in Den Haag. Op de woensdag en de vrijdag wordt hier in vier groepen getraind, met elk een eigen niveau, zodat iedereen mee kan doen. Op de maandag is er een training op een speciaal KNSB uur, voor iedereen die extra wil schaatsen. Gedurende het seizoen zijn er veel wedstrijden waar je je met de rest van studerend Nederland kunt meten. Zo zijn er IUT’s (Inter Universitair Toernooi), NSK’s (Nederlands Studenten Kampioenschappen) en af en toe langebaanwedstrijden en marathons op de ijsbaan in Den Haag.

Ook als de schaatsbaan dicht is, blijven we bewegen! Elke donderdag hebben we een fietstraining, waar we afwisselend interval- of sprinttrainingen doen. Verder is er op elke woensdag en vrijdag een skeelertraining. En het hele jaar door blijven we onze conditie en techniek bijschaven tijdens de droogtraining op dinsdagavond bij X.

Naast dit vele sporten is ELS ook een hele gezellige vereniging. Zo zijn er om de week op donderdag altijd gezellige borrELS in Café de Klok, hebben we een supergaaf KennisMakingsWeekend en elk jaar twee buitenlandreizen. In de zomer zitten we ook niet stil en gaan we bijvoorbeeld een weekendje fietsen in Zuid-Limburg en doen we met een team mee aan de Batavierenrace. Verder vinden we het ook altijd leuk om een feestje mee te pakken, zowel in Delft als bij onze zusterverenigingen. Onze huisband, de BeatELS, treden dan vaak op.

Neem een kijkje op onze website voor een overzicht van al onze trainingen.

Website: effelekkerschaatsen.com