​D.R.V. Euros is dé studenten roeivereniging van Enschede, met elk jaar bijna 400 leden! Euros ligt naast het Twentekanaal, op 5 minuten afstand van de Universiteit Twente.

Bij Euros kun je op allerlei verschillende niveau’s gaan roeien. Zo kun je in je eerste jaar een competitieploegje vormen met andere eerstejaars, waar je in een stabiele boot je eerste halen leert maken. Vervolgens begint in het voorjaar het hoofdseizoen en ga je naar wedstrijden door het hele land. Zo leer je allerlei andere studentensteden en roeiverenigingen kennen! Ook kun je op hoog niveau gaan roeien, ook wel wedstrijdroeien. Hierbij train je tot wel 8 tot 9 keer per week samen met je ploeg, waarbij je ook wedstrijden start door het land heen. Met je wedstrijdploeg strijd je voor het hoogst haalbare resultaat, waardoor je een hele goede band opbouwt met je ploeg!

Naast roeien is er bij Euros ook veel gezelligheid. Wij hebben onze eigen sociëteit, genaamd ‘de Sevende Camer’. Elke donderdagavond kun je hier avondeten en is er een borrel. Ook zijn er veel activiteiten waar je als lid aan kunt deelnemen, zoals activiteiten met andere (roei)verenigingen, themafeesten en een gala. Deze activiteiten zouden er natuurlijk niet zijn zonder commissies, daarom hebben wij bij Euros in totaal bijna 40 commissies. Van het organiseren van onze grote roeiwedstrijd waar heel roeiend Nederland op af komt, tot het tappen op kroegavonden, er is voor ieder wat wils! Door deel te nemen aan commissies leer je andere Euroïden beter kennen en kun je jezelf ontwikkelen.

Oftewel, Euros is de perfecte combinatie tussen lekker sporten, veel gezelligheid en een kans om jezelf te ontwikkelen!

Website: www.drv-euros.utwente.nl/nl/