De Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam (JFR) is de faculteitsvereniging voor rechtenstudenten van de Erasmus Universiteit. Als faculteitsvereniging zijn wij officieel partner van Erasmus School of Law (ESL) en zijn we er voor alle rechtenstudenten, fiscaal recht studenten en criminologie studenten uit iedere jaarlaag. Daarnaast zijn we met ruim 4.700 leden één van de grootste Juridische Faculteitsverenigingen van Nederland!

Onze pijlers
Als student zijn er een aantal dingen die je wilt. Daar hebben we bij de JFR rekening mee gehouden. De JFR focust zich namelijk op 3 pijlers die ervoor zorgen dat jij het maximale uit
je studententijd kan halen!

Onderwijs
Als nieuwe rechtenstudent kan het lastig zijn om meteen de onderwijsstijl van de universiteit onder de knie te krijgen. De JFR verzorgt daarom een breed scala aan studie- ondersteunend aanbod. Zo organiseren wij tentamentrainingen, studiegroepen en bieden we samenvattingen aan. Al onze leden kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Tevens hebben leden van de JFR recht op een boekenkorting van 10 tot 15%!

Carrière
Ieder jaar organiseren we verschillende carrière-evenementen. Dit verschilt van kantoorbezoeken tot aan Recruitmentlunches en alles er tussen in. Op deze evenementen kun je professionals uit de juridische wereld ontmoeten waardoor je er achter komt wat je later wil doen met je studie! Daarbij maak je hierbij vaak waardevolle connecties die je kunnen helpen aan een baan of stage in de toekomst.

Sociaal
Natuurlijk is je studietijd niet alleen maar bedoeld om met je neus in de boeken te zitten. Deze periode is namelijk hét moment om je netwerk uit te breiden en daarbij vrienden voor het leven te maken! Bij de JFR organiseren we enorm veel activiteiten die ervoor zorgen dat je jouw medestudent echt leert kennen. Hierbij kan je denken aan borrels, een gala, een skivakantie en meerdere reizen of tripjes.

Lid worden
Als lid ben je nergens toe verplicht en kun je zelf kiezen welke evenementen je wel of niet bijwoont. Mocht dit je nou leuk lijken? Dan kun je voor slechts €18,- per jaar lid worden van de JFR via deze link.