Een kleine studentenkamer inrichten… Waar moet je beginnen? Wat voor meubels moet je aanschaffen? Hoe moet je je kamer indelen? Als dit vragen zijn die door je hoofd ronddwalen, dan zit je hier op de goede plek. Wij geven jou graag een aantal tips & tricks over hoé je nu efficiënt een kleine studentenkamer kan inrichten. Zo ben je dalijk niet meer weg te slaan uit je studentenkamer! Vergeet je niet je vrienden uit te nodigen?

Kleine studentenkamer inrichten | Tips & tricks

Met deze tips & tricks tover jij jouw kleine studentenkamer om in een fijn plekje voor jezelf waar je kan slapen, studeren & natuurlijk relaxen.

Kleine studentenkamer inrichten

Tip 1. Maak gebruik van de hoogte

Waarschijnlijk heb je deze tip wel vaker voorbij zien komen of had je dit zelf al bedacht, maar het is belangrijk om in een kleine studentenkamer of studio altijd gebruik te maken van de hoogte. Zo is het bijvoorbeeld heel handig om een hoogslaper aan te schaffen zodat je onder je bed nog een bureau of bankje kwijt kan. Ook wandplanken zijn een ideale (en goedkope) manier om te zorgen voor meer opbergruimte. En geloof ons maar, je kan nooit teveel opbergruimte hebben!

> Kleine studentenkamer inrichten met wandplanken van fonQ

Kleine studentenkamer inrichten

Tip 2. Creëer verschillende ruimtes

Wil je graag je kleine studentenkamer opsplitsen in verschillende ruimtes? Maak dan handig gebruik van een roomdivider! Met een roomdivider kun je gemakkelijk verschillende ruimtes creëren in je kamer. Zo kun je je bed afschermen van jouw woongedeelte, zodat je het gevoel krijgt alsof je een apart slaapgedeelte hebt. Wanneer je niet zoveel budget hiervoor over hebt, kun je dit ook gemakkelijk doen met een gordijn.

> Kleine studentenkamer inrichten met roomdividers van Leenbakker

Kleine studentenkamer inrichten

Tip 3. Gebruik multifunctionele meubels

Een kleine studentenkamer inrichten kun je het best doen met multifunctionele meubels! Met multifunctionele meubels hebben wij ’t over meubels die voor meerdere doeleinden zijn geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bed met opberglades of voor een uitschuifbare tafel die je zowel kan gebruiken voor een bureau als eettafel. Wil je écht ruimte besparen? Kies dan voor een inklapbaar bed… Super handig!

> Kleine studentenkamer inrichten met uitbreidbare eettafels van fonQ

Kleine studentenkamer inrichten

Tip 4. Hang spiegels op

Wist je dat wanneer je een spiegel in je kamer ophangt, de ruimte een stuk groter lijkt? Hang daarom één of meerdere (grote) spiegels op in je kamer en creëer een ruimer effect. Daarnaast kan je nooit teveel spiegels hebben, toch?

> Kleine studentenkamer inrichten met spiegels van Wehkamp

We hopen dat je met deze tips & tricks jouw kleine studentenkamer eenvoudig kan inrichten! Geïnteresseerd in onze andere woontips voor studenten? Neem ook hier dan zeker een kijkje!